به علت آماده نشدن مقدمات، چند بار وعده افتتاح این بانک داده شد، اما این وعده تحقق نیافته است. با غلامرضا مصطفیپور مدیرعامل این بانک گفتوگو کردهایم.
- نخستین بانک قرضالحسنه سرانجام چه زمانی افتتاح خواهد شد؟
مجوز راهاندازی بانک قرضالحسنه روز دوشنبه 28 آبان از سوی کارگروه اصلاح رفتار نظام بانکی صادر شد و این بانک پنجشنبه اول آذرماه همزمان با سالروز ولادت امام رضا(ع) با حضور رئیسجمهوری افتتاح میشود.
در ابتدای کار، بانک قرضالحسنه با 2 هزار مرکز خدمات بانکی شامل 300 شعبه مستقل و 1700 باجه در شعب منتخب بانک ملی در سراسر کشور آغاز به کار میکند.
بر اساس برنامههای تدوین شده، تعداد شعب نخستین بانک قرضالحسنه کشور تا 3 هزار شعبه افزایش خواهد یافت و در این میان، تمرکز فعالیتهای توسعهای این بانک روی بانکداری الکترونیک خواهد بود و قصد داریم شعب الکترونیکی را توسعه دهیم.
- سهامداران این بانک چه بانکهایی هستند؟
کلیه بانکهای تجاری دولتی به اضافه تمامی بانکهای خصوصی به غیراز 2 بانک پاسارگاد و سامان و همچنین صندوق مهررضا سهامداران بانک قرضالحسنه هستند و از هر یک از این بانکها شعبی به بانک قرضالحسنه اختصاص خواهد یافت.
- آیا حسابهای قرضالحسنه بانکها به این بانک منتقل خواهد شد؟
تاکنون مصوبهای درباره الزام انتقال تمامی حسابهای قرضالحسنه بانکها به بانک قرضالحسنه صادر نشده و فعلاً بانکهای دولتی و خصوصی به فعالیتهای قرضالحسنه خود ادامه میدهند.
بانک قرضالحسنه نیز صرفاً به ارائه خدمات سپرده و تسهیلات قرضالحسنه میپردازد و 2 ماه بعد از راهاندازی، حساب جاری نیز به افراد واجد شرایط اعطا خواهد شد.
سرمایه هدف بانک قرضالحسنه 22 هزار میلیارد ریال است و سهم برخی بانکها از کل سرمایه به 12 درصد هم میرسد.
منتها فعلاً رقم 15 هزار میلیارد ریال بهعنوان سرمایه این بانک ثبت خواهد شد و قصد داریم باقی سرمایه را با حضور 2 بانک خصوصی سامان و پاسارگاد تأمین کنیم.