به گزارش ایرنا، گر چه هیلاری کلینتون فردای انتخابات در تماسی تلفنی با دونالد ترامپ، پیروزی را به او تبریک گفت و هر دو نامزد از هواداران خود خواستند تا اتحاد آمریکائیان حفظ شود، با این حال از اولین ساعات پس از اعلام پیروزی ترامپ و نیمههای شب 9 نوامبر، در تظاهرات اعتراض آمیز، حدود یکهزار و پانصد دانش آموز به همراه معلمان خود در حیات یک از دبیرستانهای شهر برکلی ایالت کالیفرنیا با سردادن شعارهایی از قبیل 'ترامپ رئیس جمهوری ما نیست' راهپیمایی و به سمت دانشگاه برکلی حرکت کردند.
در لس آنجلس نیز صدها دانش آموز که بیشترشان آمریکایی لاتین- تبار بودند علیه ترامپ راهپیمایی کردند.
تظاهرات مشابهی نیز در سایر شهرهای آمریکا مانند فیلادلفیا، سیاتل، واشنگتن، نیویورک، پورتلند، بوستون، آستین، سانفرانسیسکو و شیکاگو در اعتراض به انتخاب ترامپ برگزار شد.
معترضان، ترامپ را نژادپرست، ضد زن و خارجی ستیز نامیدند و برگههایی در دست داشتند که رویشان نوشته شده بود 'ما حرف داریم' و 'آموزش برای همه!'
در پی گسترش این اعتراضها و به خشونت کشیده شدن برخی از آنها، پلیس 30 معترض را در خیابانهای شهر نیویورک بازداشت کرد. معترضان بزرگراه 101 لس آنجلس را که شمال به جنوب ناحیه غرب آمریکا را به یکدیگر متصل میکند، مسدود کردند.
اداره پلیس لس آنجلس در جریان این اعتراضها 13 معترض را دستگیر کرد. درهمین حال چندین افسر پلیس در اوکلند نیز مجروح و روانه بیمارستان شدند و پلیس با استفاده از گاز اشک آور معترضین را متفرق کرد.
باراک اوباما روز پنجشنبه (20 آبان) در پیامی به مردم آمریکا درباره حق اعتراض به دونالد ترامپ رئیس جمهوری منتخب این کشور گفت: ما پیش از آنکه دموکرات یا جمهوریخواه باشیم، آمریکایی و وطن پرست هستیم.
با این وجود هزاران نفر پنجشنبه شب برای دومین شب پیاپی در بسیاری از شهرهای آمریکا در اعتراض به پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، تظاهرات کردند.
در پی به خشونت کشیده شدن تظاهرات هزاران نفری علیه دونالد ترامپ رئیس جمهوری منتخب آمریکا در شهر پورتلند ایالت شمال غربی اورگون در این کشور، پلیس اعلام کرد که تظاهرات خشونت بار در شهر پورتلند بزرگترین شهر ایالت اورگون به علت گسترش رفتارهای مجرمانه و خطرناک و آسیب رسیدن به فروشگاهها و خودروها، به شورش تبدیل شده است.
بر اساس گزارش رسانههای محلی، پلیس دهها تظاهرکننده را درمرکز پورتلند دستگیر کرد.
پلیس لس آنجلس نیز در پی بیاعتنایی تظاهرکنندگان به اخطارها برای پراکنده شدن، 35 تن از آنان را بازداشت و با استفاده از افشانه فلفل، گلولههای لاستیکی و باتوم پلیس آنان را متفرق کرد.
موج خشونتها حتی به فضای مجازی نیز کشیده شد و برخی از کاربران خشمگین توییتر ترور دونالد ترامپ و معاونش مایک پنس را درخواست کردند. احساسات ضد ترامپ در توییتر، در خیابانهای اقصی نقاط آمریکا نیز خودنمایی کرد. یکی از لس آنجلسیهای معترض به سی ان ان گفت که آماده جنگ داخلی است. وی افزود: 'هر دو طرف تلفات خواهند داد چون مردم باید کشته شوند تا این جهان تغییر کند.'
همزمان با تهیه این گزارش و در سومین شب اعتراضهای سراسری علیه پیروزی دونالد ترامپ، معترضان در 'آتلانتا' مرکز ایالت 'جورجیا' پرچم آمریکا را به آتش کشیدند و در برابر برج 58 طبقه ترامپ در شهر نیویورک تجمع کردند.
به گزارش رسانههای آمریکایی ،علاوه بر شهرهای مذکور، دیگر شهرها مانند آن آربر، کلیولند، دالاس، دو موین، دیترویت، هوستون، لاس وگاس، میامی، اوماها، فونیکس، رنو، سان دیگو، سن خوزه، سالت لیک سیتی، واشنگتن، وینستون - سالم، بالتیمور، بویز، کلمبوس، گرند رپیدز، میلواکی، مینیاپولیس، نیواورلئان، پیتسبورگ، ریچموند، سانتا آنا، تامپا، آیوا سیتی، ممفیس، الیمپیا، راچستر، رویال اوک و سانتا کروز نیز شاهد اعتراضهای مخالفان نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بودند.
نظر شما