اين شگرد تازه چند روز پيش از سوي مأموران پليس فتاي خراسان رضوي فاش شد. ماجرا از اين قرار بود كه مهندس جواني يك روز صبح در حال رفتن به محل كارش بود كه موبايلش زنگ خورد. پشت خط مردي بود كه ادعا ميكرد از يكي از اپراتورهاي تلفن همراه تماس گرفته است. او گفت: «در جريان قرعهكشي انجام شده از سوي اپراتور تلفن همراه، شماره تلفن شما برنده جايزه نقدي مشتركان خوشحساب شده است و براي دريافت جايزه لطفا نام و مشخصات و شماره كارت عابربانكتان را اعلام كنيد.»
مهندس جوان كه از شنيدن اين خبر بهوجد آمده بود، همه مشخصاتش را به همراه شماره كارت عابربانكش گفت اما پس از آن تماسگيرنده خواست براي واريزشدن جايزه به حسابش، رمز كارتش را هم بگويد. مهندس جوان با شنيدن اين جمله شصتش خبردار شد كه تماس گيرنده نه كارمند اپراتور تلفن همراه بلكه يك كلاهبردار است كه با اين شگرد قصد دارد همه مشخصات حساب او را گرفته و آن را خالي كند. او كه پيش از اين درباره شگرد اين كلاهبرداريها در روزنامهها خوانده بود از ارائه رمز كارتش خودداري و تلفن را قطع كرد. مرد جوان تصور ميكرد كه فرد كلاهبردار را ناكام گذاشته است اما چند ساعت بعد پيامكي دريافت كرد كه نشان ميداد همه 27ميليون تومان موجودي حسابش برداشت و سرقت شده است. اما اين اتفاق چطور رخ داده بود؟
با شكايت مالباخته در پليس فتاي مشهد، تيمي از مأموران رسيدگي به پرونده را شروع كردند. آنها در بررسيهاي تخصصي متوجه شدند تمامي موجودي حساب مالباخته صرف خريد شارژ تلفن همراه شده است. هر چند سارق موفق شده بود20ميليون تومان شارژ دريافت كند اما مأموران توانستند از برداشت بقيه شارژ جلوگيري كنند و به اين ترتيب 7ميليون تومان از پولهاي مالباخته را برگردانند. در ادامه معلوم شد كه همه اين مبلغ از طريق تلفنبانك و از يكي از زندانهاي كرج برداشت شده است.
مأموران با بررسيهاي بيشتر عامل اين سرقت ميليوني را كه يكي از زندانيان حبس ابدي بود، شناسايي كردند و به بازجويي از اين مرد 43ساله پرداختند. او كه به جرم قاچاق موادمخدر به حبس ابد محكوم شده و به زندان افتاده بود، اعتراف كرد كه پس از تماس با طعمههايش كه شماره آنها را بهصورت تصادفي انتخاب ميكرد، خود را از كارمندان يكي از اپراتورهاي تلفن همراه معرفي ميكرد و با ادعاي اينكه آنها برنده قرعهكشي و جايزه نقدي شدهاند، همه مشخصاتشان به همراه شماره كارتشان را ميگرفت.
اين مرد كه ميدانست بسياري افراد از مشخصات خود ازجمله كد ملي، تاريخ تولد، شماره موبايل و... براي انتخاب رمز كارت عابربانكشان استفاده ميكنند، پس از گرفتن شماره كارت آنها شروع به آزمايش كردن رمزهاي معمولي و اينچنيني ميكرد و از آنجا كه در زندان وقت زيادي داشت، آنقدر اين كار را تكرار ميكرد تا در نهايت موفق ميشد رمز كارت عابربانك برخي از طعمههايش را پيدا كند. به گفته متهم، مهندس جوان نيز از 4شماره آخر موبايلش براي رمز كارتش استفاده كرده بود كه وي پس از چند ساعت تلاش موفق شد آن را يافته و همه موجودي حسابش را صرف خريد شارژ تلفن همراه كند.
سرهنگ جواد جهانشيري، رئيس پليس فتاي خراسان رضوي با بيان اين خبر گفت: متأسفانه بسياري از مردم از مشخصات شخصي خود براي رمز كارت عابربانكشان استفاده ميكنند و اين درحالي است كه كلاهبرداران از اين حقيقت آگاهي دارند. آنها جدولي در اختيار دارند كه نشان ميدهد مردم بيشتر از چه رمزهايي استفاده ميكنند و به همين دليل شگردشان را تغيير دادهاند و براي اينكه كسي به آنها شك نكند، حالا از اين شگرد تازه و از طريق هك كردن رمز آنها، نقشههايشان را پيش ميبرند. وي به شهروندان توصيه كرد هرگز از مشخصات شخصي براي انتخاب رمز استفاده نكنند تا در دام اين كلاهبرداران گرفتار نشوند.
نظر شما