همشهری آنلاین: معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه رسیدن به رشد ۸ درصدی در کشور نیازمند الزاماتی است گفت: متاسفانه در کشور ما هیچ‌کس از کارهایی که باید انجام می‌شده و نشده توضیح نمی‌دهد

جهانگیری

به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری در افتتاحیه دومین کنگره راهبردی و نمایشگاه نفت و نیرو که در هتل المپیک برگزار شد گفت: این که برگزار کننده این کنگره یک نهاد مردمی است بسیار کار نو و جالبی است و این که جمعیت بسیار زیادی از نخبگان در کشور و صاحب نظران در حوزه نفت برای پیشرفت حوزه نفت کمک کردند بسیار جای تشکر دارد.

وی ادامه داد: در اینکه نفت نقش اساسی در توسعه کشورهای مختلف دارد و موتور اصلی توسعه است، تردیدی نیست. در کشور ما نیز تأمین انرژی یا استفاده از منابع نفت فقط برای تأمین بخشی از هزینه‌های کشور نیست بلکه منابع انرژی به خصوص نفت محور اصلی توسعه صنعتی و توسعه اقتصادی کشور محسوب می‌شود.

جهانگیری با بیان اینکه نفت برای کشور ما، منطقه خاورمیانه، خلیج فارس و جهان تنها مسأله‌ای صرفاً اقتصادی نیست، ‌ تصریح کرد: بسیاری مسائل سیاسی نیز به این موضوع ارتباط دارد و طبق نظر بسیاری از صاحب‌نظران و مطابق آمار و ارقام توسعه در قرن ۲۱ بیشتر به سمت آسیا می‌آید و این کشورهای آسیایی هستند که بخش قابل توجه فعلی اروپا و آمریکا را ایفا خواهند کرد و اکنون نیز می‌بینیم که نقش چین و کشورهای شرق آسیا پررنگ‌تر شده است.

معاون اول رئیس جمهور خاطرنشان کرد: در این بین آنچه برای این کشورها تعیین کننده است حوزه نفت و انرژی است. انرژی می‌تواند به موتور توسعه کمک کند که این انرژی هم عمدتاً از خلیج فارس تأمین می‌شود.

وی یادآور شد: فکر می‌کنم از عوامل اصلی اتفاقاتی مانند ۱۱ سپتامبر و اتفاقات بعدی آن در عراق، ‌ سوریه، یمن و لیبی که در منطقه ما رخ داد و بی‌ثباتی و ناامنی که ایجاد شد بحث انرژی و پس از آن حضور قدرت‌های بزرگ در منطقه و خلیج فارس بود که آن‌ها این منطقه را به عنوان موتور اصلی حرکت خود برآورد کردند.

وی همچنین گفت: متأسفانه برخی کشورهای منطقه که سهم عمده‌ای در تولید نفت دارند، نقش تأثیرگذاری برای ایجاد این شرایط ایفا کردند و ابزاری برای بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه شدند.

جهانگیری تصریح کرد: اگر به توسعه صنعت نفت به عنوان منبع درآمد نگاه کنیم باید آن را به جایگاه خود برسانیم و حتی بدون توجه به حجم درآمدهای نفتی قطعاً هیچ موضوعی از نفت و گاز مهم‌تر نیست و ما در هیچ بخش دیگری نمی‌توانیم بازاری به اندازه چندصد میلیارد دلار در آینده داشته باشیم، بنابراین توسعه بخش نفت باید افزایش پیدا کند.

وی تأکید کرد: اگر بخواهیم قدرت عمل سیاسی قوی داشته و حرفمان در دنیا شنیده شود ‌علاوه بر داشتن اقتدار نظامی نیاز به قدرت اقتصادی به خصوص در حوزه نفت است و این پشتیبانی تصمیم‌گیری با تدبیر می‌تواند بسیاری از مشکلات را حل کرده و به ما قدرت عمل دهد.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به مشکلاتی همچون بیکاری جوانان و انتظار رفاه بیشتر در جامعه، اظهار کرد: قدرت اقتصادی در منطقه موضوع مهمی است و باید در دوره طولانی رشد ۸ درصد داشته باشیم که مدافعین بحث رشد ۸ درصد از جمله مقام معظم رهبری همواره تأکید داشته‌اند که این موضوع یک ضرورت است و کشور باید به اینجا برسد و امروز که گفته می‌شود باید به رشد ۸ درصد برسیم، باید به الزامات آن نیز پایبند باشیم که از الزامات آن نیاز به ده‌ها میلیارد دلار سرمایه‌گذاری به خصوص سرمایه‌گذاری خارجی است.

وی تصریح کرد: هیچ بخشی مانند حوزه نفت در سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در اقتصاد مقاومتی مورد توجه قرار نگرفته و وزارت نفت نیز بر اساس همین سیاست‌ها، بهترین برنامه‌ها و طرح‌ها را پیش‌بینی کرده که از جمله آن مردمی کردن نفت، ‌ بالا بردن سطح دانش و فعال شدن در حوزه‌های دانش‌بنیان و جلوگیری از خام‌فروشی و میعانات گازی است.

جهانگیری خاطرنشان کرد: مجموعه راهبردهای توسعه کشور در بخش نفت و گاز نقش کلیدی داشته و ما به دنبال جذب فناوری‌های جدید و سرمایه‌های بیشتر هستیم. در طی سال گذشته وزارت نفت کار بزرگی انجام داد و چارچوبی برای بستن قراردادها با کشورهای خارجی تنظیم کرد.

وی یادآور شد: ما نباید اجازه دهیم کشور اسیر وقت‌کشی عده‌ای قرار گیرد که مسئولیتی ندارند. در سال‌های اخیر همسایگان ما در بخش نفت و گاز توسعه زیادی داشتند و کشوری مانند عراق قراردادهای زیادی در این حوزه بسته است.

معاون اول رئیس جمهور تأکید کرد: باید توجه داشت که قرارداد موضوعی دوطرفه است و فقط یک نفر نمی‌تواند آمال و آرزوهای خود را بنویسد و انتظار داشته باشد طرف دیگر از آن پیروی کند. البته ایران به دلیل داشتن موقعیت استراتژیک ویژه، امنیت و ثبات سیاسی آینده مطمئنی به طرف‌های مقابل برای بستن قرارداد می‌دهد و دلیل تفاوت قراردادهای ما با سایر کشورهای منطقه نیز همین است.

وی با بیان اینکه متأسفانه در کشور ما هیچ کس از کارهایی که باید انجام می‌شده و نشده توضیح نمی‌خواهد، افزود: اکنون میزان بازیافت در برخی میادین ما ۵ درصد است و حجم بالایی از ذخایر ملت به دلیل عدم استفاده از تکنولوژی روز از بین رفته و هیچ کس نمی‌پرسد در سال‌های اخیر چرا از فناوری‌های روز در این میادین استفاده نشده در حالی که می‌توانستیم استفاده کنیم.

جهانگیری در ادامه گفت: افکار عمومی باید به این موضوع حساس باشد که البته سابقه تاریخی ایران در حوزه نفت نیز باعث شده این حساسیت وجود داشته باشد. اکنون وظیفه ما این است که هزینه کار نکردن‌ها را از هزینه کار کردن‌ها کم کنیم و به سرعت برای کشور و ملت تصمیمات مفید و جدی بگیریم.

وی یادآور شد: در حال حاضر همه ضوابط برای بستن قراردادها تعیین شده و نیازی به لابی‌های غیراصولی نیست و باید با شفافیت کار کرد. در عین حال انتقال فناوری‌های جدید در بخش نفت و گاز باید مورد توجه قرار گیرد.

معاون اول رئیس جمهور در پایان اظهار کرد: رسیدن به تولید قبل از تحریم در بخش نفت ظرف چند ماه از ظرفیت‌ها و توان بالای کشور در ساخت تجهیزات بود و ایران در انتخاب شرکای بلندمدت خود حساس است و گزینه‌هایی را انتخاب می‌کند که به این ظرفیت‌های توجه داشته باشند.

کد خبر 349663

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دولت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha