به گزارش ايرنا، دکتر حامد اخویزادگان روز چهارشنبه با بیان این که افرادی که درمحیط های گرم کار و فعالیت میکنند نیز در معرض ناباروری هستند، اظهار کرد: افرادی که در محیطهای گرم، محیطهای پالایشگاهی، صنایع چسب و کفش یا با مواد شیمیایی کار میکنند در معرض ناباروری قرار دارند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: عوامل محیطی به خودی خود موجب ناباروری نمیشوند، اما اگر بستر و زمینه لازم فراهم شود این عوامل هم برروی ناباروری موثر هستند.
- فاصله بین ازدواج و اولین تولد
وی با اشاره به دیر بچهدار شدن برخی از خانوادهها گفت: والدین تصمیم میگیرند بعد از سروسامان دادن به زندگی خود صاحب بچه شوند و به همین دلیل فاصله تولد اولین بچه با ازدواج گاها به شش تا هفت سال میرسد.
اخوی زادگان ادامه داد که فاصله بین ازدواج و اولین تصمیم برای بارداری بسیار مهم است و اگرزوجین بخواهند به مدت طولانی از بارداری جلوگیری کنند، بهتر است به پزشک مراجعه کنند تا مطمئن شوند مشکلی برای بارداری ندارند.
این عضو هیات علمی دانشگاه تهران به فاصلهگذاری بین فرزندان بعدی اشاره کرد و گفت: رعایت نکردن فواصل بچهدار شدن توسط مادران به کمبود برخی ویتامینها از جمله کلسيم و آهن در آنها میانجامد و این کار میتواند پوکی استخوان آنان را به همراه داشته باشد.
وی ادامه داد که پزشکان اطفال معتقد هستند که اگر فاصلهگذاری بچهدار شدن کمتر از 2 سال باشد، بچه اول به مدت کافی از شیر مادر بهرهمند نمیشود و بهتر است فاصله بین بچهها بیشتر از دو سال باشد.
- موبایل در ناباروری موثر است
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران بر لزوم استفاده مناسب از تلفن همراه تاکید کرد و گفت: موبایل بر روی ناباروری موثر است.
وی اظهار کرد که بر اساس بررسیهای انجام شده مشخص شد که اگر موبایل بیش از چهار ساعت در روز استفاده شود، روی تولید اسپرم اثر میگذارد و احتمال باروری را کمتر میکند. لپ تاپ نیز اگر روی پا قرار گیرد احتمال ناباروری در مردان را افزایش میدهد.
وی با اشاره به این که بررسی دقیقی در مورد تاثیر ریزگردها بر ناباروری انجام نشده است، بیان کرد که هنوز اثراث ریزگردها بر روی ناباروری مشخص نیست.
نهمین کنگره مرکز تحقیقات یهداشت باروری و ناباروری با عنوان تازههای باروری و ناباروری از 26 تا 28 آبان ماه در سالن همایشهای بینالمللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار میشود.
نقش درمانها و جراحیهای مردان در موفقیت ART، روشهای نوین درمان ناباروری مردان (دارویی، جراحی، میکرواینجکشن یا ICS)، تازههای تصویربرداری در ارزیابی بیماران نابارور و نقش طب مکمل در ناباروری از جمله محورهای این کنگره است.
بیماریهای سیستمیک و ناباروری مردان، نقش مردان در سقط مکرر و شکست روشهای کمک باروری (ART)، اولویتهای سلامت مردان، سلامت زناشویی، فاصلهگذاری و پیشگیری از باروری، نقش عوامل محیطی و شیوه زندگی در باروری مردان از دیگر محورهای این کنگره است.
تعدادی صاحبنظران برای حضور در این کنگره دعوت به عمل آمده است تا از تجارب، یافتههای علمی و دانش آنها به نحو مطلوب برای ارتقاء سطح علمی فعالان این حوزه، استفاده شود.
نظر شما