حمید کارگر،رییس مرکز ملی فرش ایران گفت:در سال گذشته حدود 350میلیون دلار فرش دستباف ایرانی به کشورهای مختلف صادر شده که از نظر ارزشی 27 درصد و از نظر وزنی 16.5درصد رشد داشته است.
به گزارش تسنیم، کارگر افزود: آمریکا،آلمان،لبنان،امارات،پاکستان،ژاپن،انگلیس، قطر، آفریقای جنوبی و استرالیا ده مشتری برتر فرش دستباف ایران در سال گذشته بودهاند و آمریکا مقام اول واردات فرش از ایران را دارد.
وی توسعه صنعت فرش را بسیار پر شتاب توصیف کرد و گفت:با هدف افزایش کیفیت فرش ایرانی برنامههای آموزشی زیادی برای قالیبافان برگزار شده که اهدافی چون استفاده از مواد اولیه خوب، بافت فرش مطلوب، استفاده از نقشه های جذاب، بهداشت محیط کار و افزایش منزلت قالیبافان را دنبال کرده است.
به گفته کارگر در سال گذشته حمایت از 10 طرح دانشجویی مرتبط با صنعت فرش و تکمیل 6 طرح تحقیقاتی در این حوزه توسط مرکز ملی فرش ایران انجام شده و در طول 11 سال تشکیل مرکز ملی فرش ایران 121 طرح تحقیقاتی و حمایت از 79 پایان نامه دانشجویی در کارنامه این مرکز وجود دارد.
به گفته وی در حال حاضر 26 مرکز دانشگاهی به صورت تخصصی در زمینه آموزش علوم مرتبط فرش بافی فعالیت دارند و سالانه 300 متخصص در این صنعت فارغ التحصیل میشوند.
رییس مرکز ملی فرش ایران ادامه داد:در سال گذشته 207 دوره آموزشی شامل بیش از 149 هزار نفر ساعت برای فعالان صنعت فرش دستباف در گشور برگزار شده که این دورهها منجر به افزایش کیفیت تولید فرش ایرانی شده است.
کارگر درباره ثبت فرش ایرانی نیز اظهار کرد: تاکنون 46 منطقه که در زمینه تولید فرش دستباف فعالیت دارند ثبت ملی شدهاند و 7 منطقه نیز در حال ثبت هستند.
وی تصریح کرد: 29 منطقه ایران نیز به عنوان تولیدکننده فرش اصیل ایرانی ثبت جهانی شده اند که این روند همچنان ادامه دارد.
وی با اشاره به حمایتهای دولت تدبیر و امید از تولید فرش ایرانی یادآور شد: از سال 93 تاکنون بیش از 325 هزار و 825 میلیون ریال تسهیلات به قالیبافان پرداخت شده که منجر به رونق تولید فرش دستباف در دولت یازدهم و افزایش اشتغال و صادرات در این بخش شده است.
نظر شما