اداره كل هنرهاي نمايشي قرار است هفته دوم آبان ميزبان نشستي 3 روزه با مديران هنرهاي نمايشي غرب آسيا باشد كه با امضاي يك تفاهمنامه مشترك به پايان ميرسد. با مهدي شفيعي، مدير كل هنرهاي نمايشي معاونت هنري وزارت ارشاد درباره اهداف اين نشست و جزئيات آن گفتوگو كردهايم.
- نشست مديران هنرهاي نمايشي غرب آسيا براي اولين بار برگزار ميشود. از اين نشست چه اهدافي در نظر داريد؟
از سال گذشته در حوزه ديپلماسيفرهنگي با توجه به ظرفيت هنري، به ويژه حوزه تئاتر در منطقه غرب آسيا، به فكر برگزاري نشستي افتاديم كه با هماهنگي و كمك سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي به نتيجه رسيد و از مديران نمايشي براي حضور در آن دعوت كرديم. تئاتر هنري است كه ميتواند همگرايي را در ديپلماسي فرهنگي شكل دهد؛ تقويت اشتراكات فرهنگي در قالب توليد آثار نمايشي، گسترش روابط هنري و خلق فرصت براي تعامل آموزشي و پژوهشي اهداف كلي ماست. ترجمه نمايشنامهها و كتابهاي تئاتري هم از ديگر اتفاقهايي است كه پيگيري ميكنيم.
- چرا منطقه غرب آسيا را براي اين اجلاس در نظر گرفتيد؟
در اين منطقه اشتراكهاي فرهنگي فراوان ديده ميشود و ميتوان در حوزه هنرهاي نمايشي با آنها گفتوگو كرد و به نتايج قابل قبولي رسيد. اين نشست و دعوت از كشورهاي منطقه در راستاي اهداف نظام و سياستهاي فرهنگي دولت است و در اين ميان، ايران ميتواند به لحاظ تخصص و تجربه در حوزه نمايش، ظرفيتي مناسب براي بازار تئاتر در منطقه ايجاد كند؛ موضوعي كه در گذشته از آن غافل بودهايم.
- آيا تاثير اين نشست را در جشنواره تئاتر فجر امسال خواهيم ديد؟
بخشي از برنامه اين اجلاس معرفي ظرفيت تئاتر ايران است و فرصتي در نظر گرفته شده تا مديران جشنوارههاي تئاتر ايران در نشست حضور داشته و برنامههاي خود را عرضه كنند. نمايندگان خانه تئاتر، تئاتر دانشگاهي، حوزه هنري، تئاتر عروسكي و... هم حضور خواهند داشت.
- تفاهمنامه تئاتري 1+12
نشست مديران تئاتر غرب آسيا 9 تا 11 آبان در هتل فردوسي تهران با حضور نمايندگان كشورهاي عمان، عراق، پاکستان، افغانستان، لبنان، آذربایجان، گرجستان، سوریه، روسیه، قطر، الجزایر و تونس برگزار ميشود. مهمانان علاوه بر آشنايي با ظرفيت تئاتر ايران، به تماشاي اجراي گونههاي نمايش ايراني و ديگر نمايشهاي روي صحنه مينشينند و در پايان هم تفاهمنامهاي ميان 12 كشور با ايران امضا ميشود. البته حضور نمايندگان روسيه و گرجستان هنوز قطعي نيست.
نظر شما