به گزارش ایسنا، نفت برنت که قیمت پایه بازار بینالمللی است، به ۵۴.۱۸ دلار در هر بشکه رسید که ۳ سنت نسبت به قیمت نهایی معاملات سهشنبه افزایش داشت.
نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با دو سنت افزایش، ۵۱.۴۹ دلار در هر بشکه معامله شد.
بهای نفت اوایل معاملات روز گذشته تحت تاثیر انتشار خبر برنامه کاخ سفید برای فروش نیمی از ۶۸۸ میلیون بشکه ذخایر نفت استراتژیک کشور از سال ۲۰۱۸ تا سال ۲۰۲۷ برای تهیه ۱۶.۵ میلیارد دلار و کمک به توازن بودجه، تحت فشار قرار گرفته بود اما امیدها به تمدید توافق کاهش تولید اوپک، این خبر را تحتالشعاع قرار داد و هر دو قیمت پایه برای پنجمین روز متوالی افزایش پیدا کردند.
هر دو قیمت پایه از پایینترین رکورد خود در ماه میلادی جاری، بیش از ۱۰ درصد رشد کردهاند و تحت تاثیر انتظارات برای تمدید توافق کاهش تولید کشورهای عضو و غیرعضو اوپک به بالای ۵۰ دلار صعود کردهاند.
بانک فرانسوی "بی ان پی پاریبا" در گزارشی اعلام کرد: اوپک در ۲۵ ماه می دیدار میکند و تمدید کاهش تولید موضوع اصلی این نشست است. در شرایطی که ذخایر نفت همچنان به هدف اوپک که متوسط سطح پنج ساله است نزدیک نشدهاند، تمدید توافق تولید قطعی به نظر میرسد.
بر اساس گزارش رویترز، علاوه بر بالا ماندن سطح ذخایر جهانی نفت، یکی از دلایلی که عرضه اضافی در بازار را کاهش نداده، تولید نفت آمریکاست که از اواسط سال ۲۰۱۶ بیش از ۱۰ درصد افزایش یافته و به ۹.۳ میلیون بشکه در روز رسیده است.
کشورهای عضو و غیرعضو اوپک روز پنجشنبه چهارم خرداد برای بررسی تمدید توافق کاهش تولید نفت در وین دیدار میکنند. تحت این توافق که دسامبر گذشته حاصل شد، مقرر شد، تولید نفت در نیمه اول سال ۲۰۱۷ به میزان ۱.۸ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کند. نمایندگان اوپک روز سهشنبه اظهار کردند احتمال دارد اوپک برای تمدید کاهش تولید به مدت ۹ ماه دیگر توافق کند.
طبق برآورد شرکت نومورا، پایبندی اوپک به توافق کاهش تولید ۹۰ درصد بوده اما متعادل شدن عرضه و تقاضا ممکن است به ۱۸ ماه دیگر زمان نیاز داشته باشد.
نظر شما