پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۳۸۶ - ۱۵:۲۹
۰ نفر

بسیاری از ما، ‌شمع را تنها به عنوان یکی از عناصر تزئینی خانه به حساب می‌آوریم

و برای اینکه تمامی زیبایی آن را داخل شمعدان یا به صورت مجموعه‌ای روی میز همواره به همان صورت داشته باشیم، ترجیح می‌دهیم هرگز آنها را روشن نکرده و به ظاهر زیبای خود شمع بسنده کنیم؛

در حالی که با روشن کردن شمع، هم نمای آن زیباتر خواهد شد و هم انرژی آتش در فضای خانه پراکنده شده و گرمی خاصی را به محیط می‌بخشد.

بنابراین اگر عادت به روشن کردن شمع برای خود و اهالی خانواده‌تان در خانه ندارید، لااقل به هنگام پذیرایی از مهمانان، تعدادی شمع روشن روی میز پذیرایی یا غذاخوری قرار داده و فضا را صمیمی‌تر کنید؛

در واقع شما با این کار، به مهمانان‌تان نشان می‌دهید که حضورشان در محیط خانه شما چقدر ارزشمند است. در هر صورت، اگر از علاقه‌مندان به خرید و به‌خصوص استفاده از شمع هستید، به نکات زیر توجه کنید؛ به طور قطع برایتان سودمند خواهد بود.

عمری طولانی‌تر از یک شمع

برای آنکه شمع‌های شما مدت زمان طولانی‌تری بسوزند و همچنین اشک کمتری در اثر سوختن آنها حاصل شود، شمع‌ها را چند ساعت قبل از روشن کردن، در فریزر یا جایخی یخچال قرار دهید؛ این کار به لحاظ اقتصادی نیز برای شما بسیار به‌صرفه‌ خواهد بود.

نگهداری در لوله‌های مقوایی

اگر تعدادی شمع خریداری کرده‌اید و می‌خواهید آنها را به‌مرور در آینده مورد استفاده قرار دهید، بهترین مکان برای نگهداری آنها نیز همین محیط فریزر است ولی اگر همچنان نگران هستید که هنگام جابه‌جایی مواد غذایی داخل فریزر، به شمع‌ها صدمه رسیده یا بشکنند، 2 راهکار وجود دارد؛

یکی آنکه آنها را در قوطی پلاستیکی یا فلزی چیده و در فریزر قرار دهید، دوم اینکه از لوله مقوایی داخل دستمال کاغذی‌های لوله‌ای استفاده کنید؛

به این ترتیب که شمع‌ها را با توجه به قطرشان به صورت تکی یا چند تایی در لوله‌های مقوایی جای داده و پس از گذاشتن در کیسه پلاستیکی، به فریزر منتقل کنید.این لوله‌های مقوایی محافظ خوبی برای شمع‌ها هستند.

شمع‌های بدون اشک

اگرچه این روزها شمع‌های بدون اشکی به بازار آمده‌اند که این خاصیت‌شان حاصل تغییر در مواد سازنده آنهاست ولی بعضی‌ها عقیده دارند شمع‌های معمولی را نیز می‌توان به شمع‌های کم‌اشک یا حتی بدون اشک تبدیل کرد.

برای این منظور، شمع را برای چند‌ساعت در محلول آب نمک بخیسانید؛ به این ترتیب که 2 قاشق سوپ‌خوری سرپر نمک را در یک لیتر آب سرد حل کرده و شمع را به مدت 3 تا 5 ساعت در آن غوطه‌ور کنید.

شمع‌سازی با تکه شمع‌های قدیمی

اگر پس از سوختن شمع‌ها، تکه‌های کوچکی باقی مانده و امکان قرار دادن آنها در شمعدان‌ها دیگر وجود ندارد، تکه شمع‌ها را بیرون نریزید بلکه آنها را در ظرف فلزی گودی ریخته و روی حرارت قرار دهید تا پارافین آنها دوباره آب شود، سپس با تهیه یک قالب شمع‌سازی و یک تکه فتیله، شمع جدیدی درست کرده و دوباره از روشنایی آن برای مدتی دیگر نیز بهره ببرید.

شمعی در باد

اگر برای منظور خاصی می‌خواهید شمع را در هوای آزاد مورد استفاده قرار دهید ولی جریان هوا و وزش باد مانع روشن ماندن شعله آن می‌شود، یکی از 2 پیشنهاد زیر را انجام دهید:

1) پاکت کاغذی را تا نیمه از شن یا ماسه پر کنید و لبه پاکت را به اندازه 2 تا 5 سانتی‌متر به طرف بیرون تا بزنید، سپس انتهای شمع قلمی مورد نظر را داخل شن یا ماسه به اندازه‌ای فرو کنید که سر شمع از لبه پاکت بیرون نزند؛ حالا آن را روشن کنید و با خیال راحت دست‌تان بگیرید.

2) برای شمعتان حبابی پلاستیکی درست کنید؛ به این ترتیب که مرکز دایره کف لیوان یک‌بار مصرف را به قطری به اندازه قطر شمع، سوراخ کرده و شمع را از انتها داخل سوراخ تا جایی فرو کنید که سر شمع کمی پایین‌تر از لبه لیوان قرار گیرد؛ به این صورت، دیواره لیوان مانع خاموش شدن شمع می‌شود.

تمیزکاری شمع

شمع‌ها نیز مانند دیگر لوازم خانه، در معرض آلودگی و گرد و غبار محیط کثیف قرار می‌گیرند و رنگ آنها تیره می‌شود ولی مشکل اینجاست که این سیاهی با روش‌های معمول گردگیری و شست‌وشو برطرف نمی‌شود، بنابراین باید از روش‌های دیگری استفاده کرد که مهم‌ترین آن به کار بردن الکل صنعتی است.

پس اگر شمعی دارید که مدت زیادی است در معرض گرد و غبار بوده و لایه‌ای از آن روی شمع دیده می‌شود، ابتدا شمع را با آب سرد و صابون خوب بشویید سپس با تکه پارچه‌ای آرام خشک کنید.

حالا قلم‌مویی را به الکل صنعتی آغشته کرده و روی همه قسمت‌های شمع بمالید. با این کار، تمام قسمت‌های شمع – حتی فرورفتگی‌های موجود در شمع‌های مدل‌دار – نیز به راحتی تمیز می‌شوند.

نکته: اگر شمع ساده‌ای دارید که مانند نمونه بالا چندان کثیف نیست، تنها استفاده از پنبه‌ای آغشته به الکل، کفایت می‌کند.

کد خبر 36676

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز