مهر به نقل از راشاتودی نوشت: این موسسه مالی بینالمللی در بیانیهای در اجلاس آبوهوایی پاریس اعلام کرد: گروه بانک جهانی به عنوان یک نهاد توسعه جهانی چندوجهی به دنبال تغییر فعالیتهای خود در واکنش به دنیاییست که به سرعت در حال تغییر است. گروه بانک جهانی بعد از ۲۰۱۹ دیگر در پروژههای بالادست (اکتشاف و استخراج) نفت و گاز سرمایهگذاری نخواهد کرد.
گزارشات متعدد حاکی است این گام برای کمک به کشورها برای ایفای تعهداتشان در مورد گازهای گلخانهای - طبق توافق ۲۰۱۵ پاریس برای محدود کردن گرم شدن جهانی - میباشد.
بانک جهانی اضافه کرد: در شرایط استثنایی در مورد فاینانس پروژههای نفت و گاز در کشورهای بسیار فقیری که با اجرای این پروژهها سود مشخصی از لحاظ دسترسی فقیران به انرژی به دست آید، ملاحظاتی صورت خواهد گرفت.
بانک جهانی یکی از حامیان این اجلاس یک روزه بود که برنامهریزی آن با دولت فرانسه انجام شده بود. اجلاس پاریس برگزار شد تا سرمایهگذاریهای ضروری برای تغییر از سوختهای فسیلی به سوی منابع انرژی با آلودگی کمتر آزاد شوند و همچنین تلاشهای جهانی برای مقابله با بلایای طبیعی ناشی از تغییرات آبوهوایی تقویت شود.
هدف توافق پاریس این است که گرم شدن کره زمین را کند کرده تا قبل از سال ۲۱۰۰ بیشتر از ۲ درجه سانتیگراد به دمای آن اضافه نشود. این سطحی است که طبق گزارشات متعدد از بدترین تاثیرات آبوهوایی جلوگیری خواهد کرد.
این توافق تا به حال مورد حمایت ۱۹۵ کشور بوده است و سوریه و نیکاراگوئه هم به دنبال پیوستن به این توافق هستند.
در ماه جون رییسجمهور آمریکا، دونالد ترامپ اعلام کرد که در نظر دارد از این توافق خارج شود و تامین مالی پروژههای آبوهوای جهانی را به شدت کاهش داد. وقتی سوریه و نیکاراگوئه هم این توافق را امضا کنند، آمریکا تنها کشوری خواهد بود که با توافق آبوهوایی مقابله کرده است.
نظر شما