روزنامه شرق نوشت: وزیر اطلاعات دولت دهم و سخنگوي شوراي نگهبان به سخنان چند روز قبل هاشميرفسنجاني واكنش نشان دادند.
به گزارش فارس، حيدر مصلحي بدون اشاره مستقيم به سخنان هاشمي، ادعاها درباره اظهارنظرهای منتسب به او در روزهای اخیر را تكذيب كرد و گفت: «بنده کوچکتر از آن هستم که در مقام شورای نگهبان اظهارنظر کنم؛ اما اگر نظام در قضایای فتنه ٨٨ با برخی از خواص مماشات کرده است، نباید از آن سوءاستفاده شود. رأس فتنه افرادی هستند که امروز با طرح چنین ادعاهایی قصد بهبیراههکشاندن افکار برای جلوگیری از پاسخگویی درباره فساد فرزندانشان را دارند و فتنههایی را در پیش گرفتهاند». هاشميرفسنجاني، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار جمعی از تاریخنویسان در روزهاي گذشته گفته بود: «در زمان انتخابات ۹۲ وزیر وقت اطلاعات در زمان بررسی صلاحیتها، به شورای نگهبان رفته و گفته بود با این اقبالی که روزبهروز به هاشمی میشود، با رأی بیسابقهای میآید و همه رشتههای ۱۰ساله ما را پنبه میکند».
هاشمي پيشازاين هم گفته بود: «ازآنجاکه در مسیر تأیید صلاحیت بنده نیز بهانه و مشکلی نبود، یک مقام ارشد امنیتی، برخلاف عرف و قانون، شخصا در جلسه بررسی صلاحیتها در شورای نگهبان حضور یافت که ابتدا مورد اعتراض برخی از اعضای شورای نگهبان نیز قرار گرفت و نهایتا به اعضای شورای نگهبان گفت که حضور هاشمی در انتخابات میتواند موجب پیروزی قاطع و با رأی بالای مردم شود که با راه و رسم آنها سازگار نیست؛ بنابراين این شورا را متقاعد کرد که به بهانه شرایط جسمی رأی به احراز صلاحیتنشدن بنده دهند».
كدخدايي در همان زمان در واكنش به اين گفته هاشمي به «شرق» گفته بود: «البته تعجب کردم؛ چون بزرگان که نباید به این شایعات توجه کنند، ما جایگاه افراد را خیلی بالاتر از اینها میدانیم که این بحثهای خیلی سادهانگارانه مطرح شود و اینگونه تصور شود که نهاد شورای نگهبان دنبال این است که ببینند چه کسی رأی بیشتری دارد، بعد به او بگویند برود کنار و از این حرفها».
او درباره حضور مصلحي گفته بود: «نه اصلا نسبت به آقای هاشمی حرف نزدند. نسبت به مباحث و حوادث پیرامونی و تحلیل اوضاع و احوال کشور و بینالمللی صحبت کردند. صحبتهای ایشان یقین دارم که هیچ اثری از این جهت روی رأی افراد نداشت؛ یعنی اگر وزیر هم نمیآمد، همین تعداد رأی به ایشان داده میشد؛ چون عرض کردم تحلیلی بود از شرایط ایران و آقایان هم سؤالاتی داشتند، از ایشان پرسیدند. بعد از آن جلسه هم رأیگیری شد و اتفاقا تا نزدیکی ظهر طول کشید که من هم وقت گرفتم صحبت کنم که چون وقت اذان بود، من هم صرفنظر کردم. بعد رأیگیری شد و رأی لازم را نداشتند».
«عباسعلي كدخدايي» هم روز پنجشنبه-13 آبان- در واكنش به هاشمي به ميزان گفت: «من قبلا به این اظهارات پاسخ دادهام و گفتهام که نظر شورای نگهبان نظر مستقلی است و صرفا نظر خود اعضای شورای نگهبان است؛ اگرچه نظر کارشناسی از بخشهای متفاوت گرفته می شود. کدخدایی با بیان اینکه این مطلب، مطلب پنهانی نیست، اظهارات هاشمی را تکذیب کرد و گفت: «این ماجرا هرگز به شکلی که مطرح شده، نیست». او به فارس هم گفت: «مراجع چهارگانه همیشه در بحث انتخابات به شورای نگهبان کمک میکنند و نظر میدهند و ما نیز طبق قانون از نظرات آنها استفاده میکنیم، در واقع حضور افراد از این مراجع چهارگانه در شورای نگهبان امری طبیعی است؛ اما اینکه اینگونه مطالب یا نگرانیهایی به این شکل مطرح شده باشد، خیر، اینگونه نبوده است. مباحث و مسائل دیگری بوده که طبق معمول مسئولان دستگاههای مختلف ارائه میکنند و شورای نگهبان نیز بنا به تشخیص خود عمل میکند. این شورا تصمیماتی را که گرفته، براساس مدارک و مستندات و براساس تشخیص اعضای شورای نگهبان بوده که طبق قانون این تشخیص بر عهده اعضای این شوراست».
- مشاور هاشمي:مشروح آن جلسه را منتشر كنيد
غلامعلي رجايي، مشاور هاشميرفسنجاني در اين رابطه گفت: آقاي هاشميرفسنجاني چند روز قبل با استادان تاريخ دانشگاههاي كشور ديداري داشتند. جلسه خوب و سنگيني بود و برخلاف جلسات ديگر به شكل گفتوشنود برگزار شد. استادان نظر يا سؤالي مطرح ميكردند و آقاي هاشمي توضيحي ميداد. يكي از سؤالها به مخالفتهايي كه با ايشان ميشود و ازجمله به قضاياي انتخابات سال ٩٢ مربوط بود كه ايشان گفتند در انتخابات قبل هم امكان رأيآوري براي او وجود داشت، برخي به هراس افتادند و وزير احمدينژاد در جلسه شوراي نگهبان شركت كرد.
وي افزود: من ميخواهم اينجا از سخنگوي شوراي نگهبان، آقاي كدخدايي سؤال كنم كه توضيح بدهند چه چيزي را تكذيب ميكنند؟ جلسات شوراي نگهبان همه ضبطوثبت ميشود. خود ايشان در آن جلسه بوده است. توصيه من اين است كه مشروح جلسات را منتشر كنيد. بالاخره الان نزديك به چهار سال از آن زمان گذشته و آقاي هاشمي هم كه ردصلاحيت شدند؛ پس چيز پنهاني نبايد وجود داشته باشد. آيا ميخواهيد بگويم آقاي مصلحي كجاي جلسه نشسته بود؟ تا جايي كه ميدانيم، ايشان نه به دعوت شوراي نگهبان، بلكه به خواست خود و با معاونانشان به شوراي نگهبان آمده بودند؛ تاجاييكه اين حضور با عكسالعمل شوراي نگهبان روبهرو ميشود. اگر اين حضور به دعوت شوراي نگهبان بوده، چرا معاونانش را بيرون كردند و فقط خودش را راه دادند؟ اين يعني ايشان آمده بودند تا درباره رأيآوري هاشمي اخطاري بدهند. بهترين راه براي برطرفكردن اين شبهه پيشآمده همان انتشار مشروح آن جلسه است.
نظر شما