طبق اين گزارش، هزار و 2نفر از اين تعداد در مسير مديترانه مركزي كه از آن بهعنوان مرگبارترين مسير دريايي براي پناهجويان ياد ميكنند جان خود را از دست دادهاند و بقيه در مسير مديترانه شرقي و غربي. پيش از اين، مسير مديترانه شرقي يعني آبهاي ميان تركيه و يونان مسير اصلي پناهجويان براي رسيدن به اروپا بود كه از سال گذشته با امضاي توافقي ميان آنكارا و اتحاديه اروپا، اين مسير عملا به روي پناهجويان بسته شده است.
به همين دليل آنها به مسير مديترانه مركزي كه مسيري مواجتر و خطرناكتر است روي آوردهاند. همين موضوع تلفات را در ميان آنها افزايش داده است.با پايان فصل سرما و گرم شدن هوا تلاش پناهجويان براي عبور از آبهاي مديترانه و رسيدن به خاك اروپا هم بيشتر ميشود. طبق اعلام سازمان بينالمللي مهاجرت كه تردد پناهجويان در درياي مديترانه را رصد ميكند، طي 4ماه گذشته بيش از 43هزار پناهجو توانستهاند خود را به اروپا برسانند. مقصد بيش از 80درصد از اين افراد سواحل ايتاليا بوده است. سال گذشته در همين مدت، بيش از 154هزار نفر از راه مديترانه وارد اروپا شدند.
پيش از اين سازمان بينالمللي مهاجرت در گزارشي در مورد خريد و فروش پناهجويان در بازار بردهداري ليبي هشدار داده بود. اين سازمان ميگويد كه قاچاقچيان انسان ليبي را به محلي براي فعاليت بازارهاي بردگان تبديل كردهاند و پناهجويان راهي اروپا را به اسارت گرفته و بهكار اجباري واميدارند. سواحل شمال ليبي نقاط كانوني براي پناهجويان و مهاجراني است كه ميخواهند خود را از آفريقا به اروپا برسانند. پيش از اين گزارشهاي متعددي از اخاذي و خشونت مهاجران در ليبي منتشر شده، اما به گفته سازمان مهاجرت اكنون طي روندي جديد و نگرانكننده در ليبي بازارهاي علني بردگان به راه افتاده است.
نظر شما