به گزارش ایسنا، محسن هاشمی در دیدار اعضای پنجمین دوره شورا با رییس جمهور با بيان اين مطلب افزود: ویژگی منحصر این دوره شورای شهر تهران، برخورداری از بیشترین مشارکت مردمی و آرا شهروندان تهرانی است به نحوی که نصاب بیشترین رای اعضای شورا و میانگین آرا نسبت به چهار دوره گذشته حدود سه برابر شده است.
رييس شوراي شهر تهران، ري و تجريش تصريح كرد: این مشارکت مردم نشان دهنده دو واقعیت مهم است، نخست اهتمام شهروندان تهرانی به شورای شهر و موثر دانستن آن در مدیریت شهری و کیفیت زندگی شهروندان که موجب جهش در مشارکت در انتخابات شد و دوم نیاز به تحول در مدیریت شهری و نارضایتی از وضع گذشته که منجر به رای آوردن کامل فهرست امید شد.
هاشمی با بيان اينكه خواست مردم در انتخابات شورای شهر تهران و سایر کلانشهرها هم جهت با خواست آنها در انتخابات ریاست جمهوری بود، گفت: طبیعتا افکارعمومی در دوره جاری انتظار دارند که تحقق خواست آنها در عملکرد مدیریت اجرایی کشور و مدیریت شهری دیده شود و از این رو بار سنگینی بر دوش بنده و سایر همکارانم در شورا احساس میشود.
- بار گران پايتخت بودن بر دوش تهران
وی لازمه تحقق این انتظارات را تعامل وهمراهی ویژه وبیش از گذشته دولت جمهوری اسلامی با مدیریت شهری پایتخت دانست و افزود: معضل کهنه تهران، بار گرانی است که از جانب قرار گرفتن بعنوان پایتخت بر دوش این کلانشهر گذارده شده است و پیامدهای همچون ترافیک، تراکم اداری و تامین نیازمندی های سیاسی، فرهنگی و امنیتی پایتخت جمهوی اسلامی را به همراه خود آورده است، طبیعتا برای حل این معضلات دولت ملی نیز بایست مدیریت شهری را یاری كند.
رييس شوراي شهر تهران، ري و تجريش حل معضل بافت فرسوده در بخشهای مرکزی و مهمی از کلانشهر تهران نیز یکی از اولویتهای مدیریت شهری برشمرد تاكيد كرد: حادثه پلاسکو تنها یک نمونه و هشداری بود که عدم توجه به نوسازی بافتهای فرسوده میتواند چه پیامدهای زیانباری را به همراه داشته باشد.
هاشمي با اشاره به اينكه متاسفانه به جای نوسازی بافتهای فرسوده، به سوی تبدیل باغها و اراضی شمال شهر تهران به برج و مجتمعهای تجاری رفته بودند، افزود: در حالیکه باید این روند به سوی نوسازی بافتای فرسوده تغییر کند تا تامین حداقل شرایط زیست انسانی وامنیت شهری برای شهروندان در این بافتها ممکن شود. سیستم بانکی و صندوق توسعه ملی میتوانند با تسهیل وحمایت از نوسازی بافتهای فرسوده، در حل این معضل نقش پررنگی داشته باشند.
- ما وارث معضلات فراواني شديم
رییس شورای شهر تهران تصریح کرد: مدیریت شهری در دوره جدید وارث معضلات فراوانی از گذشته است که یک نمونه آن ، بدهی بانکی 20 هزار میلیارد تومانی است که نه تنها مانعی در جهت تامین نقدینگی وجذب تسهیلات در پروژه های شهر به شمار می آید بلکه با افزوده شدن بهره ماهانه 400 میلیارد تومانی، مشکلات مالی شهر افزوده می گردد که تخصیص سهم دولت از توسعه حمل ونقل شهری و همچنین تهاتر بدهی های دولت به شهرداری تهران موجب بهبود شرایط نقدینگی مدیریت شهری در آغاز این دوره از فعالیتهای خود خواهد بود.
هاشمي با بيان اينكه محور همکاری وتعامل دولت تدبیر و امید و مدیریت شهری، میتواند به انجام رساندن فرایند سپردن فعالیتها و وظایف دستگاههای خدماتی و اجرایی دولت به نظام مدیریت شهری و ایجاد مدیریت یکپارچه شهری است، گفت: فرایندی که بیش از 20 سال قبل در دولت سازندگی و با اهتمام آیت الله هاشمی رفسنجانی در تصویب لایحه تشکیل شوراهای اسلامی شهر وروستا آغاز و در دولت اصلاحات با اجرایی شدن آن ادامه یافت و امیدورایم در دولت تدبیر وامید با تکمیل این فرایند و تمرکز وظایف خدمت رسانی در مدیریت شهری به فرجامی نیکو برسد. طبیعتا در این مدیریت یکپارچه از بار تصدی گری ومسئولیت سنگین دولت کاسته می شود و زمینه برای تحقق مردمسالاری محلی فراهم میشود.
نظر شما