به گزارش ایرنا، محققان انگلیسی با بررسی یک داده پنج ساله دریافتند: زمانی که سطوح دی اکسید نیتروژن (NO2) حتی یک میکروگرم در متر مکعب افزایش مییابد، شمار تصادفات تا دو درصد بیشتر میشود.
محققان معتقدند که هوای آلوده و سمی شادابی و هوشیاری راننده را کاهش میدهد و اشک ریزش چشم و خارش بینی حاصل از آن نیز میتواند موجب حواس پرتی رانندگان شود.
این همه در حالی است که همچنین بر اساس یک مطالعه اخیر، آلودگی هوا در داخل خودرو میتواند بیش از دو برابر خارج از آن باشد چرا که سطح بالایی از دی اکسید نیتروژن در فضایی کوچک انباشته میشود.
"لوتز ساگر" از موسسه تحقیقاتی گرانتهام در زمینه تغییر آب و هوا و محیط زیست وابسته به دانشکده اقتصاد لندن گفت: با وجود این که از پیش مشخص بود که آلودگی هوا اثرات نامطلوبی بر سلامتی انسان و توانایی انجام کارهای ذهنی دارد اما این اولین مطالعه منتشر شده است که به بررسی تاثیر آن بر ایمنی جاده ها میپردازد.
آلودگی هوا میتواند ناشی از سموم مختلفی از جمله منواکسید کربن، دی اکسید نیتروژن، دی اکسید گوگرد، ذرات کوچک و ازن باشد، اما این مطالعه نشان داد که دی اکسید نیتروژن بیشترین تاثیر را در بروز تصادفات جادهای دارد.
محققان در این مطالعه متوجه شدند که تراکم دی اکسید نیتروژن تنها به اندازه یک میکروگرم در متر مکعب بالای متوسط روزانه، موجب افزایش دو درصدی متوسط شمار تصادفات روزانه میشود و بیشترین تاثیر آن در شهرها است.
در این مطالعه که تنها در انگلیس صورت گرفته است، مشخص شد که در منطقه غرب لندن که بیشترین سطح آلودگی هوا را دارد، کاهش 30 درصدی تراکم دی اکسید نیتروژن میتواند شمار تصادفات جادهای روزانه را پنج درصد کاهش دهد.
گرچه این تجزیه و تحلیل تنها در انگلیس صورت گرفته است، اما محققان معتقدند که این یافتهها در مورد سایر بخشهای جهان نیز صادق است.
به گفته محققان، هزینه های مضاعف ناشی از تصادفات جادهای، موضوع کاهش آلودگی هوا را به ویژه در شهرهای پرجمعیت تقویت میکند.
همشهری آنلاین: نتایج مطالعه محققان انگلیسی نشان میدهد که آلودگی هوا عامل صدها مورد سانحه رانندگی در سال است.
کد خبر 348376
نظر شما