به گزارش ايرنا، طی روزهای اخیر تعدادی از زائران ایرانی شهر کاظمین دچار مسمومیت غذایی شده و برای درمان به درمانگاههای هلال احمر مراجعه کردند. اگر چه تعداد مراجعات به دلیل مسمومیت غذایی و اسهال نسبت به سال گذشته بسیار کمتر بود اما با هدف پیگیری دلایل بروز مسمومیت غذایی بین زائران ایرانی شهر کاظمین با حمید مخیری گفت وگو کردیم.
حمید مخیری، کارشناس بیماری های منتقل از آب و مواد غذایی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یکی از دلایل مسمومیت و اسهال در زائران شهر کاظمین را نگه داری غذای داغ نذری و مصرف آنها بعد از چند ساعت عنوان کرد و گفت: بر اساس بررسیهای اپیدمیولوژیکی که از منطقه انجام دادیم زائران اربعین که از موکبها غذا دریافت میکنند در صورتی که همان زمان غذای خود را مصرف کنند معمولاً برای آنها مشکلی پیش نمیآید اما زائران تعداد زیادی غذا میگیرند و در کوله خود قرار میدهند تا بعداً از آن استفاده کنند.
این کارشناس بیماریهای منتقل از آب و مواد غذایی وزارت بهداشت ادامه داد: با توجه به اینکه این غذاها در ظرفهای پلاستیکی به صورت داغ ریخته میشود، اگر به مدت طولانی در این ظرفها بماند و سرد شود معمولاً واکنشهای شیمیایی ایجاد میکند که موجب آلوده شدن غذا و در نتیجه مسمومیت میشود.
مخیری در ادامه با اشاره به بررسی وضعیت بهداشتی موکبهای مستقر در شهر کاظمین به بیان مشکلات و نواقص بهداشتی این موکبها پرداخت و عنوان کرد: نبود آشپزخانه متمرکز برای موکبها یکی از مشکلات بهداشتی شهر کاظمین است. یعنی در کنار هر موکب یک آشپزخانه ایجاد شده است و حتی آشپزخانه برخی موکبها در فضای باز بدون سقف قرار دارد که آلودگی هوا، گرد و غبار و آلودگی محیطی بر سلامت عذا تأثیر میگذارد. عدم نظم و ترتیب در نگه داری مواد خام و پخته است از دیگر مشکلات موجود است چرا که وقتی مواد غذایی پخته را کنار مواد غذایی خام نگه داری میکنند باعث آلودگی غذاها میشود.
وی نداشتن ماسک تنفسی و کلاه در اکثر افرادی که در حال تهیه و توزیع غذا هستند، نبود مایع دستشویی در برخی موکبها، نبود برخی تجهیزات بهداشت فردی مانند روپوش مناسب و کلاه مناسب، عدم آشنایی مسئولان آشپزخانه به قوانین پخت و پز (این افراد باید این افراد دوره بهداشت عمومی را بگذرانند و کارت تندرستی داشته باشند) را از دیگر مشکلات بهداشتی موجود در کاظمین اعلام کرد.
مخیری، دفع نامناسب پسماندهای آشپزخانه و عدم مدیریت صحیح پسماندها، عدم نظافت مرتب و مستمر چادرهای اسکان زائر، عدم توجه به تهویه چادرها ، استفاده مشترک از پتو و بالش و مجزا نکردن وسایلی که فرد سرماخورده یا بیمار از آن استفاده کرده است و کمبود سرویسهای بهداشتی به خصوص حمام را از معضلات بهداشت زائران در کاظمین عنوان کرد.
وی در پاسخ به وضعیت سلامت آب شهر کاظمین گفت: تاکنون آلودگی آب مشاهده نکرده ایم.
بگفته مخیری، همکاران بهداشت محیط وزارت بهداشت به صورت مرتب کلرسنجی آب را در نقاط مختلف شهر انجام میدهند و اگر جایی کلر آب کم یا زیاد باشد در این خصوص به سیستم آب شهری تذکر میدهند.
نظر شما