به گزارش همشهري، با گذشت نزديك به 5 ماه از آغاز سال96، روند پرداخت تسهيلات بانكي همچنان نامناسب گزارش ميشود و تلاش بانك مركزي و دولت براي دستكم سرعت دادن به پرداخت وام ازدواج به 500هزار عروس و داماد در مرداد و شهريور امسال نشان ميدهد كه بانكها چندان با سياستهاي اعتباري بانك مركزي همراه نيستند.
اين گزارش ميافزايد در شرايطي كه فعالان اقتصادي از دشواري دسترسي به تسهيلات بانكي بهشدت گلايه دارند و در گزارشهاي فصلي كسب و كار همچنان از بانكها انتقاد ميشود، وليالله سيف، رئيسكل بانك مركزي در نامهاي از مديران عامل بانكها خواست در سالجاري نيز همانند گذشته و با احساس مسئوليت بيشتر، تأمين مالي بنگاههاي اقتصادي را در اولويت قرار دهند.
او البته يادآوري كرده است آمارهاي پرداخت تسهيلات در 4ماه ابتداي سالجاري درخصوص عملكرد شبكه بانكي كشور براي اعطاي تسهيلات به بنگاههاي كوچك و متوسط، قابل توجه نبوده و لازم است با وجود محدوديت منابع و مشكلات و تنگناهاي اعتباري موجود، بهمنظور جبران زمان از دست رفته، بررسي درخواست متقاضيان تسريع و در كوتاهترين زمان ممكن انجام شود. سكاندار بانك مركزي از مديران عامل بانكها خواسته است تا بهمنظور ارزيابي نتايج حاصل از اجراي طرح موردنظر، ضرورت دارد اطلاعات مربوط به عملكرد آن بانك بهصورت هفتگي، به بخش اعتباري بانك مركزي منعكس شود.
دولت و بانك مركزي از سال گذشته با اجراي طرح نجات تلاش كردند تا با حمايت از بنگاههاي كوچك و متوسط بهعنوان محرك رشد اقتصادي، اشتغال موجود را حفظ كنند و با تأمين مالي اين بنگاهها مانع افت رشد اقتصادي شوند و ارديبهشتماه امسال هم بانك مركزي در بخشنامهاي بانكها را تشويق كرد تا در تأمين مالي و نقدينگي بنگاههاي تعيينشده سختگيري نكنند. گزارش رسمي بانك مركزي نشان ميدهد كه سال گذشته بيش از 24هزار بنگاه كوچك و متوسط معرفي شده از سوي وزارت صنعت، معدن و تجارت به 6271واحد تسهيلات پرداخت شده كه در نتيجه آن بيش از 10هزار نفر نيروي انساني اشتغال پيدا كردهاند.
- ناهماهنگي در پرداخت وام ازدواج
بانك مركزي روز پنجشنبه در اطلاعيهاي با هدف اجراي هرچه بهتر طرح ضربتي اعطاي وام ازدواج، از متقاضيان درخواست كرد: درصورت مشاهده هرگونه ناهماهنگي در اجراي اين طرح، مراتب را بهصورت كتبي به بانك مركزي ارسال كنند. به گزارش همشهري، بانك مركزي اواخر تيرماه امسال از پرداخت ضربتي 500هزار فقره وام ازدواج در مرداد و شهريور امسال خبر داد؛ با اين اميد كه صف وام ازدواج كوتاهتر شود.
اما گزارشها نشان ميدهد برخي از 11بانكي كه قرار است در اين طرح مشاركت كنند، به بهانه نداشتن اعتبار لازم و كافينبودن ضامنها، در پرداخت تسهيلات سختگيري ميكنند. در اطلاعيه رسمي بانك مركزي تصريح شده است: در برخي موارد شكاياتي از سوي متقاضيان مطرح شده است كه در اينباره از هموطنان تقاضا ميشود مراتب را بهصورت كتبي و با ارائه اطلاعات شامل نام و كد ملي متقاضي، آدرس، نام شعبه مراجعهشده و شماره تماس متقاضي به شماره تلفنهاي ۲۲۲۵۷۰۶۰ و ۲۹۹۵۴۲۶۱ فكس كنند تا حداكثر ظرف يك هفته، نسبت به بررسي و اطلاعرساني به متقاضي اقدام شود.
- كدام بانكها وام ازدواج ميدهند؟
در طرح ضربتي وام ازدواج، بانكهاي ملي ايران، صادرات ايران، تجارت، ملت، سپه، رفاه كارگران، كشاورزي، مسكن، توسعه تعاون، قرضالحسنه مهر ايران و صندوق قرضالحسنه پارسيان مشاركت دارند. در تازهترين تحول، بانك صنعت و معدن هم با پيگيري و هماهنگي اداره اعتبارات بانك مركزي به سامانه تسهيلات قرضالحسنه ازدواج متصل شد و متقاضيان دريافت وام ازدواج ميتوانند، نسبت به انتخاب اين بانك در سامانه اقدام كنند.
پيش از اين ۳۱بانك و مؤسسه اعتباري شامل بانك ملي ايران، سپه، تجارت، ملت، صادرات ايران، مسكن، رفاه كارگران، كشاورزي، پارسيان، سامان، انصار، دي، توسعه تعاون، ايرانزمين، حكمت ايرانيان، پاسارگاد، آينده، اقتصاد نوين، قوامين، شهر، گردشگري، قرضالحسنه مهر ايران، قرضالحسنه رسالت، پست بانك ايران، سينا، توسعه صادرات، بانك مشترك ايران و ونزوئلا و مؤسسات اعتباري ملل، كوثر و نور و همچنين صندوق كارآفريني اميد، در سامانه تسهيلات قرضالحسنه ازدواج پذيرفته شده بودند كه با افزودهشدن «بانك صنعت و معدن» در اين سامانه، تعداد بانكها و مؤسسات اعتباري به عدد۳۲ ميرسد.
نظر شما