همشهری آنلاین: مهرداد زمان پور پژوهشگر و زیست‌بوم شناس استان فارس با اشاره به سرخ شدن رنگ آب دریاچه مهارلو گفت: تداوم این پدیده و افزایش کشندهای سرخ در این دریاچه برای زیستمندان آبی به ویژه موجودات موسوم به آرتمیا زیانبار است.

افزایش کشندهای سرخ در دریاچه مهارلوی شیراز برای زیستمندان آبی زیانبار است

به گزارش ايرنا، این پژوهشگر روز یکشنبه گفت: دلیل سرخ شدن آب مهارلو این است که دو نوع میکروارگانیسم که در این دریاچه زندگی می‌کنند در برابر نور شدید و شوری بسیار آب واکنش دفاعی از خود بروز می‌دهند، این میکروارگانیسم‌ها رنگدانه‌هایی از خانواده بتاکاروتن تولید می‌کنند؛ یکی از این رنگدانه‌ها در جلبک تک سلولی دونالی یلا (Donaliella) و دیگری باکتری هالوفیلوم است.

عضو هیات علمی و پژوهشگر مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس ادامه داد: این رنگدانه‌ها باعث می‌شود توان میکروارگانیسم‌ها در استفاده از نور خورشید افزایش یابد و از آن‌ها در برابر پرتوهای خورشید محافظت کند.

زمان‌پور گفت: البته اگر تعداد این ریزجانداران طبیعی باشد مقدار رنگدانه‌های آن‌ها آن اندازه نیست که بر رنگ دریاچه اثر بگذارد اما ورودی مواد مغذی گیاهی مانند فاضلاب انسانی و کود کشاورزی می‌تواند باعث رشد بیش از اندازه‌ی این جانداران شود که این پدیده در دریاها نیز دیده می‌شود و به کشند سرخ معروف است.

پژوهشگر و زیست‌بوم شناس استان فارس گفت: در پدیده کشند سرخ به دلیل رشد بیش از اندازه این دو جاندار، از یک سو لایه‌ای در سطح آب به وجود می‌آید و جلو ورود اکسیژن به آب را می‌گیرد و از سوی دیگر با رها کردن مواد حاصل از متابولیسم خود موجب آسیب به جانداران مهم دیگر دریاچه از جمله آرتمیاها می‌شود.

آرتمیا در دریاچه مهارلو معمولا خوراک فلامینگوها و دیگر پرندگان آبزی است و در ایجاد تعادل چرخه زیستی نقش ایفا می‌کند.

دریاچه مهارلو در فاصله 25 کیلومتری جنوب شرق شیراز دراستان فارس قرار دارد، این دریاچه در فصول گرم سال به خشکی می‌گراید و در فصول پُر باران پُر آب می‌شود و کانونی از زیست پرندگان مهاجر و فلامینگوها را به وجود می‌آورد.

کد خبر 375725

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha