به گزارش فارس، فریدون عزیزی در نشست خبری یازدهمین کنگره بینالمللی غدد درونریز و متابولیسم برگزار شد اظهارداشت: استفاده از مکملهای یودوفولیک برای زنان باردار و شیرده بسیار ضروری است و ایران جزء 3 کشوری به شمار میرود که یودوفولیک را تولید و عرضه میکند.
وی درباره موضوع محصولات تراریخته و تاثیر آن بر غدد و متابولیسم بدن گفت: اگر قرار باشد محصولات تراریخته وارد کشور شده و مصرف شود حتماً باید تحقیقات عمده داخلی و خارجی در مورد آن انجام گیرد و فواید و مضرات آن برای مردم شناخته شده باشد.
رئیس پژوهشکده غدد درونریز و متابولیسم ایران ادامه داد: از آنجایی که بسیاری از محصولات تراریخته ممکن است با مضراتی همراه باشند مردم باید آگاهیهای لازم را در این زمینه داشته باشند.
عزیزی در ارتباط با کمبود ید و عوارض آن در بدن افزود: تجربههای بینالمللی نشان میدهد هروقت برنامه ید رسانی متوقف شود کمبود ید برای افراد جامعه مجدد به حالت اولیه باز میگردد. در کشور ما نیز قرنهاست ید خاک شسته شده و به سمت دریا رفته است لذا استفاده از نمک ید دار برای مردم ضرورت دارد.
وی اضافه کرد: در سه چهارم کشورهای دنیا نیز همچون ایران بوده و در کشور ژاپن به دلیل استفاده از جلبک دریایی مردمانش ید بیشتری استفاده میکنند لذا برنامه ید رسانی به صورت مستمر و با نظارت در کشور باید انجام گیرد.
رئیس پژوهشکده غدد درونریز و متابولیسم ایران در پاسخ به اینکه مصرف نمک دریایی یا گنبد نمکی برای مردم بهتر است، گفت: وزارت بهداشت مسئول سلامت کشور بوده و مردم در زمینه استفاده از انواع نمک نباید دنبال گفتهها و اظهارنظر هر فردی باشند ولی آنچه مسلم است نمک دریا ید کافی ندارد که تنها به آن بتوان برای کمبود ید اکتفا کرد و در واقع هیچ نمکی دارای ید نیست مگر اینکه در کارخانه به آن افزوده شود.
عزیزی با اشاره به اینکه ماهی دارای ید است، افزود: اگر بخواهیم تنها از طریق مصرف ماهی ید بدن را تامین کنیم روزانه باید 300 تا 500 گرم ماهی مصرف کنیم و این غیر ممکن است لذا استفاده از نمک ید دار جهت تامین نیاز بدن ضروری است.
رئیس پژوهشکده غدد درونریز و متابولیسم ایران تصریح کرد: کمبود ید در دوران جنینی، کودکی و سالهای رشد عوارض زیادی داشته و در واقع سبب کاهش ضریب هوشی فرد و کاهش IQ کودک خواهد شد.
عزیزی گفت: تخمین میزنیم با اجرای برنامه ید رسانی به مردم از سال 68 حدود 66 میلیون ضریب هوشی را در کشور افزایش داده و از ابتلای 23 میلیون نفر به گواتر جلوگیری کردهایم.
رئیس پژوهشکده غدد درونریز و متابولیسم ایران با بیان اینکه 10 درصد جامعه گواتر داشته ولی کمبود ید ندارند، گفت: کمبود ید دلیل 100 درصدی ابتلا به گواتر نیست ولی به موضوع ید رسانی به مردم باید توجه داشت.
نظر شما