به گزارش ایرنا، کارشناسان سازمان ملل هفته گذشته از مانیل خواستند تا اعدام های فرا قضایی را که از زمان پیروزی دوترته در انتخابات ریاست جمهوری و وعده وی برای ریشه کن کردن مواد مخدر، افزایش یافته است، متوقف کند.
حدود یک هزار مظنون به قاچاق مواد مخدر از زمان روی کار آمدن دوترته در انتخابات 20 اردیبهشت ماه کشته شده اند.
سفارت آمریکا نیز چند روز قبل در تازه ترین هشدار خود به دولت 'دوترته' اعلام کرده بود که کمک های نظامی واشنگتن به این کشور مشروط به رعایت حقوق بشر است.
رییس جمهوری فیلیپین هفته گذشته نیز در سخنرانی خود در جمع نظامیان این کشور، 'فیلیپ گولدبرگ' سفیر آمریکا را 'همجنس باز' و 'حرامزاده' خطاب کرد و پس از آن بدنبال واکنش آمریکا، اعلام کرد عذرخواهی نخواهد کرد.
پلیس فیلیپین روز جمعه اعلام کرد تاکنون 550 نفر متهم به مواد مخدر را به قتل رسانده و نزدیک به 8 هزار نفر دیگر را نیز از اول ماه مه دستگیر کرده است.
با این وجود، یکی از رسانه های تصویری اصلی فیلیپین اعلام کرد بیش از 400نفردیگرتوسط کسانی که ازآنها به عنوان'دستیاران سایه' نامیده شده است، کشته شده اند.
دولت فعلی فیلیپین که با شعارهای مختلفی از جمله ریشه کن کردن جرم و جنایات ومبارزه با موادمخدر قدرت را در دست گرفت، به دلیل سیاست های خود در قبال محقق کردن این شعارها مورد انتقاد برخی از قدرت های خارجی و گروه های به اصطلاح مدافع حقوق بشر قرار گرفته است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، دوترته روز یکشنبه این مساله را که دولت فیلیپین مسوول کشتارهاست، رد کرده و با انتقاد از سازمان ملل و اعضای آن از جمله آمریکا گفت: آنها نمی توانند به وظایفشان عمل کنند اما برای مرگ مجرمان نگران می شوند. نمی خواهم توهین کنم اما شاید بهتر باشد برای جدایی از سازمان ملل تصمیم بگیریم.
وی با انتقاد از سازمان ملل برای رسیدگی نکردن به معضلاتی چون گرسنگی و تروریسم و ناکامی در رسیدگی به تحولات سوریه وعراق و اجازه دادن به قدرت های بزرگ برای بمباران وکشتن غیرنظامیان بی گناه، از چین و کشورهای آفریقایی برای تشکیل یک سازمان جهانی دیگر دعوت به عمل آورد.
دوترته گفت: اگر شما (سازمان ملل) واقعا به تعهدات خود پایبند هستید باید به تمام جنگ ها و کشتارها پایان دهید.
نظر شما