به گزارش واحد مرکزی خبر، داود دانش جعفری روز یکشنبه 20 آبان 86،در همایش تولید برای صادرات در دانشگاه صنعتی شریف، روند توسعه صادرات غیرنفتی کشور را رو به رشد خواند و گفت: صادرات غیرنفتی کشور از 3 میلیارد و 800 میلیون دلار در سال 1379 با 4. برابر افزایش به 16 میلیارد و 300 میلیون دلار در سال 1385 رسید.
هفت میلیارد دلار کالای غیر نفتی نیز در 6 ماه نخست امسال به خارج از کشور صادر شده است.
دانش جعفری توسعه فرهنگ تولید برای صادرات را نخستین کار برای توسعه صادرات غیرنفتی کشور دانست و گفت: با توسعه فرهنگ صادرات نگاه تولیدکننده و صادرکننده از نظر قیمت و کیفیت و مطلوبیت بیشتر، تغییر خواهد کرد.
وی توجه همه جانبه برای کمک به توسعه صادرات غیرنفتی را مهم خواند و گفت: برخی کشورها برای رقابت پذیرکردن کالاهای صادراتی خود یارانه پرداخت میکنند و در سیاست گذاریهای صادراتی کشورمان باید به این موضوع هم توجه شود.
وزیر اقتصاد تولید برای صادرات را باتوجه به مزیتهای نسبی کشور مهم خواند و بر ضرورت توجه به آن در برنامهریزیها تاکید کرد و صنایع غذایی ایران را یکی از این مزیتها دانست.
دانش جعفری یکی از مهمترین هدفهای جذب سرمایههای خارجی را توجه به صادرات دانست و تجربه چین را که نیمی از تولیدات با سرمایه گذاری خارجی را با هدف صادرات میپذیرد، مهم ارزیابی کرد.
وی گفت: با افزایش درآمدهای نفتی نباید فکر کنیم که به سرمایههای خارجی نیاز نداریم بلکه باید به سرمایه های خارجی به عنوان یک مزیت توجه شود و نظر دولت نیز همین است.
وزیر اقتصاد، نقش مناطق آزاد را در توسعه صادرات غیرنفتی کشور مهم خواند و گفت: برای استفاده از مناطق آزاد در جهت توسعه صادرات، باید رویکرد استفاده از این مناطق تغییر کند.
وی افزود: هزینه تولید در مناطق آزاد باید کمتر از سرزمین اصلی باشد تا انگیزه لازم برای صادرات ایجاد شود اما هماکنون اینگونه نیست و در برخی مناطق هزینه تولید گرانتر از تهران است و باید با انجام اصلاحاتی این رویه را تغییر داد.