همشهری آنلاین: سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری خود در خصوص یاسین رامین نامه احمدی نژادبه ترامپ، حکم احمد منتظری، وضعیت موسسه ثامن الحجج، هک کردن ایمیل توسط بابک زنجانی و بازگشت مهدی هاشمی به زندان توضیحاتی داد و گفت: تا پایان بهمن ۳۲۸ مورد از قصاص صرف‌نظر کرده‌اند

محسنی اژه‌ای

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی‌اژه‌ای در یکصد و پنجمین نشست خبری گفت: در بهمن ماه و نیمه دوم دی ماه، 28 نفر از کسانی که حق قصاص داشتند و اولیای دم بودند از حق قصاص خود صرف نظر کردند و فردی که محکوم به قصاص بود با صرف نظر کردن اولیای دم از قصاص، نجات یافت که این اقدامات بسیار مطلوب است و سفارش هم شده اگر کسی از حق قصاص صرف نظر کند بسیار مطلوب است.

وی افزود: از ابتدای سال تا پایان بهمن ماه 328 مورد از قصاص صرف نظر کردند. اینکه می‌گویم صرف نظر به این معناست که بعضی کلا رضایت دادند و رضایت‌شان مطلق بوده و برخی گفته‌اند که از قصاص می گذریم، ولی تا مبلغی مصالحه می‌کنیم.

محسنی‌اژه‌ای در ادامه گفت: یکی از مسائلی که مورد توجه قوه قضاییه هست، ارتباط بیشتر با مردم است که در اشکال مختلف این ارتباط برقرار می‌شود و یک مورد آن تماس‌های تلفنی است و یا از طریق وب است که انجام می‌شود.

وی افزود: در بهمن ماه حدود 200 هزار نفر از طریق تلفن گویا و وب با قوه قضاییه مرتبط بودند که بیش از 80 هزار مورد آن در خصوص مشاوره‌های قضایی بود؛ در واقع کسانی که می‌خواستند به سراغ وکیل یا حقوقدان بروند و زمان از آنها می‌گرفت به راحتی از منزل و محل کار و از طریق تلفن همراه توانستند ارتباط برقرار کنند و توانستند مشاوره حقوقی بگیرند، البته این ظرفیت کم است و باید اضافه شود.

معاون اول قوه قضاییه تصریح کرد: در دادسراها بخشی به عنوان معاضدت قضایی وجود دارد که باید تقویت شود. در تماس‌های مردم حدود 1300 مورد از مواردی بود که جزو پیشنهادات و انتقادات بوده که آن هم مفید و موثر است. مرکز ارتباطاتی که در این زمینه ایجاد شده اعلام کرده که ما از انتقادات و پیشنهادات استفاده می کنیم. این پیشنهادات در زمینه چگونگی رسیدگی ها و کم کردن مدت رسیدگی ها و اعتبار آن و نیروی انسانی بوده که بسیار بدیع و تازه بوده است.

محسنی اژه‌ای در ادامه با تبریک فرا رسیدن روز درختکاری و آغاز هفته منابع طبیعی گفت: همانگونه که رهبر معظم انقلاب در خصوص محیط زیست و تکثیر درخت و حفاظت از منابع طبیعی از سال‌های گذشته و همیشه تاکید داشته‌اند، همه ما هم باید نسبت به محیط زیست و جلوگیری از تخریب منابع طبیعی همت لازم را داشته باشیم. ان شاء الله همه مردم بتوانند در یک فضای سالم و بانشاط تنفس کنند.

وی افزود: آنچه که در برخی استان‌ها و گوشه و کنار اتفاق می‌افتد بسیار دردآور است، چه در جایی که آب، زمین و جنگل‌ها تخریب می‌شوند و چه در جاهایی که آلودگی هوا و ریزگردها وجود دارند؛ انسان واقعا از این موارد تاسف می‌خورد.

معاون اول قوه قضاییه ادامه داد: دولت در هفته‌های اخیر تلاش کرد و البته باید زودتر هم تلاش می‌کردند تا در استان خوزستان شاهد این اتفاق نباشیم، ان شاء الله همچنان همت داشته باشند تا محیطی سالم در خور جمهوری اسلامی ایران داشته باشیم. توقع مردم این است که دولت کارهایی را که در خور مردم و نظام است انجام دهد. قوه قضاییه هم به سهم خود در جهت پیشگیری از تخریب جنگل‌ها و مراتع و منابع طبیعی و تصرف آن تلاش می کند و با متخلفین این حوزه به شدت مقابله می کند؛ لذا به همین جهت دادسرایی مخصوص این کار در تهران تشکیل شده که در راستای جرائم مربوط به انفال و منابع طبیعی است و به صورت تخصصی و جدی پرونده های مربوط به آن را رسیدگی می کند. ان شاءالله در شهرها واستان‌های بزرگ هم دادسراهای تخصصی در خصوص منابع طبیعی ایجاد کنیم.

وی با اشاره به طرح کاداستر افزود: ان شاء الله دولت و مجلس عنایت کنند و بودجه‌ای را که باید از سال‌های قبل در رابطه با طرح کاداستر اختصاص می‌دادند، هر چه زودتر اختصاص دهند و قوه قضائیه را در این زمینه یاری کنند تا هر چه زودتر این طرح کامل و تکمیل شود، ناگفته نماند همه زیرساخت‌ها در قوه قضائیه در این رابطه آماده است، البته اگر بودجه آن تامین شود. این طرح در جهت جلوگیری از تصرفاتی است که اتفاق می‌افتد و در جهت این است که مشکلات مربوط به مردم و قوه قضائیه در رابطه با تخریب کم شود که این امر به نفع کشور و مردم است.

  • نامه احمدي‌نژاد به ترامپ

محسنی اژه‌ای در ادامه و در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه با توجه به تاکیدات رهبری مسئولان تنها در امور هسته‌ای اجازه مراوده با آمریکا دارند، آیا نامه احمدی‌نژاد به رئیس جمهور آمریکا اقدامی قانونی بوده است؟ اظهار کرد: همه می‌دانیم سران سلطه‌گر آمریکا قابل اعتماد نیستند و همه باید بدانند که آمریکا شیطان بزرگ است، دشمن است و قابل اعتماد نیست و این سئوال را باید از خود نویسنده و مراجع امنیتی بپرسید.

خبرنگاری با اشاره به جذب تعدادی نیروی انسانی در مترو با میزان حقوق‌های بالا از محسنی‌اژه‌ای سئوال کرد که آیا گزارش این اقدام به قوه قضائیه ارسال شده است؟ که محسنی‌اژه‌ای گفت: قبلا هم گفته‌ام سازمان بازرسی کل کشور به صورت روتین و مشخص از میان دستگاه‌های اجرایی و دستگاه‌هایی که صلاحیت بازرسی آنها را دارد، اقدام به بازرسی می‌کند و گزارشاتی که تهیه می شود به دو شکل است. گاهی تخلف را مشاهده می کنند و آن تخلف را به دستگاه ارسال می کنند تا بر اساس ضوابط اقدام کنند.

وی افزود: رئیس سازمان بازرسی به صورت مکرر به رئیس جمهور و معاون اول نامه می‌نویسد که در فلان دستگاه فلان تخلف واقع شده است. اگر جرمی واقع شود آن را به دادسرا می‌فرستند که آن ارسال الزاما به معنای اثبات آن مطلب نیست. این جرائم ممکن است احراز نشود، بازرسی موردی را تخلف تشخیص می‌دهد و هیات تخلفات اداری این موضوع را احراز نمی‌کند و یا بالعکس، اما در مورد این موضوع که آیا ارسال شده و به دادسرا واصل شده، اطلاعی ندارم.

  • حكم احمد منتظري

معاون اول قوه قضائیه در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه دلیل تعلیق حکم احمد منتظری مشخص است؟ خاطرنشان کرد: از جزئیات مطلع نیستم. این موضوع به دادگاه ویژه روحانیت اختصاص دارد، اما تا جایی که اطلاع دارم یکی از مراجع قم درخواست کردند ایشان تعهد دادند و در مسیر این بحث هستند،‌ این موضوع در حال پیگیری است، اما از جزئیات آن اطلاعی ندارم.

  • آزادي ياسين رامين

محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه یک منبع آگاه از جانب هلال احمر از آزادی یاسین رامین خبر داد، در مورد این پرونده توضیح دهید، گفت: ایشان با قرار وثیقه بعد از 5 ماه آزاد شد. بارها گفته‌ام افرادی که تحت تعقیب قرار می‌گیرند بعضی الزام به بازداشت موقت دارند و در مورد بعضی این الزام وجود ندارد، البته در قانون جدید این موارد کمتر شده است و اختیار آن به قاضی داده شده است. در مواردی که اقدام به بازداشت موقت وجود دارد، دلایل این اقدام این است که ممکن است جایی بیم تبانی باشد یا بیم ابقای آثار جرم باشد، یا در جایی باشد که ممکن است فرد فرار کند و سایر مسائلی که در قانون پیش‌بینی شده است که قاضی دستور بازداشت موقت می‌دهد.

وی افزود: فرد می‌تواند اعتراض کند، اگر این بازداشت پس از اعتراض تایید شد، این بازداشت موقت سقفش مشخص شده، اما کف آن مشخص نیست. امکان این وجود دارد یک روز یا چند روز بازداشت شود تا رفع موجبات بازداشت موقت صورت گیرد. گاهی قرار وثیقه صادر می‌شود که از ابتدا تا انتهای آن قرار تغییر نمی‌کند و شخص نمی تواند آن را تامین نماید و تا تامین نکند بازداشت می ماند.

محسنی اژه‌ای ادامه داد: برای مثال، قرار یک میلیاردی صادر می‌شود و پس از آن بررسی می‌شود که قرار باید در حد 500 میلیون باشد، در نتیجه قرار را تخفیف می‌دهند و شخص پس از کمتر شدن مبلغ آن را تامین می‌کند. گاهی هم ممکن است ابتدائا قرار وثیقه کمتر باشد و با بررسی افزایش یابد. در مورد این شخص با بررسی‌ها قرار وثیقه تخفیف پیدا کرد و ایشان در روزهای اخیر آزاد شدند اما تا زمان رسیدگی پرونده در دادگاه آزاد هستند.

  • پرونده ثامن

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی‌اژه‌ای در خصوص آخرین وضعیت پرونده موسسه ثامن الحجج گفت: در مورد این پرونده هیات بررسی تعیین کردند، قرار بود از طرف دادستان نماینده‌ای حضور داشته باشد که تعیین شد. بیش از 99 درصد سپرده گذاران تعیین تکلیف شدند و وجوه شان را دریافت کردند، اما یک درصد که رقم های بیشتری داشته‌اند باقی مانده‌اند. این وجوه حدود 13 هزار میلیارد تومان بوده که 3 هزار میلیارد دیگر باقی مانده که به این یک درصد اختصاص دارد. تلاش مضاعفی صورت گرفته که ضمن رسیدگی به این پرونده در مرجع قضایی مردم هم به پول شان برسند. کار سنگینی صورت گرفته، باید این کار ادامه پیدا کند تا 3 هزار میلیارد تکلیفش مشخص شود.

محسنی اژه‌ای ادامه داد: هم بحث کارشناسی در این امور مطرح است، هم رکود بازار که اجازه نمی‌دهد اموالی که باید به فروش برسند فروخته شوند تا مردم به پول شان برسند. بحث رکود مسکن از این قبیل مشکلات است.

وی در پاسخ به این سئوال که در بحث تهاتر اجبار وجود دارد؟ گفت: تهاتر اجبار نیست. ممکن است سپرده گذار طلبی داشته باشد و شخصی به‌ آن بدهکار باشد که با نظر هیات تسویه تهاتر می‌شود که با نظارت آن دستگاه طلب و بدهی پرداخت شود.

محسنی اژه‌ای در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه به پرونده آقای بقایی رسیدگی شده است یا نه و اینکه اتهام این فرد چه بوده است، اظهار کرد: این پرونده هنوز منجر به تصمیم نهایی نشده است، بارها گفته‌ام افرادی که اسم شان برده می‌شود و هنوز حکم شان صادر نشده، معذوریت قانونی برای توضیح وجود دارد. این پرونده هنوز مفتوح است. در تشخیص صلاحیت از سوی شورای نگهبان و هیات‌های اجرایی الزاما به معنای داشتن و نداشتن پرونده نیست، الزامات در قانون مشخص شده است.

سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: ممکن است شخصی پرونده نداشته باشد اما صلاحیت آن احراز نشود، همچنین ممکن است شخصی پرونده داشته باشد و به تشخیص شورای نگهبان صلاحیت آن آشکار شود؛ در نتیجه داشتن و نداشتن پرونده مفتوح الزاما به معنای عدم صلاحیت شخص نیست. در قانون پیش بینی شده برخی محکومیت‌ها موجب سلب صلاحیت هستند،‌ در مورد آنچه که دیگران می‌گویند نیز از خودشان سئوال بپرسید.

  • اجرای حکم اعدام «بابک زنجانی» معلق نشده است

محسنی اژه‌ای در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه بنا بر قول جنابعالی حکم اعدام بابک زنجانی تا مرحله تادیه بدهی ایشان معلق شده و آیا تادیه بدهی در مورد همه محکومان وجود دارد؟ گفت: اصل خبر صحیح نیست. جایی ندیدم از قول من نقل شده باشد. مطلبی از قول دادستان کل نقل شده بود که گفتند ناقص بوده است. پرونده همین الان هم در حال اجرا است. همه تلاش از ابتدا تا امروز این بوده که میزان بدهی به شرکت نفت برگردانده شود تا امروز هم بخشی از اموال در داخل و خارج شناسایی شده است. در مورد برخی اختیار تام به وزارت نفت داده است که تملک کنند یا بفروشند که در مرحله کارشناسی در این راستا نیاز به حضور خود متهم و محکوم وجود دارد، زیرا ممکن است کارشناسی مورد اعتراض قرار گیرد.

وی افزود: دو نفر از محکومین به اعدام، حکم شان نقض شده است، ممکن است برای تکمیل آنها به حضور ایشان نیاز باشد. فرد دیگری در خارج از کشور بود که با تلاش ناجا از طریق اینترپل وارد شد و در راستای تحقیق از ایشان لازم است متهم حضور داشته باشد. سایر پرونده ها هم همینطور است. بخشی از حکم در حال اجراست و بخش بعدی پس از اتمام پرونده که ممکن است زمان ببرد.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه پرونده دانیال‌زاده و شرکا از نظر دادرسی در چه موقیعتی است، گفت: هنوز در مرحله دادسراست و قرار نهایی صادر نشده است.

محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه پرونده شکایت محمد خاتمی از سردار نقدی در چه مرحله‌ای است؟ توضیح داد: جواب جدیدی ندارم.

  • صدور قرار نهایی در پرونده یکی از اعضای تیم هسته‌ای

محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سئوالی درباره پرونده حسین هدایتی گفت: نوع اتهام این فرد را نمی‌توانم بگویم، اما پرونده مفتوح است و در مرحله تحقیقات مقدماتی قرار دارد و قرار نهایی هم صادر نشده است.

وی همچنین درباره پرونده بابک زنجانی گفت: بابک زنجانی در جاهای مختلف اعلام کرده که شرکای وی به منظور دادن تضمین لازم به بانک مرکزی یا قوه قضائیه اقدام کردند اما با آنها همکاری نشده است که اصلا چنین چیزی درست نیست. کسانی که تاکنون از خارج یا داخل اقدام کردند یا از سوی بابک زنجانی معرفی شدند تا باقی‌مانده بدهی وی را به شرکت نفت پرداخت کنند، هیچ کدام محقق نشده است و هیچ کوتاهی از سوی بانک مرکزی، شرکت نفت، قوه قضائیه یا دستگاه‌های دیگر رخ نداده است. زمینه برای پرداخت بدهی از ناحیه زنجانی یا هر کسی از ناحیه او فراهم است ضمن اینکه در صورت پرداخت بدهی، متهم می‌تواند از تخفیفات قانونی استفاده کند.

محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه چندی قبل خبری منتشر شد مبنی بر بازداشت آقای «د-الف» یکی از اعضای تیم هسته‌ای که گفته می‌شود دوتابعیتی است و چند روز پیش کیفرخواست وی صادر شده، لطفا در این خصوص توضیح دهید، گفت: اصل مطلب درست است و فردی در این رابطه مدتی تحت تعقیب بود که البته نمی‌دانم همان فرد مورد نظر شماست یا خیر. در پرونده این فرد قرار نهایی صادر شده و پرونده به دادگاه می‌رود تا رسیدگی لازم انجام شود.

وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه در خبرها آمده که در سفر اخیر هیات دولت به کرج هزینه‌های فراوانی در حوزه‌ تشریفات صورت گرفته و به عنوان مثال در یک نمونه برای خمیردندان و مسواک 500 هزار تومان هزینه شده و پرونده‌ای در دستگاه قضا در این خصوص تشکیل شده است، گفت: تا جایی که اطلاع دارم بازرسی در این خصوص ورود نکرده است و من هم از طریق رسانه‌ها و سایت‌ها این موضوع را شنیده‌ام که مسئولان 500 میلیون تومان صرف ناهار و ... کرده‌اند و بعید می‌دانم دستگاه قضایی به این مساله ورود کرده باشد.

  • با هیچ جن‌گیری ارتباط نداشته‌ام

غلامحسین محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه یکی از شبکه‌های مجازی معاند مدعی ارتباط سخنگوی دستگاه قضا با جن‌گیر معروف - عباس غفاری - گفت: تا این لحظه من با هیچ جن‌گیری ارتباط نداشتم. در خصوص این فرد تا این لحظه وی را ندیدم و تنها زمانی که پرونده این فرد تشکیل شد اسمش را شنیدم و به هیچ وجه به این‌طور مسائل اعتقاد نداشته‌ام.

وی با اشاره به خاطره‌ای از هیپنوتیزم خود توسط یکی از هم‌دستان قطب‌زاده در ماجرای کودتای اوایل انقلاب گفت: من از قبل انقلاب موضوع هیپنوتیزم را شنیده بودم و نسبت به این موضوع کنجکاو بودم تا زمانی که در ارتباط با کودتای قطب‌زاده، فردی به اسم دکتر ریاضی دستگیر شد و در زندان اوین بود. آن زمان این فرد مرتب به آقای لاجوردی که دادستان وقت بود و من نیز معاون وی بودم نامه می‌نوشت و مدعی بود که می‌تواند با استفاده از قدرتش جنگنده‌های عراقی را روی هوا نگه دارد و به قول خودش ماشین جنگی عراق را متوقف کند. یک روز شهید لاجوردی من را خواست و به من گفت که این شخص نامه‌های بسیاری نوشته و شما این موضوع را بررسی کن. من به ایشان گفتم که این موضوع کاملا مسخره است ولی شهید لاجوردی از من خواست که با وجود غیرمعقول بودن این ادعا با وی صحبت کنم. وقتی من با این فرد ملاقات کردم او دوباره ادعاهای خودش را مطرح کرد و گفت که من می‌توانم کمک زیادی کنم و حتی ماشین جنگی عراق را متوقف کنم و آنقدر بر سر این موضوع اصرار داشت که من به وی گفتم که بیایید یک کار ساده‌تر انجام دهید، اینکه به جای متوقف کردن هواپیماهای عراقی در هوا، در این زندان را باز کنید و بیرون بروید و من به شما قول می‌دهم که اگر توانستید این کار را بکنید ما هیچ کاری با شما نداریم. ولی او در جواب به من گفت که من مجاز نیستم از قدرتم برای مصارف شخصی‌ام استفاده کنم.

محسنی اژه‌ای افزود: در تحقیقات تکمیلی مشخص شد آقای قطب‌زاده و تیم‌شان با هدف ارتباط با روح برخی افراد با این فرد مرتبط شده بودند لذا من با توجه به پاسخ این فرد گفتم شما اگر مدعی تاثیر روش‌تان و ادعای خودتان مبنی بر هیپنوتیزم هستید حداقل کاری کنید تا من به خواب هیپنوتیزمی بروم. در آن لحظه علاوه بر من و این فرد دو نفر دیگر نیز در اتاق حضور داشتند و این فرد شروع کرد به ورد خواندن، ولی هرچه بیشتر ورد خواند هیچ اتفاقی نیفتاد؛ لذا آن زمان بود که من متوجه شدم که این ادعاها کاملا غیرمعقول و غیرمنطقی است.

سخنگوی قوه قضائیه اضافه کرد: متاسفانه در سال‌های اخیر یک جریان نوظهوری پیدا شده که اسم خودش را هم عرفان گذاشته است و به بهانه‌های مختلف مردم را سرکیسه می‌کنند و باعث از هم پاشیده شدن خانواده‌های بسیاری شده و حتی تعداد شکات آنها و موارد اتهامی به اندازه‌ای است که پرونده این افراد در حد افساد فی‌الارض مطرح شده ولی چون هنوز حکم قطعی برای این افراد صادر نشده نمی‌توانم جزئیات پرونده را اعلام کنم. تعجب بیشتر من از افرادی است که گول این فریبکاران را می‌خورند و به این فریبکاران اجازه می‌دهند تا در ابتدا تحت عنوان درمان روحی با آنها مرتبط شوند و پس از آن چه بلاهایی که بر سر آنها و خانواده‌های شان نمی‌آورند. حتی من از بازپرسان این پرونده نیز شنیدم که فیلم‌هایی از این افراد وجود دارد که بسیار شرم‌آور است.

وی یادآور شد: مجددا تاکید می کنم که تا این لحظه حتی آقای غفاری را ندیدم و ارتباطی با هیچ جن‌گیری نداشته‌ام. تعجب می کنم فردی که نامش را بردید چند سال پیش بازداشت شد و الان آزاد است و نمی دانم که چرا الان این حرف را می زنند.

  • موضوع هک کردن ایمیل‌هایی توسط بابک زنجانی

حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سئوالی در خصوص اینکه طبق برنامه پنجم قوه قضاییه باید سامانه‌ای برای انتشار آرای محاکم ایجاد می‌کرد اما ظاهرا این سامانه کامل نیست و این که این موضوع لازمه شفافیت قوه قضاییه است که ایجاد نشده، گفت: شاید یکی از عوامل اصلی آن نبودن بودجه باشد. بسیاری از اقداماتی که می‌خواهیم داشته باشیم به دلیل کمبود بودجه عقب افتاده است؛ البته در برخی از محاکم عین حکم را به دلایل گوناکون نمی‌شود منتشر کرد و برخی از اسامی را نباید برد و برخی از مسایلی که خلاف اخلاقیات است را نمی توان در معرض عموم قرار داد، البته مرکزی هست که معاونت آموزشی قوه قضاییه ایجاد کرده و متشکل از وکلا و حقوقدانان است، ولی شکل صد در صد و کامل ندارد و به بودجه و نیروی مورد نیاز برمی‌گردد و امیدواریم دولت و مجلس کمک کنند و به حداقل‌های تجهیزات و نیرو برسیم.

وی در پاسخ به سئوالی در خصوص اینکه مدیرعامل بانک سرمایه گفته امروز آخرین مهلت پرداخت بدهی‌های کلان برخی بدهکاران است گفت: از این موضوع خبر ندارم ،قرار نهایی برای متهمان این پرونده صادر نشده و برخی هم اتهامات جدید گرفته‌اند. اما برخی از کسانی که بازداشت شده اند گفته اند که حاضریم بدهی مان را بپردازیم و بازپرس گفته بود حرفی نیست و من خبری از مهلت بانک ندارم.

محسنی‌اژه‌ای در خصوص اظهارات سخنگوی دولت مبنی بر اینکه نامه دادستان در رابطه با دوتابعیتی‌ها دریافت کرده و به زودی نام آن ها را اعلام می کند، آیا نتیجه به قوه قضاییه اعلام شده است؟ گفت: خیر.

وی افزود: یک دوتابعیتی اخیرا دستگیر شده که تابعیت آمریکا و ایران دارد. معلوم شد بیش از ده میلیارد تومان از ایرانی ها گرفته و سر آنها را کلاه می گذاشته و گفته من تابعیت آمریکا را برای شما می گیرم. من خواهش میکنم مردم چشم و گوش شان را باز کنند و هر فردی که ادعایی کرد به آن عمل نکنید، البته این فرد دولتی نبوده است.

محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به اینکه آیا این دوتابعیتی‌ها شامل خود فرد است یا خانواده اش هم شامل می‌شود، گفت: خودش نباید کار دولتی داشته باشد اما ممکن است در بررسی ها برخی مسایل هم مد نظر قرار بگیرد.

معاون اول قوه قضاییه در پاسخ به سئوالی درباره اینکه جهانگیری اعلام کرده که هندی معاون وزارت نفت گفته که پیش بابک زنجانی رفتم، البته او برخورد بدی با من داشته و بابک زنجانی ایمیل های وی را به صورت پرینت در اختیار داشته، او چگونه از درون زندان قادر بوده بخشی از مکالمات و ایمیل‌های مسئولان در رابطه با پرونده‌اش را هک کند؟ گفت: جزییات آن را نمی‌دانم و این که هک شده یا نه مشخص نیست، اما گفته شده چنین حرفی رد و بدل شده و دادسرا و وزارت اطلاعات در حال بررسی موضوع هستند.

وی افزود: برخی زندانی‌ها در ارتباط با بیرون مطالب خلافی را دریافت و منتقل می کنند و در زندان اگر سخت گیری کنیم فریاد مدعیان حقوق بشر بلند می شود. اگر سخت گیری نشود برخی کسانی هستند که حتی مواد مخدر را وارد زندان می کنند یا از داخل زندان چیزهایی را با دستمال کاغذی و غیره در زمان ملاقات به بیرون می‌فرستند.

سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: بر اساس ماده ۱۲ قانون مبارزه با مواد مخدر اگر کسی مواد مخدر به داخل زندان بفرستد اعدام دارد حتی اگر این مقدار در خارج از زندان رد و بدل شده بود اعدام نداشت اما برای این وضعیت اشد مجازات در نظر گرفته شده و برخی اوقات وکلا اگر بازرسی شوند می گویند به ما توهین شده اما برعکس آن هم دیده شده وکیلی در سال ۹۳ در دفترچه اش مواد را به صورت ورق جاسازی کرده بود.

محسنی اژه ای یادآور شد: اصل مطلب ظاهرا وجود داشته، ولی جزییات آن را نمی دانم اما هم وزارت اطلاعات و هم دستگاه قضایی در حال دنبال کردن مساله هستند و وزارت اطلاعات رسما درخواست کرده بود بخشی از تماس های زنجانی با خانواده اش محدود شود.

وی افزود: گاهی متهمان مواد را می‌بلعند و در دستشویی دفع می کنند و باز استفاده می کنند.

معاون اول قوه قضاییه در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه در جشنواره بسیج وزیر علوم در مورد تعیین تکلیف بورسیه‌ها گفت که تعیین تکلیف شده‌اند در حالی که شما گفتید این پرونده هنوز مفتوح است و اینکه وضعیت این پرونده به کجا رسیده است؟ گفت: یک بحث مساله تعیین تکلیف است؛ برخی افراد شکایت کردند که این در حال بررسی است که آیا ظلمی صورت گرفته یا نه. برخی ادعای جرم و ظلم ندارند، اما حق‌شان ضایع شده است که دیوان عدالت اداری گفته افراد معدودی مراجعه کرده‌اند. این پرونده همچنان مفتوح است.

وی درباره آخرین وضعیت پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان و تعداد افرادی که دستگیر شده اند و آیا قوه قضاییه به موضوع ورود کرده یا نه؟ گفت: قوه قضاییه به آن ورود کرده و پرونده نسبتا سنگین است، اما به قرار نهایی در دادسرا نرسیده و در مرحله تحقیقات است و برخی با قرار آزاد شدند و برخی بازداشت هستند. هنوز کیفرخواست صادر نشده که بگویم مبلغ نهایی چقدر است. فکر نمی کنم جمع بندی شده است و گاهی اوقات زیادتر هم می‌شود، اما گاهی هم کم می‌شود.

محسنی اژه‌ای در پاسخ به سئوالی در خصوص اینکه نرخ دیه قرار بوده تا امروز اعلام شود گفت: خیر. نرخ دیه اول سال جدید اعلام می شود. دستگاه قضایی اول هر سال بر اساس قانون، میزان دیه را اعلام می کند و اگر زودتر هم به نتیجه برسد اعلام می شود. در جلسه مسئولان عالی گفته شد قیمت های شتر و گاو و گوسفند گرفته شده و جمع بندی شده و وزیر دادگستری نیز گفته کارهایی در حال انجام است و نتیجه جمع بندی می شود و طبق قانون یا این طرف سال یا بعد از سال مطرح می شود.

وی یادآور شد: سال های قبل بحث الحاقیه‌ها مطرح بود اما امسال این مشکل حل شده و ان شاءالله به وقت آن طبق قانون اول سال جدید اعلام می شود.

محسنی اژه‌ای در پاسخ به سئوالی در خصوص نگارش احکام قضایی و اینکه خط‌الرسم ما فارسی است اما در برخی احکام از حروف عربی استفاده می شود گفت: تا جایی که می دانم هیچ دادنامه ای به زبان غیر فارسی نوشته نمی شود البته در اثنای دادنامه شاید از یک عبارتی استفاده شود. این که از یک جمله استفاده شود معنای آن این نیست که از فارسی استفاده نشده است ولی بسیاری از عبارات و جملات ما عبارات عربی است و این مسایل روشن و واضح است و غیر خط رسمی کشور به کار گرفته نمی شود.

وی در پاسخ به سئوالی درباره اینکه چرا مهدی هاشمی حدود دو ماه به مرخصی آمد و دلیل تمدید مرخصی وی در چندین نوبت چه بود؟ گفت: فعلا که وی به زندان برگشته است.

وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه در خصوص آخرین وضعیت پرونده متهمان تعرض به سفارت عربستان و اینکه تعداد زیادی از این افراد تبرئه شده اند؟ گفت: اولا در این پرونده تعداد زیادی تبرئه نشده اند و تا جایی که اطلاع دارم برای سه نفر از مجموع بیش از 20 نفر حکم تبرئه صادر شد. در ارتباط با آن بخش از پرونده که در دست رسیدگی دادسرای روحانیت بود نیز حکم 6 نفر قطعی شد و راهی زندان شدند. در ارتباط با آن بخش که در دست رسیدگی دادگستری بود برای تعدادی حکم حبس شان قطعی نبوده و برای تعدادی نیز حکم حبس قطعی صادر شد که به حکم اعتراض کردند و باید در تجدیدنظر مورد بررسی قرار گیرد.

معاون اول قوه قضاییه در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه اخیرا حمید بقایی مدعی شده در جلسات بازپرسی از او خواسته شده که اعتراف کند مشایی به عنوان جاسوس فعالیت داشته، در این خصوص توضیح دهید، گفت: از بیان جزئیات معذورم، اما اگر از این فرد این سئوال پرسیده شده، قطعا صحیح نیست.

  • قوه قضاییه با همه توان با اشکال فساد مالی برخورد کرده است

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا از عملکرد دستگاه قضایی راضی هستید؟ گفت: باید بیشتر تلاش کنیم. من بحثی را به شماها واگذار می‌کنم بگویید واقعا قوه قضاییه در این سال های اخیر از جمله سال 95، با چه کسانی و چه نوع فسادهایی برخورد کرده است. دستگاه قضایی با همه فسادهای مالی مانند زمین، کلاهبرداری، شرکت‌های دروغین و صوری و... به اشکال مختلف و بدون قرار دادن حریم خاصی برخورد کرده و برای افرادی که صاحب قدرت و خاص بودند حریم امنی قائل نشده، بلکه بر عکس برخورد هم کرده است.

وی با بیان اینکه پرونده‌های ما سنگین است، گفت: هجمه‌های سنگینی از ناحیه شبکه‌های ضدانقلاب علیه قوه قضاییه در داخل و خارج وارد است. عمدتا هدف ما برخوردهای جدی و بدون ملاحظه با مفسدین است، اعم از مفسدین سیاسی، امنیتی و فرهنگی و مالی. خوشبختانه قوه قضائیه در سال‌های اخیر با همه توان با همه اشکال فساد مالی بدون قرار دادن حریم خاصی برای صاحبان قدرت و ثروت برخورد کرده است؛ لذا شما ملاحظه‌ کنید که این هجمه‌های سنگین چرا و از طرف چه کسانی علیه قوه قضائیه شکل می‌گیرد. این هجمه‌ها عمدتا به خاطر برخوردهای جدی و قاطع دستگاه قضا با مفسدین مالی، سیاسی و فرهنگی است. شما نگاه کنید یکی‌ دو ماه اخیر پرونده‌های سنگین و بزرگی از جمله پرونده‌ بانک‌های سرمایه، ملت، تجارت، صندوق ذخیره فرهنگیان، شهرداری و حقوق‌های نجومی در دستگاه قضا تشکیل شده و حتی طی این مدت قوه قضائیه با بدهکارانی که چند هزار میلیارد تومان به بانک‌ها بدهی داشتند، برخورد شد که متاسفانه من از بردن نام‌شان معذورم. ولی کسانی که این فشارها را وارد می‌کنند باید بدانند که ما بر اساس تعهدی که به مردم و نظام داشته و داریم مرعوب این فضاسازی‌ها و فشارها نمی‌شویم.

محسنی‌اژه‌ای افزود: قوه قضاییه حقیقتا با توجه به همه کمبودهایی که دارد و کمبود تجهیزات و ... تلاش خوبی داشته اما آیا به نقطه مطلوب رسیده ایم که باید بگویم نه. نرسیدیم و با آن فاصله داریم و باید تلاش کنیم.

وی افزود: من واقعا شرمنده‌ام وقتی می‌بینم که شما پشت صندلی‌ها می‌ایستید و می‌خواهید صحبت کنید و امکانش نیست تجهیزات را برای شما فراهم کنیم. ما با نقطه مطلوب‌مان فاصله داریم ولی با کمبودهایی که داریم تلاش کردیم و انصافا هم فشار زیاد است. ما با تعهد به مردم و نظام تحت تاثیر فشارها قرار نخواهیم گرفت.

محسنی اژه‌ای با انتقاد از اظهارات اخیر یکی از مسئولان دولتی در شیراز گفت: متاسفانه حتی در یکی دو روز اخیر نقل قولی از یکی از مدیران دولتی در شیراز شنیدم که گفته بود اینجا از حاکمیت قانون خبری نیست، در حالی که این فرد پیش از این خودش در دستگاه قضایی بوده و حتی در مراحل قانون‌گذاری نیز حضور داشته است؛ لذا چطور می‌شود یک فرد از دولت بیاید و چنین حرفی را بزند که ان شاءالله این نقل قولی که به من رسیده دروغ است؛ چرا که اگر درست باشد این حرف یک جفا به دستگاه قضایی و نظام است.

وی در پاسخ به سئوالی در خصوص اظهارات اخیر رئیس قوه قضائیه مبنی بر جرم بودن استفاده از رسانه‌های ضدانقلاب در انتخابات پیش رو گفت: قطعا اینکه فرد یا افرادی بخواهند از شبکه‌های ضدانقلاب به صورت ابزاری استفاده کنند جرم است کما اینکه استفاده از پول ضدانقلاب نیز جرم بوده، چرا که مگر می‌شود یک شبکه ضدانقلاب و معاند حرفی به صلاح مردم بزند.

محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سئوالی مبنی بر ظرفیت پذیرش وکلا، گفت: اعتقاد ما بر این بوده و هست که مرکز مشاوران قوه قضاییه و وکلا اگر واقعا فضا را بیشتر باز کنند که کسانی که صلاحیت فردی و علمی شان تایید شود، بیایند، به نفع مردم است. وقتی وکلا محدود باشند مردم در مضیقه هستند و انتخاب سخت تر خواهد شد، اما اگر وکلای بیشتری باشند به نفع مردم است.

کد خبر 364065

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دولت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha