به گزارش لایوساینس پژوهشگران دریافتند که سه ماه پسازاینکه شرکتکنندگان در این بررسی تحت عمل جراحی لیزیک قرار گرفتند، بیش از ۴۰ درصد از آنان علائم جدید بینایی مانند دیدن هاله یا تشعشع نورانی در اطراف اشیا که پیش از انجام جراحی آن را نداشتند.
پژوهشگران در سازمان غذا و داروی آمریکا که این بررسی را انجام دادهاند در مقالهشان که در ۲۳ نوامبر در ژورنال JAMA Ophthalmology منتشر شده است، نوشتند: «تا جایی که ما میدانیم، بررسی ما یکی از معدود پژوهشهایی است که ایجاد علائم بینایی جدید پس از این جراحی را گزارش کرده است.»
پژوهشگران در این بررسی دو گروه افراد را پس از انجام این جراحی چشم تا حداکثر شش ماه پیگیر کردند. نخستین گروه از ۲۶۲ نفر از کارکنان تمام وقت نیروی دریایی بودند که میانگین سنیشان ۲۹ سال بود. گروه دوم از ۳۱۲ غیرنظامی تشکیل شده بود که میانگین سنیشان ۳۲ سال بود.
افراد شرکتکننده یک پرسشنامه بر اساس وب را درباره بیناییشان یک بار پیش از جراحی و چند بار پس از جراحی پر کردند. این پرسشنامه شامل سؤالاتی درباره میزان رضایت افراد از بیناییشان و وجود یا عدم وجود علائم بینایی شامل دیدن هاله، تشعشع یا جرقه نور یا تصاویر دوگانه میشد.
پزشکان در جراحی لیزیک بریدگی کوچکی در بیرونیترین لایه یا قرنیه چشم ایجاد میکنند. بعد با استفاده از لیزر مقداری بافت قرنیه را برمیدارند و دوباره آن را شکل میدهند با این هدف که بینایی فرد را بهبود بخشند.
این پژوهشگران دریافتند که در مجموع دید افراد پس از جراحی بهبود یافته است. اما ۴۳ درصد افراد در گروه نیروی دریایی و ۴۶ درصد افراد در گروه غیرنظامی ایجاد علائم جدید بینایی مانند دیدن تصویرهای دوگانه، تشعشع هاله یا جرقه نور را در طول سه ماه پس از جراحی گزارش کردند.
افرادی که در این برسی بودند بهطور میانگین رضایت بیشتری از کیفیت بیناییشان پس از جراحی نسبت به پیش از جراحی داشتند.
اما این پژوهشگران دریافتند که بین ۱ تا ۴ درصد از افراد در هر دو گروه میزانهایی از نارضایتی از بیناییشان را در سه تا شش ماه پس از جراحی گزارش میکنند.
دکتر مارک فرومر، متخصص چشم در بیمارستان لنوکس هیل در نیویورک که در این بررسی شرکت نداشت، درباره این یافتهها گفت: «هیچ جراحی کاملی وجود ندارد.»
اما بر اساس تجربه خودش با بیماران لیزیک گفت افرادی که دچار علائم گزارششده در این بررسی میشوند، بهطورمعمول به علت این علائم از کار نمیافتند.
او گفت که پزشکان باید خطر چنین علائمی را پیش از انجام عمل جراحی لیزیک به بیماران یادآور شوند.
فرومر گفت: «تصحیح بینایی با جراحی لیزر میتواند عملی فوقالعاده باشد، اما باید برای بیمار مناسب انجام شود. این عمل باید برای بیماری انجام شود که امکان ایجاد اثرات جانبی پس از انجام عمل لیزیک مانند خشکی چشم یا دیدن تشعشع نورانی یا تصویر دوگانه را بپذیرد.»
نظر شما