مجموع نظرات: ۰
شنبه ۱۸ شهریور ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۵
۰ نفر

همشهری آنلاین: رئیس انجمن میکروب شناسی ایران به روند روبه رشد عفونت‌های بیمارستانی اشاره کرد و هشدار داد: یافته‌های جدید آزمایشگاه‌های تحقیقاتی ما نشان می‌دهد که افزایش مقاومت میکروبی وعفونت های بیمارستانی کشور به حد نگران کننده رسیده است.

بیمارستان

محمدمهدی فیض آبادی در گفت‌و‌گو با ایرنا افزود: در برخی از بیمارستان‌های کشور با مقاومت میکروب‌ها و عفونت‌های بیمارستانی نسبتا بالایی مواجه‌ایم که متولیان امر باید اقدامات لازم را برای رفع این معضلات به عمل آورند.

وی اظهار کرد: افزایش این معضلات در برخی از بیمارستان‌ها و مراکز درمانی ناشی از تشخیص ندادن بموقع میکروب‌ها و عفونت‌ها و تاخیر در شروع درمان مناسب است که این موضوع می‌تواند سلامت افراد را به خطر اندازد.

فیض آبادی با اشاره به اینکه در بسیاری از بیمارستان‌های ما اتاق‌های ایزوله به تعداد کافی وجود ندارد، این نکته را خاطرنشان کرد که در کشورهای پیشرفته اگر فردی به نوع مقاومت خاصی هم مبتلا شود، بیمار را از بقیه جدا می‌کنند.

فیض آبادی به نبود میکروب شناس متخصص، متبحر و باتجربه در اغلب بیمارستان‌ها و مراکز درمانی اشاره کرد و گفت: این موضوع سبب شده است تا تشخیص‌ها، دیرهنگام صورت گیرد و در برخی موارد هم مشکلاتی بوجود آید.

رئیس انجمن میکروب شناسی ایران بیان کرد: در مقابله با عفونت‌های بیمارستانی و درمان برخی بیماری‌ها کوتاهی‌هایی صورت می‌گیرد که بخش عمده آن، نادیده گرفتن نقطه نظرات میکروب شناسان است.

وی با اشاره به اینکه جایگاهی به عنوان پست سازمانی برای میکروب شناسان در خیلی از مراکز درمانی نداریم، گفت: جایگاه میکروب شناسان توسط قانونگذران و متولیان حوزه سلامت باید به خوبی تبیین شود.

رئیس انجمن میکروب شناسی ایران از مجلس شورای اسلامی، وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی درخواست کرد که به این موضوع مغفول مانده توجه ویژه داشته باشند تا از ظرفیت میکروب شناسان در ارایه خدمات تشخیص آزمایشگاهی استفاده مناسب شود.
فیض آبادی ادامه داد: برخی از آزمایشگاه‌های خصوصی و دولتی از نیروهای متخصص و متبحر استفاده می‌کنند که بهترین نتایج را بدست می‌آورند اما این موضوع کلیت ندارد و این روند باید در تمام این مجموعه‌ها محقق شود.

رئیس انجمن میکروب شناسی ایران در مراسم افتتاحیه هجدهمین کنگره بین المللی میکروب شناسی ایران که از 7 تا 9 شهریور ماه در سالن همایش ابن سینای دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزارشد نیز اظهار کرده بود که حداکثر 15 درصد بیماران بستری در بیمارستان‌ها ،دچار عفونت بیمارستانی می‌شوند که این میزان البته می‌تواند متغیر و چهار، پنج و هفت درصد، بسته به نوع بیمارستان باشد.

همچنین دکتر سیدجواد حاجی میراسماعیلی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز عفونت‌های بیمارستانی را شایع‌ترین راه انتقال بیماری‌های عفونی خواند و افزود: با توجه به پایش‌‌های صورت گرفته در این زمینه، بیشترین میزان انتقال عفونت‌ها از طریق تجهیزات و کارکنان بیمارستان‌‌ها صورت می‌گیرد.

حاجی میر اسماعیل اظهار کرد: بیماری‌های عفونی با وجود همه پیشرفت‌هایی که در علم پزشکی رخ داده است، هنوز از جمله خطرناک‌ترین بیماری‌های تهدیدکننده سلامت انسان به شمار می‌آید.

به گفته این مقام مسئول در حوزه سلامت، عفونت‌های بیمارستانی اکنون به یکی از دغدغه‌های اصلی مراکز درمانی تبدیل شده است. مواد و تجهیزات پزشکی مربوط به ضدعفونی و استریلیزاسیون با وجود آنکه یکی از موارد اصلی در کنترل عفونت‌ها به شمار می‌روند، همواره مغفول مانده‌اند.

کد خبر 381474

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

بیشتر

دیدگاه خوانندگان امروز

بیشتر

پر بیننده‌ترین خبر امروز

بیشتر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha