محمدباقر قاليباف كه در مراسم دومين جشنواره هويت سازماني در محل فرهنگسراي بهمن سخن ميگفت از شهرداري بهعنوان نهادي بينظير نام برد كه اين فرصت را دارد تا در مقياس يكيكم يعني خانهبهخانه و چهرهبهچهره با مردم سخن بگويد و در همه جاي شهر اعم از ميادين، مترو، پاركها، پيادهروها و... حضور داشته باشد.
به گزارش همشهري، جشنواره هويت سازماني براي دومين سال متوالي امسال نيز همانند سال گذشته در فرهنگسراي بهمن برگزار شد. اين جشنواره با هدف بررسي ميزان دلبستگي و تعلق كاري، رسالت، نوع نگاه و مسئوليتپذيري نيروهاي شهرداري نسبت به وظايفشان برگزار ميشود. امسال بخش خاصي از جشنواره به شهداي آتشنشان بهعنوان اسوه و نمونه مسئوليتپذيري و تعلقخاطر سازماني اختصاص يافت.
- راهي براي تحتتأثير قراردادن شهر
قاليباف در اين مراسم، هويت سازماني را يكي از موضوعات مهم براي همه مجموعهها دانست و گفت: مجموعهاي همچون شهرداري تهران قبل از اينكه يك نهاد خدماتي باشد، يك نهاد اجتماعي است كه ميتواند در شئونات مختلف زندگي مردم ايفاي نقش كرده و اثرگذاري داشته باشد.
هويت سازماني بهگفته قاليباف حاصل نگاه ما به درون و بيرون شهرداري است و جدا ديدن اين دو اشتباه است به اين معني كه بايد دقت داشت تا ارتباط شهرداري، شهر و شهروندان حفظ شود و پيش از هر تحولي در شهر بايد درون نهاد شهرداري متحول شده باشد چون تنها در اين صورت است كه ميتوان شهر را تحتتأثير قرار داد. وي گفت: من تا پيش از ورود به شهرداري تهران احساس ميكردم شهرداري را ميشناسم اما متوجه شدم شهرداري بسيار اثرگذارتر از آن چيزي است كه تصور ميكردم.
قاليباف درعين حالكه از شهرداري بهعنوان نهادي كه بزرگترين فرصتها را در اختيار دارد نام برد، اما گفت: بايد دقت داشته باشيم همزمان با بزرگترين تهديدها نيز مواجهيم، به همين دليل بايد دقت داشته باشيم اين تهديدها را به فرصت تبديل كنيم.
شهردار تهران در بخش ديگري از سخنان خود مهمترين داشتههاي هر جامعه، سازمان و كشوري را منابع انساني آن دانست و افزود: اگر نيروي انساني در يك سازماني ارزش پيدا كرد، بقيه مشكلات حل خواهد شد چون آنها براي سازمانشان اعتبار، امكانات مادي و معنوي به همراه ميآورند و برعكس اگر خداي ناكرده بيتفاوت باشند،
حرمت سازمانشان را نگه ندارند يا كرامت مردم را زيرپا بگذارند آن سازمان هيچچيز ندارد. وي گفت: ما بايد دستبهدست هم دهيم و از هويت سازمانيمان دفاع كنيم. ممكن است در برخي محافل نسبت به سازمان حرفي بزنند، نميگويم اگر جايي كار غلطي صورت ميگيرد از آن دفاع كنيم اما بايد از حرفهاي غلط عليه سازمانمان ناراحت شويم و روي ما اثر بگذارد.
- خدماتي كه شهرداري ميدهد
شهردار تهران در ادامه خطاب به كاركنان و كارمندان شهرداري تهران گفت: حتما اجر و عزت دنيوي و اخروي شما از من بيشتر است، چون من اگر كاري ميكنم شهرت اجتماعي هم پيدا ميكنم اما شما گمنام باقي ميمانيد بنابراين حتما اجر شما بيشتر است. قاليباف در ادامه با اشاره به گستردگي ابعاد فعاليت در شهرداري تهران ابراز داشت: هيچ دليلي ندارد كه مردم از شهرداري ناراحت باشند، چرا كه شهرداري در حوزههاي مختلف به مردم خدمت ميكند. چند روز قبل يك خانم در مترو من را ديد و گلايه داشت كه چرا آنقدر در شهرداري از مردم پول ميگيرند.
از او پرسيدم آپارتمان شما چند متر است، چقدر حق شارژ ساختمان پرداخت ميكنيد و در قبال اين حق شارژ براي شما چه كار ميكنند؟ اين خانم درحاليكه قبض پسماند شهرداري را در دست داشت، گفت من ماهي 60هزار تومان براي شارژ ساختمان ميدهم اما براي يك سال حدود 70هزار تومان به شهرداري ميدهم. من هم گفتم شما در ماه 60هزار تومان شارژ ساختمان براي نظافت عمومي ميدهيد تا زباله شما را چند طبقه پايين بياورد اما ما در شهرداري زباله شما را جمع ميكنيم و 70كيلومتر هم جابهجا ميكنيم درعوض سالي يكبار 70هزارتومان به ما ميدهيد؛ ايشان هم قانع شد. وي با اشاره به تجربه خدمت در نيروي انتظامي تصريح كرد:
در ناجا و قوه قضاييه هميشه يك طرف ناراضي است و يك طرف راضي چرا كه بالاخره حكمي داده ميشود كه عليه يك نفر است و اين فرد ناراضي خواهد بود اما ما در شهرداري تهران هر كاري ميكنيم، خدمت به مردم است. از اينرو بايد تلاش كنيم از اين ظرفيت بزرگ در شهرداري تهران به بهترين شكل ممكن استفاده كنيم. وي بر ضرورت رعايت فرهنگ و وجدان كاري و همچنين كار با روحيه مجاهدت و ايثارگري تأكيد كرد.
- تبلور عزم ملي
قاليباف در ادامه شهداي آتشنشاني را نقطه عطفي در سطح ملي و جهاني دانست و گفت: شهداي آتشنشان بزرگترين هويت را براي ما ساختند و آن را بهدرستي به تصوير كشيدند تا ماندگار شود. ما بعد از دوران دفاعمقدس يك پيوند، فضيلت مدني و ارتباط و همدلي در همه شئونات جامعه فارغ از هر گرايش، سليقه، سن، رنگ و نگاه را نداشتيم اما در شهادت ايثارگرانه و مجاهدانه شهداي آتشنشان يكبار ديگر تبلور اين عزم ملي و وحدت را همانند دوران دفاعمقدس ديديم.
شهردار تهران افزود: اين بزرگترين هويت سازماني ماست و براي هميشه تاريخ ماندگار شده است. از اينرو بايد در شهرداري اين هويت را قدرشناسي كنيم و فرهنگ ايثار، خدمت، صداقت، شجاعت و معنويت را در سازمان پاس بداريم. وي تأكيد كرد: متأسفم چون بعضي افراد تلاش ميكردند تا بگويند اين هويت، هويت شهرداري نيست اما اين اصل هويت شهرداري و امانت بزرگي براي ماست. به همين جهت بايد از اين هويت پاسداري كنيم و آن را فرهنگ حاكم بر مجموعه خود در شهرداري بدانيم.
قاليباف بر ضرورت مسئوليتپذيري، پاسخگويي، مهرباني با همكاران و گرهگشايي از مردم در چارچوب ضوابط و مقررات تأكيد كرد و گفت: بايد آبروي سازمان را بخشي از هويت و آبروي خودمان محسوب كنيم. شهردار تهران تأكيد كرد: امروز انقلابيگري يعني گرهگشايي از كار مردم؛ از اينرو كساني كه دلسوز انقلاب و نظام هستند بايد كارآمدي دين در اداره جامعه را اثبات كنند. همچنين آنهايي كه ميخواهند از خون شهدا پاسداري كرده و سرباز ولايت باشند بايد درست به مردم خدمت كنند.
وي تأكيد كرد: تفسير انقلابيگري آن است كه اقتصاد جامعه و مشكلات معيشت مردم را حل كنيم. اگر بتوانيم بحران بيكاري را در خانوادهها حل كنيم و مشكلات آنها را كاهش دهيم به معني انقلابيگري، دينداري و وظيفهشناسي است. شهردار تهران تأكيد كرد: امروز انقلابيگري يعني گرهگشايي از كار مردم؛ از اينرو كساني كه دلسوز انقلاب و نظام هستند بايد كارآمدي دين در اداره جامعه را اثبات كنند. همچنين آنهايي كه ميخواهند از خون شهدا پاسداري كرده و سرباز ولايت باشند بايد درست به مردم خدمت كنند. وي تأكيد كرد: تفسير انقلابيگري آن است كه اقتصاد جامعه و مشكلات معيشت مردم را حل كنيم. اگر بتوانيم بحران بيكاري را در خانوادهها حل كنيم و مشكلات آنها را كاهش دهيم به معني انقلابيگري، دينداري و وظيفهشناسي است.
- افزايش سه برابري شركتكنندگان
كاوه تيموري دبير جشنواره هويت سازماني با اشاره به اينكه شهرداري تهران نخستين سازماني است كه به مسئله هويت سازماني در ميان كاركنانش توجه كرده است، گفت: سال گذشته 2هزار نفر در اين جشنواره شركت داشتند اما امسال تعداد شركتكنندهها سهبرابر شد. بهگفته تيموري جشنواره هويت سازماني شامل دو بخش بود يكي اختصاص به پيشنهاد همكاران براي ارتقا و بهبود كار داشت كه دراين بخش بالغ بر 5هزار و 268نفر شركت كردند و بخش دوم نيز اختصاص به خانوادههايي داشت كه يكي از اعضاي آنها اعم از پدر، مادر، همسر يا فرزندانشان در شهرداري مشغول به فعاليت هستند.
آنها در قالب جملاتي نظرات خود را بابت اينكه چرا بهكار اعضاي خانواده خود در شهرداري افتخار ميكنند ابراز كردند. در مجموع تعداد اين خانوادهها 3هزار و 565نفر برآورد شد كه نشان از استقبال بينظير خانواده پرسنل شهرداري تهران داشت. تيمورنژاد تصريح كرد: اين جشنواره كه نام هويت سازماني را در بر گرفته است نگاه بر وفاداري و غيرت سازماني دارد.
- تبديل وضعيت كاركنان شهرداري از قراردادي به ثابت
معاون توسعه منابع انساني شهرداري تهران با بيان اينكه توجه ويژه به كاركنان بهعنوان يك سرمايه انساني و بزرگترين دارايي هر سازماني همواره مورد تأكيد شهردار تهران است، گفت: موضوع تبديل وضعيت كاركنان قراردادي به ثابت آزمايشي، ساماندهي نيروهاي شركت تأمين نيروي انساني و ساماندهي نيروهاي شركتها و سازمانها در دستور كار قرار گرفت.
سيدجعفر تشكري هاشمي در دومين جشنواره هويت سازماني افزود: درمسير تبديل وضعيت همكاران با سختي زيادي مواجه بوديم چون عدهاي با وجود قوانين و مصوبات چوب لاي چرخ ميگذاشتند اما با پيگيريهاي شخص آقاي قاليباف اين مشكلات حل شد. تشكري هاشمي در ادامه از ساماندهي نيروهاي شركتهاي تأمين نيروي انساني شهرداري سخن گفت و افزود:
اين مهم نيز به ثمر نشسته و ٥ هزار نفر از كساني كه از طريق شركتهاي تأمين نيروي انساني با ما همكاري داشتند اما بعضا با وجود گذشت 21سال هنوز ارتباط استخدامي مستقيم با شهرداري نداشتند با ما وارد قرارداد مستقيم ميشوند. بهگفته تشكري هاشمي تمامي نيروهاي شركتها و سازمانهاي شهرداري هم كه مشمول قرارداد موقت بودند در چارچوب دستورالعمل و با رعايت عدالت و انصاف براساس سابقه كار و مدرك تحصيلي از امنيت شغلي برخوردار خواهند شد.
نظر شما