به گزارش فارس، گروه رتبهبندی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) واحدهاي دانشگاه آزاد اسلامی کشور را بر اساس 23 شاخص در قالب 5 معیار کلی پژوهش، آموزش، وجهه بینالمللی، تسهیلات و فعالیتهای اجتماعی - اقتصادی مورد رتبهبندی قرار داد. شاخصها و معیارهای این رتبهبندی مصوب ششمین نشست فوقالعاده وزرای آموزش عالی کشورهای اسلامی در شهر جده عربستان است که توسط خبرگان و متخصصین علم رتبهبندی تهیه و تدوین شده است.
دهقانی، سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) اعلام کرد: بر اساس این رتبهبندی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران در چهارمین سال نیز جایگاه نخست فهرست سال 94-1393 را از آن خود کرد.
وی اظهار داشت: در رتبهبندی منتشر شده 353 واحد از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامي واجد شرایط لازم جهت حضور در رتبهبندی ISC شدند و به این ترتیب در رتبهبندی سال 94-1393 دانشگاههای آزاد کشور، شاهد رشد نزدیک به 18 درصد در تعداد واحدهای تحت پوشش رتبهبندی بودهایم.
وی افزود: دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات تهران همانند رتبهبندی سال گذشته در جایگاه نخست فهرست سال 94-1393 قرار گرفته است و پس از آن دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج نیز رتبه 2 و دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد در سال 94-1393 رتبه سوم جدول را به خود اختصاص داد.
سرپرست ISC گفت: همچنین واحدهای تبریز، تهران جنوب، اراک، خوراسگان اصفهان، اراک، تهران مرکز ، شهرضا و اردبیل نیز به ترتیب در جایگاههای 4 تا 10 جدول قرار گرفتهاند.
دهقانی گفت: در این رتبهبندی علاوه بر انتشار امتیازات کل و رتبه هر دانشگاه، امتیازات دانشگاهها در معیارهای پژوهش، آموزش، وجهه بینالمللی، تسهیلات و فعالیتهای اجتماعی - اقتصادی نیز بر روی وبگاه رتبهبندی در اختیار واحدهای مربوطه قرار گرفته است و به این ترتیب هر واحد میتواند به اطلاعاتی دقیق و همهجانبه از وضعیت علمی خویش دست پیدا کند.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در ادامه گفت: جهت رتبهبندی سال 94-1393 دانشگاههای آزاد کشور، قسمتی از اطلاعات مورد نیاز رتبهبندی ISC که مرتبط به شاخصهای غیرپژوهشی است توسط سازمان مرکزی دانشگاه آزاد تهیه شد و در اختیار این گروه قرار گرفت. بخش دیگر اطلاعات مرتبط به شاخصهای پژوهشی نیز به طور مستقیم توسط کارشناسان گروه رتبهبندی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) از پایگاه استنادی وب آو ساینس تهیه شد.
وی افزود: در معیار پژوهش که جزو مهمترین ماموریت دانشگاهی به حساب میآید و در رتبهبندی ISC نیز بیشترین وزن را به خود اختصاص داده است، واحد علوم تحقیقات تهران با فاصله از دیگر واحدها، به عنوان برترین واحد در بعد پژوهش معرفی شد.
دهقانی ادامه داد: معیار پژوهش در رتبهبندی ISC مهمترین معیار رتبهبندی به حساب میآید. این معیار توسط شاخصهایی چون تعداد مقالات، میزان استنادات نسبت به هر مقاله، میزان مقالات نسبت به اعضای هیات علمی، نرخ رشد مقالات و استنادات و ثبت نامهها مورد ارزیابی قرار میگیرد.
فهرست کامل نتایج رتبهبندی واحدهای دانشگاه آزاد بر روی وبگاه گروه رتبهبندی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) به نشانی ur.isc.gov.ir در دسترس قرار دارد.
نظر شما