به گزارش همشهري آنلاين به نقل از گاردين، نويسنده نامدار بريتانيايي كه در كرمانشاه به دنيا آمده و در رودزياي جنوبي (زيمبابوه امروزي) بزرگ شده بود، سال 2007 برنده جايزه نوبل ادبيات شد. او يكي از 11 زني است كه تا امروز معتبرترين جايزه دنياي ادبيات را به دست آوردهاند. از اين رو، عرضه مدال طلايي نوبل لسينگ در كريستيز ميتواند اتفاقي قابل توجه و در نوع خود جالب توجه باشد.
اگر در كريستيز هفته آينده براي جايزه لسينگ مشتري پيدا شود، اين دومين نوبل ادبيات خواهد بود كه در حراجيهاي معتبر فروخته ميشود. پيش از اين نوبل آندره ژيد سال گذشته در يك حراجي در پاريس 300 هزار يورو چكش خورده بود اما حراجي ساثبيز نتوانست سال 2013 براي نشان نوبل ادبيات ويليام فاكنر در نيويورك خريدار بيابد. شايد هم انتخاب اشتباه قيمت پايه 500 هزار تا يك ميليون دلار باعث ناكام ماندن حراج مدال فاكنر شد.
لسينگ يك دهه پيش از بردن جايزه نوبل ادبيات چندان ذوقزده نشده بود و حالا حراج شدن جايزه او رويدادي دور از ذهن نيست. اين نويسنده سرشناس سال 1977 از گرفتن نشان امپراتوري بريتانيا و در 1992 از پذيرفتن عنوان بانو از سوي خاندان سلطنتي سر باز زده و در نامهاي به نخستوزير وقت انگليس نوشته بود: «وقتي هيچ نشاني از امپراتوري بريتانيا وجود ندارد، چطور ميتوان نشان افتخار آن را دريافت كرد؟»
لسينگ كه در 2013 در 94 سالگي از دنيا رفت، هنگام بردن جايزه نوبل ادبيات در 87 سالگي مسنترين برنده اين جايزه بود. در شرايطي كه برخي معتقدند شايد قيمت نسبتا بالاي پيشنهادي مانعي سر راه پيدا شدن خريدار براي نوبل لسينگ باشد اما مديران و كارشناسان ميگويند قيمت پايه 150 تا 250 هزار پوند براي يازدهمين بانوي برنده نوبل ادبيات خيلي هم منطقي است.
نظر شما