به گزارش تسنیم به نقل از بلومبرگ، مقامات عربستان سعودی مفصلترین لایحه بودجه تاریخ این کشور را ارائه کردهاند تا شهروندان و سرمایهگذاران را متقاعد سازند که آنها در خصوص طرح ترمیم بودجه و قطع وابستگی اقتصاد این کشور به نفت جدی هستند.
مقامات ارشد سعودی در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی چند ساعته دهها صفحه طرح مکتوب و اسلاید به خبرنگاران نشان دادند که مربوط به جزئیات بودجه عربستان از جمله سناریوهای مربوط به هزینههای عمومی این کشور تا سال 2020 است.
دولت عربستان اعلام کرد هزینههای خود را در سال جاری 16 درصد کاهش داده و کسری بودجه خود را بیش از حد انتظار کاهش داده است. بر اساس خوشبینانهترین پیشبینیها، دولت عربستان انتظار دارد کسری بودجهاش در سال 2017 همزمان با افزایش درآمدها مجددا کاهش یابد و حتی در سال 2019 به مازاد بودجه تبدیل شود.
این طرحها پس از آن تهیه شده که عربستان بزرگترین طرح اصلاح اقتصادی تاریخ خود را طراحی کرده و استراتژی برای کاهش «اعتیاد» اقتصاد این کشور به نفت تهیه نموده است. هر چند قیمت نفت برنت امسال ترمیم شده و به حدود 55 دلار در هر بشکه رسیده است، اما همچنان 35 درصد کمتر از متوسط قیمت 10 سال اخیر است.
«خالد الفالح» وزیر انرژی عربستان در یکی از پر سر و صداترین تصمیمات اعلام کرده که قیمت سوخت و برق در عربستان در طی 4 سال آینده بر اساس قیمتهای جهانی تعیین خواهد شد.
«ملک سلمان» در سخنانی گفت، وضعیت بودجه «در اکثر کشورها شرایط اقتصادی سختی را تجربه میکند که شامل رشد کند اقتصادی و قیمتهای پایین نفت است که بر اقتصاد ما تاثیر گذاشته است.»
برخی اقتصاددانان نسبت به درستی ارقام ارائه شده از سوی دولت سعودی ابراز تردید کرده و برآوردهای ارائه شده از افزایش درآمدهای حاصل از فروش نفت در سال آینده و پیشی گرفتن آن از درآمد غیرنفتی را غیر واقعبینانه ارزیابی کردهاند.
عربستان گفته است بودجه اختصاص یافته به بخش نظامی این کشور 7 درصد کاهش خواهد یافت. در بودجه سال آینده عربستان، قیمت هر بشکه نفت 55 دلار در نظر گرفته شده است.
پیشبینیهای مالی خوش بینانه دولت عربستان نشان میدهد که این کشور خود را برای شرایطی آماده میکند که در آن قیمت نفت چندان افزایش نیابد و در سال 2020 به 66 بشکه برسد.
پیشبینی شده که کسری بودجه عربستان در سال 2017 به 7.7 درصد تولید ناخالص داخلی این کشور، یعنی 198 میلیارد ریال سعودی برسد. این کسری بودجه در صورت تحقق 33 درصد کمتر از کسری بودجه سال 2016 خواهد بود. قرار است این کسری بودجه از طریق انتشار اوراق قرضه و برداشت از ذخایر ارزی تامین شود.
نظر شما