چهارشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۵ - ۰۵:۵۷
۰ نفر

یک روز پس از آنکه خبر تصمیم شورای‌عالی فضای مجازی برای ساماندهی کانال‌های تلگرام و شبکه‌های مجازی دیگر منتشر شد، رئیس پلیس فتای کشور با ارائه توضیحات تکمیلی در این زمینه، از لزوم افزایش این نظارت‌ها و حتی توسعه فیلترینگ سخن گفت.

تلگرام

سردار هاديان‌فر در حاشيه نشست «پي‌جويي مؤثر و كارآمد جرايم سايبري» با بيان اينكه دريافت مجوز كانال‌هايي با بيش از ۵ هزار عضو مصوبه دولت نيست، گفت: وزارت ارشاد بايد كانال‌هايي را‌كه بيش از ۵ هزار عضو دارد ساماندهي كند و شايد در ۱۰ روز آينده سايتي كه وزارت ارشاد براي ساماندهي تاسيس كرده فعال شود. در اين راستا ادمين هر كانال بايد خودش را معرفي كند كه احصاي هويت شود.

او البته با يادآوري رصد كانال‌ها و تلگرام توسط پليس فتا، افزود: « با همكاري‌اي كه با تلگرام و سرورهاي آن داريم فعاليت كانال‌هاي مجرم فيلتر مي‌شود. از ۱۵۲پيام رسان دردنيا ۵۲پيام‌رسان در كشور فعال است كه براساس آخرين مصوبه كارگروه مصاديق مجرمانه بايد ۳۰مورد از اين پيام رسان‌ها مسدود شوند. امروز در شبكه‌هاي اجتماعي فعال در موبايل، پايه ۶۶ درصد جرايم در تلگرام اتفاق مي‌افتد، ۲۰درصد هم در اينستا و در واتس اپ كمتر از 2درصد جرايم داريم. امسال ۶۰درصد جرايم فضاي مجازي به برداشت‌هاي غيرمجاز برمي‌گردد و بيش از ۸۶ درصد از اين پرونده‌ها به نتيجه رسيده است. آخرين پرونده در تهران بوده كه هكر، اطلاعات بانكي ۸۰۰ مشتري بانك را هك كرده بود. يك باند قماربازي آنلاين هم منهدم شد كه ۲۳ ميليارد تومان كلاهبرداري و قماربازي داشت و تاكنون ۳هزار و ۳۲۳ كانال در حوزه قماربازي شناسايي شده‌اند. در داخل و خارج ۲۴۸ پرونده قضايي تشكيل شده و ۱۸۴ نفر دستگير شده‌اند و پول‌ها بلوكه شده است.»

سردار هاديان‌فر با يادآوري تعهد دستگاه‌هاي مرتبط براي انتقال سرور اين نرم افزار‌ها به داخل كشور، براي فيلترينگ احتمالي آنها اينطور خط و نشان كشيد: «بايد سرور دسترسي در اختيار ما باشد درحالي‌كه سرور تلگرام، واتس اپ و اينستاگرام در اختيار ما نيست و تمايلي به دسترسي‌دادن به ايران ندارند. در شوراي‌عالي فضاي مجازي به آنها فرصت داده‌ايم كه اميدواريم تا سال آينده از ظرفيت‌هاي بومي خودمان استفاده كنيم.» دادستان تهران كه ديگر سخنران اين همايش بود هم اقدامات وزارت ارتباطات در اين‌باره را ناكافي دانست و گفت:«وزارت ارتباطات كارهاي خوبي در اين زمينه انجام داده است اما از نظر من فعاليت‌هاي اين وزارتخانه قابل‌قبول نيست و الان در مرحله‌اي هستيم كه برخي از وزرا به‌خاطر فعاليت‌هايي كه در فضاي مجازي انجام مي‌شود صدايشان درآمده و خواستار رسيدگي بيشتر هستند.»

اشاره حجت‌الاسلام محمدجعفر منتظري به سخنان چند روز قبل وزير كشور بود كه با گلايه از خبرسازي دروغ و افزايش تهديد آبروي مردم در شبكه‌هاي اجتماعي خواستار برخورد قوه قضاييه شده بود. به اين ترتيب بحث فيلترينگ شبكه‌هاي اجتماعي كه هر‌چند وقت داغ مي‌شود و براي مدتي تقريبا فراموش شده بود، در روزهاي گذشته مورد توجه قرار گرفت.اين اتفاق البته در گذشته هم افتاده و هرگز هيچ مانعي در فعاليت اين شبكه‌ها ايجاد نشده است. دستگاه‌هاي نظارتي براي اجراي قانون چندين‌بار به دستگاه‌هاي اجرايي تذكر داده‌ و گفته‌اند اگر فيلترينگ هوشمند و ديگر مصوبات قانوني در اين زمينه اجرا نشود، حكم به فيلترينگ خواهند داد؛ اتفاقي كه شايد اين بار بيفتد...

کد خبر 354754

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha