به گزارش ایرنا، مسکو که از مهرماه سال 94 بنا به درخواست دولت سوریه مجموعه منسجمی از نیروی هوافضا با استفاده از بمب افکن های کلاسیک و بالگردها را در پایگاه حمیمیم لاذقیه مستقر کرده و همچنین از هواپیماهای قاره پیما به صورت رفت و برگشت از خاک روسیه برای بمباران اهداف تروریست ها استفاده می کند، به موشکباری یگان دریایی خود در این عملیات که بنا به درخواست رسمی دمشق صورت می دهد نیز متکی است.
در همین چارچوب، روسیه و سوریه توافق کرده اند پایگاه پشتیبانی دریایی ناوگان های روسی در طرطوس به کاربرد نظامی ارتقا یابد که مراحل برنامه ریزی، تدوین طرح برای تصویب پارلمانی آن در حال انجام است.
این تصمیم پس از استقرار مجموعه سامانه دفاعی اس 300 روسیه در پایگاه طرطوس اعلام شده است که افزون بر تامین امنیت نیروهای این کشور، از یگان های ارتش سوریه در برابر حمله های هوایی ائتلاف آمریکایی ضدسوری حفاظت کند.
روسیه با استفاده از این پایگاه در مدیترانه ناوگروه دریایی مستقر کرده است که هر یگان پس از پایان ماموریت با ناوهای دیگری جایگزین می شود و به این ترتیب ناوگروه روسی همیشه با ماموریت دفاع از سواحل سوریه در این پهنه آبی مستقر است.
همچنین روسیه برای انجام موفق عملیات ضد تروریستی هوایی، مجموعه ای گسترده از پهپادها، هواپیماهای تجسسی و ماهواره ها را به خدمت گرفته تا امکان بروز هر گونه خطا در هدف گیری مواضع تروریست ها را از بین ببرد. تاکنون غربی ها با وجود چندین بار ادعای بمباران مناطق مسکونی از سوی بمب افکن های روسی، هنوز هیچ مدرکی در این زمینه ارائه نکرده اند.
اما اصلی ترین تحرک تازه روسیه در زمینه افزایش توان نظامی خود، اعزام مجموعه ناوگان دریایی بسیار قدرتمند به دریای مدیترانه نزدیک سواحل سوریه می باشد که آمریکا و روسیه پیش از این در منطقه حضور پیدا کرده بودند.
24 شهریور ماه روسیه یک ناوگروه جنگی به فرماندهی ناو هواپیمابر آدمیرال کوزنتسف همراه یک ناو اتمی به دریای مدیترانه اعزام کرد که قرار است در سواحل شرقی سوریه مستقر می شود.
این اقدام در چارچوب تقویت یگان دریایی روسیه در دریای مدیترانه صورت می گیرد که تاکنون در اجرای عملیات ضد تروریستی علیه داعش و جبهه النصره نیز شرکت داشته است.
براساس گزارش اعلام شده، همراه ناو هواپیمابر آدمیرال کوزنتسف، رزمناو اتمی پطر کبیر، رزمناوهای سورومورسک، ویتسه آدمیرال کولاکوف و یک ناو پشتیبانی اعزام شده اند.
آدمیرال کوزنتسف تنها ناو هواپیمابر روسیه ساخته شده در زمان اتحاد جماهیر شوروی می باشد و سال 1991 همزمان با فروپاشی کار خود را آغاز کرد.
این ناو با جنگ افزارهای پیشرفته موشکی و انواع توپ ها دارای بیشترین نرخ آتشباری در جهان یعنی 5000 گلوله در دقیقه، جنگ زیر سطحی و مقابله با اژدرها، نسبت به نمونه های مشابه غربی کارآمد تر معرفی شده است.
براساس آخرین گزارش موجود، ناوگان هوایی آدمیرال کوزنتسوف متشکل از 19 جنگنده سوخو 33 با توان انجام عملیات در هر شرایط زمانی و آب و هوایی مسلح به تسلیحات هوا به هوا، رهگیری موشک های کروز، بمب های هدایت شونده و بالگردهای ضدزیردریایی و اخطار زودهنگام است.
روسیه با اعلام اینکه تروریست ها ممکن است به موشک های ضدهوایی دوش پرتاب مجهز شده باشند، اعلام کرد: رزمناوهای روسی در دریای مدیترانه با آمادگی کامل ممکن است برای سرکوب تروریست ها بویژه داعش وارد عملیات شوند.
ژنرال «آندره ای کارتاپولوف» رییس اداه عملیات ستاد مشترک ارتش روسیه در مصاحبه با روزنامه «کامسا مولسکایا پروادا» افزود: توانمندی ناوهای روسی در دریای مدیترانه امکان وارد کردن ضربات سنگین به داعش را در هر لحظه می دهد.
ژنرال روسی ادامه داد: ناوهای روسی در دریای مدیترانه تاکنون فقط ماموریت محافظت از محموله های دریایی و پدافند هوایی را برعهده داشته اند و علیه هدف دیگری وارد عملیات نشده اند.
مقام وزارت دفاع روسیه تاکید کرد: نیروی زمینی روسیه تحت هیچ شرایطی در عملیات سوریه شرکت نخواهند کرد.
وی در ادامه با بیان اینکه موشک های ضدهوایی دوش پرتاب در اختیار تروریست ها قرار گرفته است از احتمال اینکه این نوع موشک ها استینگر آمریکایی باشد، خبر داد.
اکنون این رویکرد نشان می دهد که روسیه بیش از گذشته مصمم به حفظ اتحاد نظامی با سوریه در مقابل طرح غربی براندازی حکومت این کشور با استفاده ابزاری از تروریست ها است.
نظر شما