یکشنبه ۲۸ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۶:۱۴
۰ نفر

فصل جدید برخورد با قاچاق از ابتدای مهرماه در بازار لوازم خانگی آغاز می‌شود تا فعالان بازار از ناامن شدن فضا برای قاچاقچیان سخن بگویند.

قاچاق

با وجود اين همچنان برخورد با قاچاق از مبدا و بستن راه‌هاي اصلي ورود آن به كشور مطالبه فعالان اقتصادي داخلي محسوب مي‌شود. آيين‌نامه اجرايي ماده 13قانون مبارزه با قاچاق در دولت به تصويب رسيد اما اجراي آن هنوز در دستور كار قرار نگرفته است. اين ماده به كد رهگيري و شناسه براي كالاهاي ورودي به كشور مربوط مي‌شود. از اين طريق كالاها در بازار قابل رهگيري خواهند بود و عملا مبارزه با قاچاق از همان مرزهاي ورودي به كشور اتفاق خواهد افتاد؛ نه فقط سطح عرضه و بازار.

  • مانور در بازار لوازم خانگي

نايب‌رئيس اول اتاق اصناف تهران گفت: برخورد با لوازم خانگي قاچاق از اول مهر آغاز مي‌شود. ابراهيم درستي با بيان اينكه جلوي واردات كالاي قاچاق بايد از مبادي ورودي گرفته شود، افزود: جلسه‌اي با ستاد مبارزه با كالاي قاچاق و وزارت صنعت، معدن و تجارت در هفته جاري براي آغاز طرح مبارزه با كالاهاي قاچاق لوازم خانگي در سطح تهران خواهيم داشت. نايب‌رئيس اول اتاق اصناف تهران به فارس گفت: براي جلوگيري از خريد كالاهاي قاچاق توسط اصناف، كالاي خريداري شده حتما بايد داراي برگ سبز و فاكتور خريد باشد. وي گفت: به مردم توصيه مي‌شود كالا و لوازم خانگي را حتما از واحدهاي معتبر داراي پروانه كسب خريداري كنند و از فروشنده فاكتور خريد بگيرند. درستي بيان داشت: در چند‌ماه اخير فضاي قاچاق كالا براي قاچاقچيان ناامن شده و اين روند همچنان بايد ادامه داشته باشد كه ديگر قاچاقچيان جرأت واردات كالاي قاچاق به كشور را نداشته باشند.

  • قاچاق شبكه‌اي

محمود دودانگه، كارشناس امور بازرگاني معتقد است: اكنون در كشور ما قاچاق به‌صورت شبكه‌اي و سازماندهي شده انجام مي‌شود كه بايد با آن برخورد اصولي و ريشه‌اي شود. متأسفانه حجم قابل توجهي كالا از مرزهاي كشور قاچاق مي‌شود كه اكنون به حدود ۱۵ ميليارد دلار رسيده است. اين موضوع هم اثر منفي بر حقوق مصرف‌كننده و توليدكننده دارد و هم اينكه دولت را از درآمدهاي قانوني خود محروم مي‌كند. وي به ايسنا گفت: به‌نظر من اكنون نيازمند انجام دو نوع برخورد با كالاهاي قاچاق شده هستيم؛ يك جنبه ايجابي به معني اتخاذ راهكارها، سياست‌ها و راهبردهاي مشخص براي اينكه موضوع قاچاق از توليدپذيري خارج شود و نفعي براي كسي نداشته باشد. اين اقدام دسته‌اي از راهكارها و سياست‌ها را مي‌طلبد كه متأسفانه در اين زمينه تا‌كنون موفق عمل نكرده‌ايم. دو‌دانگه ادامه داد: دسته دوم نيز برخوردهاي سلبي است مبني بر اينكه با قاچاق كالا برخورد كنيم، آنها را معدوم كنيم و... . درواقع اين دسته، مجموع اعمال سلبي و خشن را شامل مي‌شود كه نقش بازدارندگي را ايفا مي‌كند.

کد خبر 346696

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha