به گزارش تسنيم، آیتالله فیضگیلانی عضو جامعه مدرسین در بخشهاي از گفتگويش، ناگفتهای از جلسه تاریخی خبرگان برای انتخاب رهبری را بيان كرد.
بخشهایی از این گفتگو را در ادامه بخوانید؛
- به دوران پس از رحلت حضرت امام(ره) برسیم. فردای رحلت ایشان مجلس خبرگان رهبری تشکیل جلسه داد و آیتالله خامنهای به رهبری نظام جمهوری اسلامی انتخاب شدند. شما در آن جلسه حضور داشتید. نحوه مطرح شدن نام آیتالله خامنهای چگونه بود و اگر ناگفتهای از آن جلسه تاریخی دارید بفرمایید.
سه دوره در مجلس خبرگان بودم دور اول تا سوم و در آن جلسه معروف هم حضور داشتم. اول بنا بود شورای رهبری باشد و آقای هاشمی پیشنهاد آن را مطرح کرد. آقای مشکینی رئیس خبرگان بود ولی اداره مجلس با آقای هاشمی بود و آقای هاشمی که معاون او بود مجلس را اداره میکرد.
آقای هاشمی شورای رهبری را مطرح کرد و موافق و مخالف صحبت کردند. بعد رأی گرفتیم و شورای رهبری رای نیاورد چون باید نصف بهعلاوه یک به شورا رای میدادند. قرار بود بعد از رأی آوردن رهبری شورایی، دنبال 3 یا 4 نفر برویم ولی چون شورا رای نیاورد دیگر اسامی هم گفته نشد. بعد اسم آیتالله گلپایگانی به میان آمد. موافقان صحبت کردند اما مخالفی نداشت چون کسی حاضر نشد برود پشت میز و بگوید آقای گلپایگانی اشکال دارد و صلاح هم نبود. بعد به کفایت مذاکرات رای گرفتیم و آقای گلپایگانی رای نیاورد.
بعد یک نفر نام آیتالله اراکی را مطرح کرد و راجع به آقای اراکی صحبت کرد و مخالفی هم نداشت که به کفایت مذاکرات رای گرفتند و مرحوم اراکی هم رای نیاورد. بعد یک نفر نام آیتالله خوئی را مطرح کرد و خودش 20 دقیقهای درباره آقای خوئی صحبت کرد اما آقای خوئی هم رأی نیاورد و ما هم رای ندادیم.
- دلیل خاصی برای رأی ندادن داشتید؟
بله؛ چون آیتالله خوئی عراق بود و نمیآمد ایران جای امام خمینی بنشیند. یکی را میفرستاد جای خودش لذا ما رای ندادیم.
بعد آقای هاشمی گفت آقای خامنهای. به آقای هاشمی گفتند شما که ایشان را پیشنهاد کردی چه دلیلی داری؟ آقای هاشمی هم آن خاطره معروف را از امام گفت. زمانی که آیتالله خامنهای برای سفری به کره شمالی رفتند و در مجالس آن کشور سخنرانی کردند، ترتیبی هم داده شده بود که سخنرانی ایشان از رادیو و تلویزیون پخش شود و ما میدیدیم که مستمعین با علاقه خاصی به صحبتهای ایشان گوش میدهند. امام بعد از دیدن این صحنهها به حاج احمدآقا میگوید"این سید(آقای خامنهای) برازنده رهبری است".
یکی دو نفر دیگر هم صحبت کردند البته نه به عنوان مخالف. بعد گفتند به کفایت مذاکرات رای میگیریم و رای گرفتند. آقای هاشمی گفت هر کس موافق است بلند شود و از هفتاد و چهار نفر شصت نفر به ایشان رأی دادند که اکثریت قریب به اتفاق بود.
- شخص دیگری هم در آن جلسه بود که درباره رهبری آیتالله خامنه ای صحبت کند؟
آقای محمدی گیلانی از هیئت رئیسه اجازه گرفت و گفت مطلبی دارم میخواهم بگویم. اجازه دادند آمد و در جایگاه سخنران ایستاد و گفت چند ماه پیش از این خدمت حضرت امام رفتم و گفتم با این اشکالاتی که شما به آقای منتظری دارید اگر ما آقای منتظری را کنار بگذاریم چه کسی را برای رهبری داریم؟ امام فرمود "شما خامنهای را دارید". گفتن این جمله از امام که "شما خامنهای را دارید" خیلی تأثیر داشت. آقای خامنهای کنار من نشسته بود و بلند شد گفت آقای مشکینی! آقای مشکینی! یعنی اجازه بدهید من مخالفت کنم اما آقای مشکینی گفت بنشینید! قرار نیست شما صحبت کنید. ما هر چه تصمیم گرفتیم شما باید اجرا کنید و ایشان هم نشست.
- نام شخصیتی دیگری هم به میان آمد که به عنوان گزینه رهبری فردی مطرح شود؟
خیر.
- اواخر حیات مبارک امام راحل ماجرای عزل مرحوم منتظری از قائم مقامی رهبری پیش آمد. چه چیز باعث شد خبرگان ملت به این نتیجه برسند که انتخاب مرحوم منتظری ممکن است به صلاح نظام نباشد؟
ابتدا ایشان را برای قائممقامی رهبری انتخاب کردند ولی بعد از چند سال در یکی از جلسات خبرگان عنوان شد که باید آقای منتظری از قائم مقامی عزل شود. افراد تقریباً نزدیک به بیت امام این پیشنهاد را داشتند. ما هم برای عزل او مخالف نکردیم و رای دادیم چون میترسیدیم ایشان بیاید روی کار و یکسری گرفتاریها برای انقلاب پیش بیاورد که به انقلاب ما ضربه وارد کند.
البته آیت الله منتظری از کسانی بود که احتیاطات امام را به ایشان ارجاع میدادند یعنی ملا و مجتهد سرشناسی بود اما میترسیدیم که ایشان جای امام خمینی بنشیند و گرفتاریهایی پیش بیاورد که انقلاب ما ضربه ببیند چون یکسری افراد در بیت او بودند که مشکل داشتند.
نظر شما