به گزارش تسنیم، سردار سرلشکر سید یحیی رحیمصفوی دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا امروز در نشست خبری در پاسخ به سوال تسنیم درباره حضور نظامی ترکیه در عراق گفت: روابط ما با ترکیه ها روابط خوبی است. ما چند ده میلیارد گاز به این کشور صادر میکنیم.
وی با بیان اینکه "ترکیه در مسائل سیاسی با ایران رقابت هایی دارد و ترکیه مخالف سیاست های ایران حرکت میکند"، ترکیه را از عوامل ایجاد بحران در شمال عراق و سوریه دانست و گفت: آقای داود اوغلو قبلا گفته بود ما به دنبال مرزهای امن با همسایگانمان هستیم اما امروز این مرزها ناامن شدهاند.
صفوی تصریح کرد: ما شاهد دخالت های ترکیه حتی در لبنان نیز هستیم. ما خواستار روابط خوب با همسایگانمان هستیم. ایران جز اولین کشوهایی بود که کودتای این کشور را محکوم کرد؛ البته مسائل داخلی ترکیه نیز به خودشان مربوط است اما چالش های بزرگی برای ترکیه به همراه خواهد داشت. هرکدام از این مسائل و بازداشتها بازتابی دارد و ممکن است مشکلاتی را در آینده برای این کشور به وجود بیاورد.
وی درباره انتخابات ریاست جمهوری لبنان نیز گفت: میشل عون همکار حزبالله است. عربستان و رژیم صهیونستی نسبت به این انتخاب ناراحت بودند. امیدواریم روابط ایران و دولت لبنان روابط رو به توسعهای باشد. ما انتخاب میشل عون را به نفع سیاست های ایران در منطقه میدانیم.
صفوی در ادامه گفت: از اینکه بارزانی ها اجازه میدهند در شمال عراق کنسولگری سعودیها به ضد انقلاب ایرانی سلاح بدهد هشدار میدهیم؛ بارزانی ها باید بدانند مدیون ایران هستند.کردهای عراق آریایی هستند وریشهشان ایرانی است و به ایران علاقه دارند اما بدانند اگر وارد این بازی سیاسی شوند معلوم نیست دیگر ایران کمکشان کند.
دستیار و مشاور عالی نظامی فرمانده معظم کل قوا با بیان این مطلب که طالبانیها با ایران روابط بهتری دارند، اظهار داشت: در این میان بارزانیها به طور خاص روابطشان با آمریکاییها وصهونیستها بیشتر است و ما نگران هستیم که اقلیم کردستان عراق نسبت به دولت مرکزی عراق یک نوع واگرایی پیدا کند. ما این واگرایی را نمیپسندیم.
سرلشکر صفوی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه سیاستهای راهبردی ایران در مسایل منطقه ای و جهانی تاثیرگذار است و همه به این نکته اذعان دارند، تصریح کرد: حتی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هم در مواردی تحت تاثیر سیاستهای ایران است و در مناظرهها و سخنرانیهای کاندیداهای آمریکایی آن را مشاهده میکنیم.
وی با بیان این مطلب که ایران به دنبال صلح جهانی در مقابل تفکرات تکفیری تروریستی است، اظهار داشت: خرابکاریهای تروریستها و چالشها در منطقه باقی نمیماند و ممکن است به سمت آفریقا و اروپا و آسیای میانه حرکت کند. در هیچ جای دنیا مثل منطقه غرب آسیا این میزان بحران وجود ندارد و معتقدیم منشا خارجی بحرانهای منطقه ما سیاستهای آمریکا و صهیونیستها و انگلیسیها و برخی اعراب به خصوص سعودیها است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اعلام اینکه سیاست قدرتسازی تک قطبی آمریکا با شکت مواجه شده است، گفت: جهان به سمت چند قطبی شدن در حال حرکت است و سیاست تک قطبی شدن آمریکا با شکست مواجه شده است و ایران نیز امروز در منقطه صاحب قدرت نفوذ سیاسی است. امروز هرچند امواج بیداری اسلامی برای مدتی مدیریت شد اما همچنان ادامه دارد.
دستیار و مشاور عالی فرمانده مظعم کل قوا در ادامه با اشاره به حمایت کشورهای غربی از تروریستها گفت: متاسفانه خیی از کشورها برای اینکه سودی از فرش تجهیزاتشان بدست آوردند به گروهکهای تکفیری کمک کردند. برای ما سوال است فروش تویوتای ژاپنی به تروریستها چه معنی دارد و سلاح ها وموشک های آمریکایی ها در دست تروریستها چه میکند و آیا شبکههای مخابراتی و مالی تروریستها قابل پیگیری و جلوگیری نیست؟
وی در بخش دیگری از شخنانش به اشاره به موضوع سوریه تصریح کرد: حلب در آخرین مراحل آزادسازی قراردارد، تروریستهای سوریه و عراق روند مرگ و نیستی را دنبال میکنند و شکست در سوریه و عراق ممکن است به کشورهای دیگر رخنه کند. آمریکا و عربستان مایل نیستند محور ترانزیتی ایران، عراق و سوریه در دستیابی به مدیترانه حاصل شود و مایلند کماکان ترکیه و اروپا محور ترانزیتی باشد.
دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا اظهار داشت: دولت اوباما از شش ماه پیش با برقراری خط اطلاعاتی با تروریستها برای آزادسازی موصل به نفع تبلیغات انتخاباتی کلینتون تلاش میکند و هدف آمریکا از ایجاد داعش از سویی تخلیه انرژی جوانان مسلمان است تا به سمت بیداری اسلامی نروند و ازسوی دیگر ایجاد امنیت برای صهیونیستها است.
وی ادامه داد: یکی از اهداف اولیه آمریکاییها این بود که تروریستها را به سمت ایران بفرستند، این یک واقعیت است و توهم نیست اما با هوشیاری و پیش بینی رهبری انقلاب و سیاستهای ایران و نقش آفرینی مستشاری ایران در عراق و سوریه این هدف آمریکا با شکست مواجه شد.
وی در خصوص اهداف آمریکا برای به وجود آوردن داعش گفت: آنها می خواستند انرژی جوانان کشورهای مسلمان را تخلیه کنند و این جوانان را برای کشتار مسلمانان به سوریه بیاورند.صهیونیستها سعودیها از وضعیتی که به وجود آمده بسیار خوشحال هستند، البته این را هم بگویم بخشی از سعودی ها به شدت طرفدار داعشیها هستند و امکان حضور داعشیها در عربستان هم وجود دارد.
دستیار و مشار عالی فرمانده معظم کل قوا با باین اینکه ایران مخالف تجزیه عراق و افغانستان و سقوط دولت عراق و سوریه است، خاطرنشان کرد: ایران در عین حال مخالف حضور نظامی کشورهای بیگانه در منطقه خلیج فارس است.
نظر شما