به گزارش دويچه وله، دیدار از پنج کشور در یازده روز. این برنامه طولانیترین سفر دونالد ترامپ به آسیاست؛ سفری به ژاپن، کره جنوبی، چین، ویتنام و فیلیپین.
با شروع این سفر، لحن پیونگیانگ علیه آمریکا تندتر شد. کره شمالی هرگونه مذاکره با واشنگتن پیرامون سلاح اتمی را منتفی خواند.
پیشتر گفته شده که ترامپ در توکیو و پکن خواهد کوشید تا رهبران ژاپن و چین را برای اعمال فشار به کره شمالی متقاعد یا ترغیب کند. اما پیونگیانگ در اقدامی پیشدستانه اعلام کرده که آمریکا باید این خیال "واهی" را فراموش کند که کره شمالی در برابر مجازاتهای بینالمللی زانو میزند و از برنامه اتمی خودش دست میکشد.
خبرگزاری رسمی کره شمالی (KCNA) نوشتهاست: «پیونگ یانگ در آخرین فاز تکمیل بازدارندگی هستهای است. واشنگتن باید بداند که مذاکره برای یک کره شمالی عاری از سلاح اتمی، خیالپردازی خامی بیش نیست. برنامه اتمی ما تا پایان کامل خط مشی خصمانه واشنگتن ادامه خواهد یافت.»
رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه (سوم نوامبر) در آغاز سفر به آسیا گفته بود که کانون مذاکراتش، مناقشه اتمی با کره شمالی خواهد بود. قرار است ترامپ روز سهشنبه وارد کره جنوبی شود تا ضمن ملاقات با رئیس جمهوری این کشور، نطقی نیز در مجمع ملی کره جنوبی ایراد کند.
سئول اما نگران این است که ترامپ در نطق خودش، آتش کشمکش مربوطه را با کلمات و عبارات تند دامن بزند. روز شنبه (چهارم نوامبر/۱۳ آبان) حدود ۵۰۰نفر در سئول علیه ترامپ تظاهرات کردند اما همزمان نزدیک صد نفر از حامیان او نیز به خیابان آمدند.
تنش بین واشنگتن و پیونگیانگ از ماهها قبل بالا گرفته و ترامپ و کیم جونگ اون مدام در حال تهدیدهای لفظی علیه یکدیگرند. ترامپ قبلا مذاکره با پیونگیانگ را اتلاف وقت خوانده است.
کره شمالی اوایل سپتامبر ششمین و قدرتمندترین آزمایش اتمی خودش را انجام داد. به موازات این آزمایش، چند موشک میان برد نیز آزمایش شدهاند. جامعه جهانی هم اینک با چند تحریم سنگین، به اقدامهای اخیر پیونگ یانگ واکنش نشان داده است.
نظر شما