به گزارش دویچه وله،به گفتهی دیپلماتها، این"اتاق فکر"حداکثر ۹ عضو خواهد داشت که از میان شخصیتهای مستقل از حوزههای سیاست و اقتصاد گزینش خواهند شد. آنان باید دراین باره فکر و ذکر نمایند که اتحادیه اروپا در ۲۰ سال آینده در چه وضعیتی خواهد بود. این گروه فکر باید اتحادیه اروپا را در برابر چالشهای دهههای آتی یاری کند. شورا نخستین گزارش خود را تا سال ۲۰۱۰ به نشست سران اتحادیه اروپا ارائه میدهد.
در پیشنویسی که میان دیپلماتها در بروکسل در گردش بود، موارد زیر به عنوان اهداف این شورا برشمرده شده است: مدرنیزه کردن مدل اروپایی"پیشرفت اقتصادی و مسئولیت اجتماعی"،حاکمیت قانون،توسعهی پایدار به عنوان هدف بنیادی برای اتحادیهی اروپا، ثبات جهانی، مهاجرت، انرژی و حفاظت از محیط زیست، مبارزه بر علیه ناامنی، جنایات و تروریسم.
ایجاد چنین اتاق فکری در اتحادیهی اروپا، آرزو و خواست نیکلا سارکوزی، رئیسجمهور فرانسه بود. او که با ورود ترکیه به اتحادیه ارویا بهشدت مخالفت میکند، امیدوار است که این نظر وی مورد حمایت این شورای جدیدالتاسیس قرار گیرد.
فیلیپه گونزالس، رئیس شورای نخبگان
فلیپه گونزالس، نخستوزیر سابق اسپانیا ریاست شورای نخبگان را شخصیت خوشنام و نخستوزیر سابق اسپانیا، فلیپه گونزالس برعهده دارد. معاونان گونزالس در ریاست شورا خانم "واریا ویکه-فرایبرگا"، رئیسجمهور سابق لیتوانی و "یورما اولیلا"، مدیرعامل سابق شرکت فنلاندی نوکیا هستند.
فلیپه گونزالس از سال ۱۹۸۲ تا ۱۹۹۶ به مدت ۱۴ سال نخستوزیر اسپانیا بود. اندوختههای تجربی او در این مدت، از این سیاستمدار ۶۵ سالهی سوسیالیست، شخصیت مطرحی ساخته که هر جا که به یک میانجی برای منتطقهای بحرانی نیاز هست، به سراغ او میروند. در اسپانیا هم برغم شکست جنجالیاش در انتخابات زمستان ۱۹۹۶ ، همچنان شخصیتی محبوب و سخنوری مطرح است.
همانند ویلی برانت پس از جنگ جهانی دوم در آلمان، گونزالس نیز در دموکراتیزه کردن اسپانیای به جا مانده از دیکتاتوری فرانکو کارنامهی قابلقبولی از خود نشان داد. اسپانیا در دورهی نخستوزیری او به سطح یک کشور مدرن اروپایی توسعه یافت و به انزوای خود پایان داده و به عضویت اتحادیه اروپا و ناتو درآمد.