همشهری آنلاین: رئیس پژوهشگاه فضایی ایران در مراسم تقدیر از پژوهشگران برتر، استفاده از لایه استراتوسفر را یکی از برنامه‌های پژوهشگاه فضایی ایران عنوان کرد.

ماهواره - فضا

به گزارش مهر، حسن حدادپور با اشاره به فعالیت‌های پژوهشگاه فضایی ایران در حوزه ماهواره‌های مخابراتی و سنجشی، گفت: هم اکنون ماهواره ناهید ۱ در نوبت پرتاب قرار دارد و ماهواره ناهید ۲ در دست ساخت است که با طراحی و ساخت ماهواره ناهید ۲ نخستین گام استفاده از فضا در بخش مخابرات برداشته می‌شود.

وی با بیان اینکه ماهواره سنجشی سها در دست اقدام است، افزود : این ماهواره نخستین ماهواره عملیاتی است که با دقت تشخیص ۱۵ متری، تصاویر را ارایه می‌کند.

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران، برنامه‌ریزی برای استفاده از لایه استراتوسفر در فضا را یکی دیگر از اقدامات این پژوهشگاه عنوان کرد و گفت : بسیاری از کشورهای دنیا در حال استفاده از این لایه هستند، همچنین شرکت‌های فیس بوک و گوگل در آمریکا نیز از این لایه استفاده می‌کنند و در پژوهشگاه فضایی برای استفاده از این لایه در حال برنامه‌ریزی هستیم.

وی پروژه بالن مخابراتی که در ایام اربعین و زلزله کرمانشاه مورد استفاده قرار گرفت را از زیرشاخه‌های استفاده از این لایه بیان کرد و افزود : با دستور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برای هر یک از استان‌ها یک بالن برای مواقع بحرانی طراحی و ساخته می‌شود.

حدادپور استفاده از منظومه ماهواره‌ای برای رفع نیازهای مخابراتی را یکی دیگر از برنامه‌های پژوهشگاه فضایی ایران اعلام کرد و گفت: تعدادی از شرکت‌های بزرگ در دنیا در حال برنامه‌ریزی برای استفاده از لایه لئو برای هدف‌های مخابراتی هستند و با توجه به اهمیت این موضوع پژوهشگاه فضایی ایران با همکاری صا ایران در حال برنامه‌ریزی برای عملیاتی کردن این طرح است.

وی در بخش دیگر از سخنان خود به حوزه زیرساخت به عنوان یکی دیگر از بخش‌های مهم حوزه فضایی اشاره کرد و افزود: ماهواره‌های ساخته شده در کشور باید در شرایطی خاص آزمایش شود که برای این منظور مرکز آزمون ماهواره‌ها در حال تجهیز است که بتوانیم ماهواره‌های تولید شده در نقشه راه آینده کشور را در این آزمایشگاه تست کنیم.

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران با بیان اینکه تاکنون این پژوهشگاه بیش از هزار دستاورد داشته است، خاطرنشان کرد: در برنامه‌های آینده این پژوهشگاه به دنبال تجاری‌سازی و ارایه تعدادی از این محصولات به بازار هستیم.

وی به تدوین نقشه راه در این حوزه در سال ۹۳ و بازبینی آن در سال ۹۴ اشاره کرد و گفت : نخستین ماهواره‌ای که به صورت عملیاتی نیازهای ما در این حوزه را پوشش می‌دهد ماهواره ایرانست ۱ که امیدواریم با طراحی و ساخت این ماهواره، ایرانست ۱ در نخستین نقطه لایه ژئو به نام ایران مستقر شود و بر اساس نقشه راه، طراحی و ساخت ایرانست ۲ نیزدر سال ۱۴۰۲ به عنوان یک ماهواره به روز انجام می‌شود.

حدادپور تصریح کرد: تمام نیازهای مخابراتی کشورهای مختلف در لایه ژئو محقق می‌شود.

وی درباره منظومه‌های ماهواره‌ای نیز گفت: در این حوزه مطالعات اولیه در دست انجام است و اگر با انجام این مطالعات این پروژه بتواند نیازهای مخابراتی کشور را پوشش دهد در برنامه اجرایی قرار می‌گیرد.

کد خبر 393275

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha