به گزارش ایسنا، علی باقرزاده در مراسم امضای تفاهم نامه سازمان نهضت سواد آموزی با کمیته امداد امام خمینی(ره) با بیان اینکه مطالعات ما ثابت میکند که آموزش جزو لاینفک پروژه های فقرزدایی است اظهار کرد: بررسی ها نشان می دهد فقر اقتصادی از دلایل اصلی ترک تحصیل است. مطالعهای بر روی جمعیت کلاس اول ، دوم و سوم که ترک تحصیل کرده بودند داشتیم و 53 درصد علت اصلی ترک تحصیل را فقر اعلام کرده اند. 35 درصد به علل فرهنگی و اجتماعی و 12 درصد به علت نبود امکانات آموزش و پرورش ترک تحصیل کرده بودند.
باقرزاده ادامه داد: 98 درصد کودکان 6 تا 11 سال وارد مدارس ابتدایی می شوند و عمدتا در بزرگسالان بالای 10 سال مشکلاتی داریم زیرا این گروه دیگر فرصت مدرسه رفتن را از دست دادهاند.
وی با بیان اینکه مشوقهایی برای سوادآموزی همه ساله لحاظ میشود عنوان کرد: سالانه 139هزار و 600 تومان پاداش نقدی سوادآموزی به هر شخصی که دوره سواد خود را طی کند میپردازیم. در حال پرداخت پاداشهای سال95 هستیم و پاداش 94 را پرداخته کردهایم.
رئیس سازمان نهضت سواد آموزی افزود: در زندان ها تقریبا آمار بیسوادی به صفر نزدیک میشود. طرحی برای آموزش سواد به اولیای بیسواد دانش آموزان داشتیم که اکنون کمتر از 150 هزار ولی دانش آموز باقی ماندهاند.
باقرزاده با بیان اینکه یکی از مشکلاتی که در همه دنیا با آن روبرو هستند نرخ بازگشت به بیسوادی است گفت: اگر آموزش مداوم و مستمر نباشد نرخ پایداری خواندن و نوشتن پایین میآید. مطالعات نشان داده در این شرایط افراد ابتدا سواد خواندن را از دست میدهند و بعد سواد نوشتن را؛ باید روی پروژه های تداوم سواد فکر کنیم.
وی با اشاره به آمار 50 هزار بیسواد تحت پوشش کمیته امداد اظهار کرد: باید به سرعت عمل کنیم تا این 50 هزار نفر تحت پوشش امداد تا دو سال آینده حتما باسواد شوند. تفاهم نامه ما با کمیته امداد پنجساله بود که اکنون تمام شده و امروز آن را تمدید می کنیم و امید است دیگر خانواده بیسوادی در کمیته امداد نداشته باشیم.
باقرزاده ادامه داد: 40 عنوان کتاب را برای کسانی که دوره سوادآموزی را طی کرده اند تولید کردهایم و افراد ما پس از سواد آموزی هم دائم در معرض خواندن و نوشتن هستند. می توانیم این کار مشترک را با کمیته امداد انجام دهیم تا کتابهای مناسب در سبد زندگی مردم قرار بگیرد.
رئیس سازمان نهضت سواد آموزی با اشاره به طرح یادگیری محلی عنوان کرد: 200 ساعت مهارت آموزی تحت عنوان طرح یادگیری محلی ترتیب دادهایم، اکنون 230 مرکز یادگیری محلی داریم که تعهد کردیم تا پایان سال به 300 مرکز برسد.
وی در پایان گفت: در سالهای اخیر 2.85 درصد به نرخ باسوادی افزوده شده و یک میلیون و 113 هزار و 700 مورد از آمارهای بیسوادی کاسته شده و اکنون آمار بیسوادان زیر 50سال ما 2 میلیون و 690 هزار نفر است که البته بخشی از اینها اتباع و بخشی دیگر سوادناپذیرند. اما در مجموع پنج درصد بیسواد مطلق در جامعه داریم و امیدواریم در آینده نزدیک یک میلیون و 600 هزار ایرانی سواد پذیر بیسواد را هم تحت پوشش ببریم.
نظر شما