عفو بینالملل اعلام کرد این رای دیوان دادگستری اروپا در واقع به کارفرمایان آزادی عمل بیشتری برای اعمال اقدامات تبعیض آمیز علیه زنان - و مردان - بر اساس عقاید مذهبی می دهد.
رای دیوان اروپا به ممنوعیت پوشش حجاب یا استفاده از علائم و نمادهای مذهبی کارمندان در محل کارشان با واکنش منفی جامعه مسلمانان روبهرو شده است.
خبرگزاری آناتولی از استکهلم گزارش داد سازمان عفو بینالملل در ادامه از همه کشورها خواست علیه این تصمیم وارد عمل شوند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، یکی از شرکتکنندگان در نشست با توماس دِمِزیره، وزیر کشور آلمان در محل ساختمان وزارت کشور در برلین گفت : عمیقا از این تصمیم متاسف و ناامید شدیم. ما در حکم دیوان دادگستری اروپا تناقض مشاهده میکنیم و نمی توانیم در این رای، هیچ بیطرفی را شاهد باشیم. اساسا ما نمیتوانیم برای پوشش، بیطرفی قائل باشیم. چون زمانی از بی طرفی صحبت می شود که کسی در فضایی آزاد بخواهد پوششی را که می خواهد بر تن کند؛ نه آنکه سختگیری وجود داشته باشد. این سختگیری ها و محدودیتها، ناامنی و بی ثباتی ایجاد میکند و بنابراین درخواست کافرمایان در این زمینه توجیه ندارد که مانع نوع پوشش زنان در محل های کار شوند و حتی میتواند آمار ضرب و شتم زنان در ممانعت از داشتن پوشش حجاب را نیز افزایش دهد.
یک زن محجبه در واکنش به تصویب این حکم گفت: چطوراستفاده از نمادهای دینی از جمله زنجیر صلیب که برخی از همکاران بر گردن دارند، مشکلساز نیست اما روسری من میتواند در محل کارم مشکل ایجاد کند؟ آیا این تبعیض نیست؟ در صورتی که حجاب من در سرکار، هیچ محدودیتی برای کار کردن من ایجاد نمی کند.
یک مرد هم گفت: به نظرم این رای اصلا خوب نیست. چون هرکس آزاد و مختار است که برای پوشش خودش تصمیم بگیرد؛ اینكه سرکار چه لباسی بر تن کند و اعمال یک چنین ممنوعیت هایی برای مردم، کار ساده ای نیست بلکه شرایط را بدتر می کند.
استر بانباسا، سناتور فرانسوی گفت: تمرکز روی حجاب در بخشهایی از اروپا و متعاقبا صدور بخشنامه دیوان عدالت اروپا در ممنوعیت حجاب تاسفآور است.
او افزود: در دنیای امروز نمیتوان علیه حجاب زنان مبارزه کرد. مسئله حجاب فقط مسئلهای مربوط به زنان مسلمان نیست، بلکه مسئله زنان است.
نظر شما