به گزارش ایرنا، علیرضا زالی، در سمینار جامع پیشگیری از خطاهای پزشکی در جریان هفتمین گردهمایی علمی انجمن پزشکان عمومی ایران افزود: هر سال، 800 میلیون خدمت در حوزه سلامت به مردم ارائه میشود که ممکن است به واسطه این حجم از خدمات، خطاهایی در حوزه پزشکی را شاهد باشیم.
وی اظهار کرد: بحث خطاهای پزشکی بسیار مهم است چرا که صیانت از حقوق بیماران و پاسداشت صنفی پزشکان را به دنبال دارد البته نظام پزشکی به عنوان مرجع و ذیصلاح رسیدگی به خطاهای پزشکی اقدامات خوبی را انجام میدهد.
وی ادامه داد: به همین منظور 198 دادسرای انتظامی، 35 هیات تجدیدنظر، 201 هیات بدوی، یک هزار دادیار و 2 هزار عضو هیات بدوی در زمینه رسیدگی به تخلفات پزشکی همکاری میکنند که در مجموع چهار هزار فعالیت جدی در این عرصه دارند.
زالی با بیان اینکه همچنین یک هزار و 200 کارشناس در کشور در رسیدگی به شکایات پزشکی فعالیت دارند، خاطرنشان کرد: ما هیچگاه از منظر صنفی ،تخلفات را رسیدگی نمیکنیم و همیشه در این زمینه قاضی ویژه دادگستری و رئیس پزشکی قانونی به عنوان نمایندگان قوه قضائیه در جلسات رسیدگی به پروندهها حضور دارند.
وی تصریح کرد: برای رسیدگی به تخلفات پزشکی باید نگاه فرایندی وجود داشته باشد و به تمام تخلفات به صور ویژه رسیدگی شود؛ باید به گونه ای عمل شود که در این قضیه، فضای علمی و متقن وجود داشته باشد که حقی از بیمار و پزشک نیز تضییع نشود.
وی با بیان اینکه ما در رسیدگی به این خطاها باید استانداردهای لازم را تبیین کنیم، ادامه داد: نظام پزشکی برای رسیدن به وضعیتی مطلوب در حوزه خطاهای پزشکی، به ابزار پیشگیری و آموزش نیاز دارد.
زالی، تشکیل شورای ترویج اخلاق پزشکی، شورای پیشگیری از قصور پزشکی، تشکیل کمیتههای اخلاقی در انجمنهای علمی، امضای تفاهمنامه با معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه و آموزش دادیاران انتظامی را از جمله برنامههای پیشگیری و آموزش در این راستا عنوان کرد.
نظر شما