مجموع نظرات: ۰
جمعه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۸
۰ نفر

همشهری آنلاین: مطالعات نشان می‌دهد جهش ژنتیکی و سابقه خانوادگی مهمترین عوامل خطر پانکراتیت (التهاب لوزالمعده) حاد و مزمن قبل از شش سالگی است.

پانکراس

به گزارش ایرنا از ساینس دیلی، پانکراتیت زمانی رخ می‌دهد که پانکراس (لوزالمعده) ملتهب شود و آنزیم‌های داخلی به بافت پانکراس آسیب برسانند. تروما، عفونت‌های ویروسی خاص، برخی از داروها یا مصرف سم می‌تواند منجر به التهاب پانکراس شود.

هر نوع ضربه، جراحت، شوک و آسیب خارجی به بدن تروما (Trauma) محسوب می‌شود.

ابتلا به پانکراتیت در کودکان شایع نیست؛ ولی موارد ابتلا روز به روز در حال افزایش است و در حال حاضر میزان ابتلا در کودکان تقریبا به اندازه بزرگسالان است.

محققان بیمارستان کودکان سیاتل در آمریکا با بررسی 348 کودک و نوجوان زیر 18 سال مبتلا به پانکراتیت حاد و مزمن دریافتند جهش دو ژن PRSS1 و CTRC و سابقه خانوادگی از عوامل خطر ابتلا به این عارضه در کودکان زیر 6 سال است.

محققان معتقدند با در نظرگرفتن این نتیجه می‌توان به درمان‌های موثرتری دست یافت.

در بزرگسالان، مصرف سیگار، الکل و سنگ کیسه صفرا از مهمترین عوامل خطر این عارضه است.

پانکراس غده پهن و درازی است که در بخش فوقانی شکم قرار دارد. غده پانکراس هم برون ریز و هم درون ریز است؛ یعنی ترشحات آن هم مستقیما وارد جریان خون می‌شوند و هم برای هضم پروتئین، چربی و کربوهیدرات، وارد روده می‌شوند. غذا به محض ورود به روده کوچک، توسط آنزیم‌های ترشح شده از پانکراس و اسید معده، هضم می‌شوند. آنزیم‌های پانکراس با وجود هضم چربی و کربوهیدرات، هیچ آسیبی به پرز و دیواره روده وارد نمی‌کنند. بخش اعظم هضم چربی، پروتئین و نشاسته، به عهده آنزیم‌های ترشح شده از پانکراس است.

یکی دیگر از مهمترین وظایف پانکراس، تولید انسولین است که سبب کاهش قند خون و تولید انرژی از آن می‌شود.

کد خبر 369744

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha