براساس گزارش ديسكاوري، علاوه بر كشف اين درخت، محققان 49 درخت مرتفع ديگر را نيز در مناطق گرمسيري كشف كردهاند كه تمامي آنها ارتفاعي بيش از 90 متر دارند.
به گفته محققان موسسه كارنگي در دانشگاه استنفورد، مرتفعترين درخت گرمسيري در جهان ارتفاعي برابر ارتفاع 6 نهنگ 16 متري دارد كه به صورت عمودي روي يكديگر قرار گرفتهباشند. به گفته محققان اين درخت در كنار 49 درخت ديگر نمودي خارقالعاده از قدرت طبيعت به شمار ميروند.
گريگوري اسنر محقق دانشگاه استنفورد به همراه همكارانش از اسكنر ليزري براي يافتن درختان مرتفع در منطقهاي به نام دره دونام استفاده كردند و با استفاده از هواپيمايي به نام رصدگر هوايي كارنگي كه به سيستمي ليزري به نام LiDAR براي بررسي سهبعدي مناظر طبيعي برخوردار بود، قد درخت را محاسبه كردند.
اين سيستم در ثانيه 500 هزار پرتو ليزري شليك ميكند تا بتواند نقشهاي سهبعدي و بسيار دقيق از محيط را ثبت كند و در نهايت همين نقشه براي شناسايي مرتفعترين درخت در منطقه مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت.
با در دست داشتن دادههاي LiDAR محققان براي مشاهده نزديك درخت به منطقه بازگشتند و توانستند ارتفاع درخت را تاييد كرده و خانواده آن را مشخص سازند. به گفته محققان اين درخت از خانوادهاي به نام Shorea است كه خود شامل بيش از 200 نوع گونه درخت گرمسيري است. درختاني كه ميتوانند صدها سال زندگي كنند.
با اين همه،اين درخت تنها در ميان درختان گرمسيري عنوان مرتفعترين را به دست آوردهاست، زيرا درحال حاضر عنوان مرتفعترين درخت جهان در اختيار درخت سكويايي در كاليفرنيا است كه ارتفاعي برابر 115.5 متر دارد.
نظر شما