همشهری آنلاین: شاخص فلاکت بلومبرگ نشان می‌دهد که ونزوئلا برای سومین سال متوالی به دلیل مواجهه با مشکلات اقتصادی و سیاسی، فلاکت‌زده‌ترین کشور جهان در این رده‌بندی است.

Misery index

مهر به نقل از بلومبرگ نوشت: شاخص فلاکت بلومبرگ ترکیبی از چشم‌اندازهای تورم و بیکاری کشورها است.

اگر سال ۲۰۱۶، سالی همراه با شوک‌های سیاسی بود، امسال ممکن است سالی باشد که کشورها خودشان را متاثر از تاثیرات اقتصاد جهانی ببینند.

کاهش قیمت نفت موجب بروز بحران اقتصادی شدید در ونزوئلا شده و آمار نشان می‌دهد که رشد قیمت‌ها در این کشور از اواسط ماه اوت به این طرف ۱۴۱۹ درصد بوده است.

اقتصاددانان انتظار دارند قیمت‌ها در ونزوئلا امسال تقریبا ۶ برابر شود. آخرین کشور در رده‌بندی کشورهای فلاکت‌زده بلومبرگ، یک بار دیگر تایلند است و این عمدتا ناشی از روش منحصر به فرد این کشور در محاسبه نرخ اشتغال‌زایی است.

همچنین در این شاخص، کشور اروپایی لهستان بیشترین روند نزولی را تجربه کرده و از رتبه ۴۵ درصد شاخص سال گذشته به رتبه ۲۸ رسیده است.

هر چه رتبه کشورها در این شاخص بالاتر برود، میزان فلاکت اقتصادی آن کشور بالاتر است. هرچند نرخ بیکاری در این کشور از زمان بحران مالی به این طرف هر سال در حال کاهش بوده، اما نرخ تورم در این کشور پس از پشت سر گذاشتن یک دوره طولانی بی‌سابقه کاهش تورم، در ماه ژانویه به ۱.۸ درصد افزایش یافته است.

میزان فلاکت در مکزیک هم بالاتر رفته است. مکزیک که در سال ۲۰۱۶ در رتبه ۳۸ این رده‌بندی بود، امسال به دلیل افزایش نرخ تورم به رتبه ۳۱ رسیده است. عواملی همچون قطع یارانه دولتی سوخت و کاهش ۱۱ درصدی ارزش پزو در برابر دلار پس از انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر عامل این وضعیت بوده است.

انگلیس نیز به دلیل قرار گرفتن در لبه پرتگاه خروج از اتحادیه اروپا ۲ رتبه در شاخص فلاکت بالاتر رفته است. رفراندوم سال گذشته که دولت این کشور را ملزم به آغاز فرآیند خروج از اتحادیه اروپا کرده موجب رسیدن ارزش پوند به پایین ترین رقم ۳۰سال گذشته و بالا رفتن هزینه واردات و افزایش نرخ تورم شده است.

در این شاخص کشورهای ونزوئلا، آفریقای جنوبی و آرژانتین در صدر شاخص فلاکت قرار دارند. این شاخص تنها وضعیت اقتصادی ۶۵ کشور جهان را مورد بررسی قرار داده است.

کشورهایی که کمترین شاخص فلاکت را در این فهرست دارند عبارتند از: هنگ کنگ، کره جنوبی، دانمارک، تایوان، ایسلند، ژاپن، سوئیس، سنگاپور و تایلند.

کد خبر 363871

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار اقتصاد‌ جهان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha