به گزارش ايرنا، حسین عبداللهزاده روز چهارشنبه گفت: بارش باران در منطقه جنوب کرمان طی 2 هفته گذشته و هفته جاری موجب آبگیری دریاچه هامون جازموریان و شکسته شدن طلسم 20 ساله خشکسالی این دریاچه شد.
وی تصریح کرد: سه هزار و 300 کیلومتر مربع از دریاچه هامون به دلیل شرایط اقلیمی ویژه در بیشتر مواقع سال خشک است و بخش اعظمی از آن به کفه نمکی و کفههای رسی تبدیل شده بود.
وی اظهار کرد: وقوع پدیده ریزگردها در مناطق شرقی استان کرمان نیز به دلیل خشک شدن دریاچه هامون جازموریان است.
مسئول اداره محیط زیست شهرستان قلعه گنج گفت: بارندگیهای هفته جاری در حوزههای آبریز جازموریان به اندازهای است که سیلابها در حال ورود به بستر جازموریان است و این حجم از سیلاب به طور قطع به دریاچه هامون هم خواهد رسید و بر حجم آب این دریاچه میافزاید.
وی خاطرنشان کرد: رود بمپور و هلیلرود از آبراهههای جازموریان است که از ارتفاعات جبالبارز در جیرفت سرچشمه میگیرد و جاری شدن سیلاب در این آبراههها موجب سیراب شدن جازموریان شده است.
عبدالله زاده تصریح کرد: با وجود بارش باران بهزودی و در مدت زمان کوتاهی، جازموریان رخت سبز را بر تن خواهد کرد و خاطرات دوران پرآبی این تالاب برای مردم این منطقه تداعی میشود.
جازموریان از شرق به غرب در حدود 300 کیلومتر طول و از شمال به جنوب در محدودهای به عرض 100 مترمربع گسترده و بیش از نیمی از این تالاب در استان کرمان واقع شده است.
این پهنه آبی به وسیله رودخانه هلیلرود در کرمان و رودخانه بمپور سیستان و بلوچستان (در شرق تالاب جازموریان) تغذیه می شود و بنا به فصول مختلف سال وسعت آن تغییر میکند.
دریاچه هامون جازموریان به دلیل قرار گرفتن در منطقهای کم آب، به عنوان یکی از مهمترین منابع آبی شهرستان دلگان استان سیستان و بلوچستان و استان کرمان به شمار میرود.
این تالاب یکی از بکرترین اکوسیستمهای ایران است اما در اثر خشکسالیهای اخیر در سیستان و بلوچستان و استان کرمان و احداث سدهای متعدد بر روی رودخانههای استان کرمان از جمله هلیلرود، بخش قابل توجهی از این دریاچه و مراتع اطراف آن به طور کامل خشک شده و هر روز بر شدت خسارتهای ناشی از این خشکسالی افزوده میشود.
نظر شما