همشهری آنلاین: رئیس سازمان پزشکی قانونی گفت: نمونه برداری از ١٠ هزار مجرم با سابقه در سال ٩٥ با کمک سازمان زندان‌ها در بانک ژنتیک ایرانیان انجام شد.

سید احمد شجاعی

سید احمد شجاعی در گفت‌وگو با ایرنا، افزود: امسال هم نمونه برداری از بقیه مجرمان باسابقه ادامه می‌یابد تا هویت همه آنان در بانک ژنتیک ایرانیان باقی بماند.

معاون قوه قضائیه در خصوص نمونه ژنتيكي گروه‌هاي اجتماعي و شغلي كشور اظهار کرد: مشاغل و گروه‌های درمعرض خطر به دلیل حساسیت شغلی بعد از مجرمان سابقه دار در اولویت نمونه‌برداری در بانک ژنتیک قرار دارند که به عنوان نمونه از مجموعه آتش نشانی و خدمات ایمنی تهران درخواست شده است تا برای مراجعه و ثبت اطلاعات خود اقدام کنند.

وی افزود: اندک زمانی پس از وقوع بحران، مجموعه‌های مختلفی در محل حادثه، حاضر می‌شوند اما در نهایت پزشکی قانونی مسئولیت سنگین شناسایی هویت اجساد و اطلاع رسانی به مردم را به عهده دارد و تکمیل بانک اطلاعات ژنتیک خدمت رسانی در این زمینه را تسهیل خواهد کرد.

رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور، درباره مسئولیت این سازمان در زمان وقوع حوادث غیرطبیعی گفت: پزشکی قانونی در نتیجه این حوادث با اجسادی با هویت غیرقابل تشخیص روبرو می‌شود که برای تشخیص هویت باید از شخص و خانواده درجه یک متوفی نمونه‌گیری شود که کاری زمانبر و هزینه‌بر است اما بانک اطلاعات ژنتیک به راحتی امکان شناسایی را فراهم می‌کند.

شجاعی تنها راه تشخیص هویت را ژنتیک و استخراج اطلاعات دی. ان. ای. عنوان کرد و گفت: با وجود تجهیز 10 آزمایشگاه در کشور برای این امر همچنان با کمبود آزمایشگاه و سردخانه روبرو هستیم و از سویی کمبود و گرانی کیت‌های تشخیصی باعث بروز مشکلاتی برای پزشکی قانونی شده است.

وی با بیان حادثه تصادف قطار در سمنان، حادثه حله در کشور عراق و آتش سوزی ساختمان پلاسکو تهران در 1395 ، سال یاد شده را سالی بحران خیز برای کشور دانست و خاطرنشان کرد: اگر بعنوان مثال، نمونه برداری از آتش نشانان گرفته می‌شد و اطلاعات ژنتیک شهدای آتش نشان ساختمان پلاسکو را در اختیار داشتیم، دیگر نیازی به نمونه‌گیری از خانواده‌های آنان نبود.

کد خبر 371474

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دولت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha