همشهری آنلاین: عضو هیئت‌ مدیره انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران، از سرطان پروستات به عنوان شایع ترین سرطان در مردان کشور نام برد.

سرطان پروستات در مردان ایرانی رو به افزایش است

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین فوادزی در حاشیه برگزاری کنگره بین المللی رادیوتراپی و معرفی داروی تجویزی برای درمان سرطان پروستات (الیگارد)، با بیان اینکه تقریباً همه ما در میان اطرفیان خود افراد مبتلا به سرطان را داریم و شیوع سرطان در حال افزایش است، افزود: در حال حاضر سرطان سومین علت مرگ‌ و میر در ایران است.

وی ادامه داد: طبق آمار سالیانه ۹۰ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان در کشور داریم که در سال‌های آینده نیز افزایش پیدا خواهد کرد. چیزی حدود ۴۰۰ الی ۵۰۰ هزار نفر از جمعیت کشور ما در حال زندگی با سرطان هستند اعم از افرادی که سرطان آنها در حال حاضر تشخیص داده‌شده است و چه افرادی که به‌ عنوان مورد جدید شناخته می‌شوند، سرطان آنها در حال درمان است یا سرطان آنها درمان شده و در حال ادامه زندگی خود هستند.

فودازی با عنوان این مطلب که در حدود ۸ هزار میلیارد تومان هزینه درمان در نظام سلامت کشور است، گفت: در حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان آن را درمان سرطان به خود اختصاص می‌دهد. یعنی پول هنگفتی هزینه می‌شود. هزینه‌ای که در بسیاری از موارد صحیح است و در بسیاری از موارد نیز به‌ درستی هزینه نمی‌شود.

عضو هیئت‌مدیره انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران با بیان اینکه سرطان پروستات شایع‌ترین سرطان در میان مردان کشور ما است، افزود: در حدود ۱۲ درصد از موارد جدید ابتلا به سرطان، مربوط به سرطان پروستات است.

وی گفت: سرطان پروستات اگر در مراحل ابتدایی کشف شود به‌ راحتی درمان‌پذیر است. یکی از نکاتی که در کنترل پروستات بر آن تاکید می‌شود آزمایش PSA است. توصیه ما این است که هر مرد بالای ۵۰ سال حداقل سالی یک بار توسط یک اورولوژیست ویزیت شود و بر اساس شرایطی که دارد سالیانه یک آزمایش PSA انجام دهد. این مسئله کمک می‌کند بتوانیم سرطان را در مراحل اولیه کشف کنیم.

  • سرطان پروستات به هورمون درمانی بسیار حساس است

مهدی عقیلی متخصص پرتودرمانی هم با تأکید بر اینکه انتظار می‌رود در سال‌های آینده ابتلا به سرطان در کشور ما افزایش پیدا کند، گفت: درمان سرطان هزینه‌های سنگینی دارد. همواره گفته می‌شود پیشگیری بهتر از درمان است و اولین نقطه پیشگیری نیز آموزش همگانی است و این کار نیز بر عهده رسانه‌ها قرار دارد. باید به افراد این تذکر داده شود که با تغییر روش زندگی می‌توان از بسیاری از بیماری‌ها به‌ویژه سرطان جلوگیری کرد. افرادی که مبتلابه سرطان شده و درمان شده‌اند هم همواره این نگرانی را در ذهن خود دارند که مبادا بیماری آنها بار دیگر عود کند. البته درصدی از این بیماران نیز ممکن است در سال‌های بعد بیماری آنها عود کرده و نیازمند درمان‌هایی باشند. واقعیت این است که ۴۰ الی ۵۰ درصد سرطان‌ها قابل‌پیشگیری است. با بهبود روش زندگی، تغذیه مناسب، فعالیت بدنی و...خوشبختانه اگر از سی سال پیش به این‌سو را نگاه کنیم، می‌بینیم افرادی که به سرطان مبتلا می‌شوند به دلیل داروهای جدیدتر، روش‌های درمانی جدیدتر و حتی تکنیک‌های غربالگری که وجود دارد شانس بیشتری برای بهبود دارند.

وی با بیان اینکه تست‌های مختلفی برای تشخیص انواع سرطان‌ها وجود دارد، افزود: با توجه به افزایش سن جمعیت شانس ابتلا به سرطان پروستات بالا خواهد رفت به‌ویژه که می‌دانیم شایع‌ترین علت ابتلا به سرطان پروستات پیری است. بیمارانی که به هر علتی فوت کرده‌اند وقتی‌که پروستات آنها را درآورده و ازنظر پاتولوژی موردبررسی قرار داده‌ایم، متوجه شدیم که ۸۰ درصد آنها درجاتی از سرطان پروستات را داشته‌اند اما هنوز خود را بروز نداده‌اند. به دلیل اینکه تغییراتی که در ایمنی بدن در سن پیری ایجاد می‌شود، مقاومت بدن نسبت به سلول‌های سرطانی را کاهش پیدا می‌دهد و این سرطان بروز پیدا می‌کند.

عقیلی گفت: درمان‌هایی که برای این بیماری وجود دارد، یکی درمان‌های هورمونی است که این بیماری به درمان‌های هورمونی بسیار حساس است و اساساً مکانیزم ایجاد آن وابسته به هورمون است و اگر هورمون‌ها مهار شوند در بسیاری از اوقات می‌تواند از رشد بیماری جلوگیری کند. درمان دیگر جراحی است که جراحی عوارض خاص خود را دارد و بیشتر برای افرادی که سن کمتری دارند توصیه می‌شود. اما ممکن است بیمار به دلیل عوارض آن دچار بی‌اختیاری ادرار یا ناتوانی جنسی شود. بنابراین وقتی‌که بنا است برای بیمار درمان انتخاب شود باید به این مسائل توجه شود. درمان بعدی پرتودرمانی است که ممکن است به‌صورت‌های مختلفی انجام شود. اینکه کدام درمان را برای بیمار انجام دهیم بستگی به شرایط مختلفی مانند سن، انتخاب خود بیمار،‌ توجه به عوارضی که هر روش درمانی می‌تواند به دنبال داشته باشد.

وی ادامه داد: امروزه آموزش عمومی و استفاده از تکنیک‌های غربالگری موجب شده است اکثریت بیماران یعنی حدود ۸۰ درصد در مراحل ابتدایی مراجعه کنند. بیمارانی که با بیماری پیشرفته مراجعه می‌کنند از ابتدا نیاز به درمان‌های سیستمیک یا دارویی پیدا می‌کنند که یکی از این درمان‌ها هورمون درمانی است. درمان سرطان پروستات به‌گونه‌ای است که در موارد متاستازیک هم ممکن است حتی بیش از پنج سال عمر کنند به دلیل اینکه سیر بیماری، کند است. در حال حاضر حتی داروهایی تولیدشده است که می‌توان قبل از شیمی‌درمانی نیز مورداستفاده قرار بگیرد و عوارض درمانی را کاهش می‌دهد.

در این میزگرد عنوان شد که داروی الیگارد به‌ عنوان یک تزریق منفرد زیر جلدی هرماه یا سه ماه یک بار (بسته به دوز) تجویز می‌شود. محل تزریق‌ شده یک مخزن تحویل محصول دارویی را ایجاد می‌کند و انتشار مستمر لوپرورلین استات را طی مدت بیش از مدت یک یا سه ماه انجام می‌دهد. مزیت‌های ارائه‌شده توسط این دارو به پزشکان، توانایی آنها برای متناسب‌سازی مدیریت سرطان پروستات با توجه به نیازهای بیماران است. این دارو به‌ سرعت و به‌ طور موثر تستوسترون را در کمتر از سطوح مطلوب سرکوب می‌کند و این کار را با نرخ پایین عوارض جانبی و مرتبط با تزریق یا فرار تستوسترون انجام می‌دهد. الیگارد در حال حاضر در ایران در دوزهای یک ماهه و سه ماهه در دسترس است. در دسترس بودن دو فرمول مختلف، انعطاف‌پذیری لازم را برای رفع نیازهای بالینی پزشک و ترجیحات بیماران فراهم می‌کند.

کد خبر 352601

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha