دوشنبه ۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۹
۰ نفر

همشهری دو - مهدی واعظی: «لقانطه» را که ساختند، خیلی‌ها گفتند فقط دیوانگان می‌روند آنجا غذا بخورند! اما نخستین رستوران «طهران» خیلی زود پاتوق عصرگاهی آدم‌های عاقلی شد که دور استخر بزرگی می‌نشستند و طعم کباب را با پیاز و ریحان و نان داغ زیر زبان مز‌مزه می‌کردند.

رستوران گردی

 آن موقع هيچ‌كس فكرش را نمي‌كرد كه چند دهه بعد، رستوران‌ها، فست‌فودها و غذاخوري‌ها مثل قارچ در خيابان‌ها رشد كنند و به سرعت در سراسر ايران فراگير شوند. حالا اگر «رستوران‌گردي» را در اينترنت جست‌و‌جو كني، ليست بلند بالايي از راهنماهاي رستوران‌گردي و كافه‌گردي برايت رديف مي‌شود. روزنامه‌ها و مجلات را هم كه ورق بزني پر است از معرفي رستوران‌ها و پيشنهاد بهترين غذا‌هايشان براي امتحان‌كردن، چه بخواهيم يا چه نخواهيم سبك زندگي بسياري از ما عوض شده و حالا جوانان بيشتر از آنكه در خانه دست به‌كار تهيه غذا شوند، به رستوران‌ها پناه مي‌برند و براي اينكه تنوع را هم چاشني اين كنش روزمره‌شان كنند، در سايت‌ها و شبكه‌هاي اجتماعي به‌دنبال تجربه‌هاي خوب ديگران مي‌گردند. در شبكه‌هاي اجتماعي، از يكديگر مي‌پرسند «بهترين شيشليكو كجا داره؟» و انواع و اقسام پيشنهادهاي متنوع است كه در پاسخ به سؤال‌شان مي‌گيرند. هر كسي هم براي معرفي محل مورد نظرش، دليل خاصي دارد و كسي كه سؤال را پرسيده از برايند پاسخ‌ها و تبادل نظر ديگران مي‌تواند انتخاب كند كه كجا برود. ما هم در اين صفحه پيشنهادهايي براي رستوران‌گردي شما داريم. خواندن اين پيشنهادها را از دست ندهيد.

  • از رستوران‌ نترسيد

برخي‌ها از رستوران رفتن مي‌ترسند! يعني احتمالا خاطره بدي از تجربه غذا خوردن در بيرون از خانه دارند. غذاي خانگي را به غذاي بهترين رستوران هم ترجيح مي‌دهند. البته اين نظريه خوبي است و هيچ غذايي سالم‌تر از غذاي تهيه شده در داخل خانه نيست اما اين تصور هم كه غذا خوردن بيرون الزاماً با مسموم‌شدن همراه است غلط است. براي اينكه در رستوران و بيرون از منزل هم بتوانيد خوب غذا بخوريد، فقط بايد به يكسري توصيه‌ها توجه داشته باشيد. مثلا لازم است كه منو را با دقت بخوانيد، به‌ويژه اگر طرفدار تغذيه سالم هستيد و به غذايتان اهميت مي‌دهيد. غذاهايي را انتخاب كنيد كه احتمال ناسالم‌بودن آنها كمتر باشد. براي پيداكردن رستوراني كه غذاي سالم سرو مي‌كند، نيز مي‌توانيد روي تجربه ديگران حساب كنيد.

  • سراغ غذاهاي ويژه نرويد

منوي هر رستوراني را كه باز كنيد نخستين پيشنهاد آن مربوط به غذاي مخصوص آن رستوران است كه معمولا با پسوند «ويژه» قبل از نام رستوران مي‌آيد. اين پيشنهاد هميشه گران‌ترين غذاي منو محسوب مي‌شود كه حسابي فريبنده به‌نظر مي‌رسد اما پيشنهاد ما اين است كه خيلي دست‌و‌پايتان را گم نكنيد. چرا؟ معمولا غذاي مفيدي به نام «ويژه»، «سفارشي»، «مخصوص» و غيره وجود ندارد. اين واژه‌ها معمولا نشان مي‌دهند كه غذاي تهيه شده با حجم بيشتري سرو مي‌شود و بد‌تر اينكه سرشار از چربي و نمك است؛ در واقع براي اينكه غذا خوشمزه‌تر شود از نمك و چربي بيشتري استفاده كرده و با حجم زيادي سرو مي‌كنند. براي همين توصيه مي‌كنيم به اين واژه‌ها اعتماد نكنيد. بر عكس اگر در منويي واژه‌هايي مانند «كباب شده»، «بخار پز» و «تنوري» ديديد مي‌توانيد با خيال راحت‌تري انتخاب كنيد. باز هم مي‌گوييم كه همان چند دقيقه نگاه‌كردن شما به منو از اهميت زيادي برخوردار است.

  • پيش‌غذا را به هيچ‌وجه فراموش نكنيد

خوردن پيش‌غذا با اينكه كمي بيشتر خرج روي دست‌تان مي‌گذارد اما خوردن يك پيش‌غذاي كم‌كالري پيش از غذا براي تعديل اشتها مفيد است. شواهد نشان داده اگر افراد پيش از شروع غذاي اصلي يك پيش غذاي كم‌كالري بخورند، حتي اگر حجم كل غذا را افزايش دهند، كالري دريافتي‌شان چندان زياد نخواهد شد. سوپ‌‌ها و سالادها پيش‌غذاهاي كم‌كالري خوبي هستند. سوپ سبزيجات، سوپ‌ذرت يا سالاد هم گزينه‌هاي مناسبي به‌حساب مي‌آيند. لازم نيست كه سس‌هاي رژيمي سفارش دهيد. بگوييد به سالادتان سس نزنند و از سس سركه يا خود سركه استفاده كنيد. 2 قاشق غذاخوري سس سركه براي صرف سالادتان كافي است. زماني كه شيشه يا ظرف سس را روي سالادتان خالي مي‌كنيد، حدود يك‌سوم فنجان سس به آن اضافه مي‌شود كه معادل ۶ قاشق است.

  • دسرهاي خوشمزه اما كم اهميت

يادتان باشد آنقدر كه پيش‌غذا مهم است، دسر مهم نيست. البته معمولا چون دسر براي مردم جذابيت‌هاي بيشتري دارد، خيلي‌ها پيش‌غذا سفارش نمي‌دهند كه بتوانند دسر ميل كنند. اگر جزو افرادي هستيد كه اصلا اهل شريك‌شدن دسرتان با افراد ديگر نيستيد سعي كنيد دسرهاي به‌اصطلاح كم‌حجم‌تري سفارش دهيد. همچنين دسرهايي كه خامه و قند كمتري دارند را انتخاب كنيد. توجه داشته باشيد كه چيزي به نام دسر رژيمي وجود ندارد. اين واژه‌ها فقط تبليغات است تا فروش رستوران‌ها بالا برود. مي‌توانيد دسر ميوه‌اي انتخاب كنيد يا اينكه بهتر است قهوه با شير بدون چربي سفارش دهيد. البته آنها كه كمتر رستوران مي‌روند مي‌توانند هر نوع دسري را با خيال راحت ميل كنند اما مشتريان پروپاقرص رستوران‌ها بايد در خوردن دسر بيشتر مراقب سلامتي‌شان باشند.

  • مراقبت از وزن‌ و تناسب‌اندام‌

درست است كه يك شب، هزار شب نمي‌شود ولي كاري نكنيد كه تجربه رستوران‌گردي‌تان تبديل به يك خاطره تلخ شود. يك عادت بد ما ايراني‌ها اين است كه وقتي به خارج از كشور مي‌رويم شهرها را زير و رو مي‌كنيم تا يك رستوران ايراني پيدا كنيم اما در كشور خودمان دوست داريم تجربه چشيدن غذاهاي كشورهاي ديگر را داشته باشيم. به هرحال اگر اصرار داريد يك رستوران‌ خارجي را تجربه كنيد توجه داشته باشيد كه به‌عنوان مثال رستوران‌هاي ايتاليايي 2يا 3برابر بيشتر از نياز روزانه‌تان پروتئين به خوردتان مي‌دهند. رستوران‌هاي ژاپني، تايلندي، يوناني و هندي در مقايسه با رستوران‌هاي مكزيكي، چيني يا ايتاليايي كمتر به تناسب اندامتان آسيب مي‌زنند. به‌دليل اينكه در اين رستوران‌ها گوشت‌ها به‌صورت كباب شده سروشده و غذاهاي سرخ كردني كمتر ارائه مي‌شوند.

  • سؤال كردن درباره غذا خجالت ندارد

اگر درباره نام غذاهايي كه در منو مي‌بينيد، اطلاعاتي نداريد، حتما قبل از سفارش دادن، درباره آنها از پيشخدمت رستوران سؤال كنيد. اين توصيه معمولا در رستوران‌هايي كه غذاهاي عجيب و غريب سرو مي‌كنند بيشتر به‌كار مي‌‌آيند. اصلاً هم خجالت نكشيد و درباره مواد تشكيل‌دهنده و همچنين درباره نحوه طبخ آن از پيشخدمت سؤال كنيد. اين كار بهتر از اين است كه مجبور به خوردن غذايي شويد كه اصلا باب ميل‌تان نيست. در ضمن معمولاً پيشخدمت‌ها در مورد خوب يا بد بودن غذا حرفي نمي‌زنند و فقط مي‌گويند فلان سوپ يا فلان غذايمان خوشمزه است. براي همين لازم است كه سؤالات دقيق‌تري بپرسيد. مثلاً اينكه فلان غذا با خامه تهيه شده يا كره، در اين صورت است كه مي‌توانيد ميزان كالري دريافتي را تخمين بزنيد و بخواهيد كه مثلا كره يا خامه كمتري به غذايتان اضافه كنند. اگر خجالت بكشيد و سؤال نكنيد مجبوريد هر غذايي كه جلويتان مي‌گذارند را ميل كنيد.

کد خبر 341103

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha