همشهری آنلاین: شرایط اردوگاه‌هایی که در میانمار برای اسکان مسلمانان روهینگیا ایجاد شده است به شدت به وخامت گرائیده است.

اوضاع اسفناک مسلمانان روهینگیا در اردوگاه ها

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ یک گروه مدافع حقوق بشر از وضع اردوگاه هایی که در میانمار برای اسکان مسلمانان روهینگیا ایجاد شده است انتقاد و اعلام کرد شرایط در این اردوگاه ها نه تنها بهبود نیافته بلکه رو به وخامت نیز گذاشته است.

به گزارش آسوشیتدپرس از دارپاینگ در میانمار، بیش از پنج سال بعد از موج خشونت بار علیه مسلمانان روهینگیا در میانمار که در ژوئن 2012 آغاز شد و بیش از یکصد و بیست هزار مسلمان را به ترک خانه و کاشانه های خود و اقامت در اردوگاه ها مجبور کرد، انتقادهای زیادی از سیاست دولت این کشور در آزار و اذیت و جداسازی مسلمانان از بقیه افراد صورت گرفته است.

این سیاست ناشی از دهه ها حکومت دیکتاتوری نظامی بود که مسلمانان روهینگیا را به عنوان قومی مهاجر در نظر می گرفت که وارد این سرزمین بودایی شده اند.

بر اساس اعلام گروه های حقوق بشر، دولت کنونی میانمار نیز که هدایت آن را آنگ سان سوچی، برنده نوبل صلح، در اختیار دارد کم و بیش همین موضع را درپیش گرفته است.

سوچی که زمانی چهره اصلی مخالف حکومت نظامیان در میانمار بود بعد از آن به قدرت رسید که حزب وی برنده انتخابات سراسری سال قبل شد.

امید به اینکه سوچی شرایط را تغییر خواهد داد در پی سکوت وی در قبال وضع روهینگیاها و نیز این واقعیت که شرایط زندگی مسلمانان وخیم تر شده است به ناامیدی تبدیل شد. روهینگیاهایی که در اردوگاه ها زندگی می کنند اجازه ترک اردوگاه و رفتن به مناطق بودایی نشین را که از رفاه برخوردار هستند ندارند.

اقلیت مسلمان روهینگیا در میانمار که لقب تحت آزارترین اقلیت را در جهان دارند سالیان سال است از حقوق اساسی از قبیل حق شهروندی، آزادی در جابجایی و سایر حقوق اساسی خود در این کشور محروم هستند.

متیو اسمیت مدیر گروه مدافع حقوق بشر موسوم به «تحکیم حقوق» گفت:«اینکه این اردوگاه هنوز با گذشت پنج سال وجود دارند افتضاح است. واقعیت این است که خانم سوچی کارهای زیادی می تواند انجام دهد ولی انجام نمی دهد. روهینگیاها به دستیابی به حقوق خود نزدیک تر نشده اند و در برخی جنبه ها، شرایط آنها وخیم تر شده است. در طول سال گذشته، کشتارهای جمعی، تجاوز گروهی، استثمار گسترده و سایر موارد نقض حقوق را شاهد بوده ایم که مرتکبان در کمال مصونیت انجام داده اند.»

در گزارشی که چند ماه قبل دفتر حقوق بشر سازمان ملل بر اساس مصاحبه با مسلمانان روهینگیا تهیه کرده بود اعلام شد نیروهای امنیتی میانمار با به راه انداختن کمپین کشتار و تجاوز گروهی به زنان مسلمانان، احتمالا مرتکب جنایت علیه بشریت شده اند. مقامات ارشد سازمان ملل نیز بعدا اعلام کردند احتمالا بیش از یک هزار نفر احتمال در این عملیات نظامی کشته شده باشند.

کد خبر 375283

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آسیا و اقیانوسیه

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha