همشهری آنلاین: نانوذره‌ای جدید برای حذف آلاینده از آب آشامیدنی، توسط محققان واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی ساخته شد.

نانو ذره

به گزارش همشهري آنلاين به نقل از پايگاه اطلاع‌رساني دانشگاه آزاد اسلامي، شاهین حاتمی شهراب، محقق واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامي، درباره مسئله‌ای که این طرح تحقیقاتی به دنبال حل آن بوده و در رابطه با فایده و کارکردهای ساخت این نانوذره، گفت: مردم در برخی از شهرستان‌های کشور به خاطر نشت مواد نفتی در چاه‌های آب آشامیدنی زیرزمینی، دچار بیماری‌های مختلفی مانند سرطان شده‌اند. تحقیقات نشان داده که وجود اروماتیک‌ها در آب آشامیدنی باعث این بیماری‌ها بوده است. در این تحقیق سعی شده است راه حلی برای رفع این معضل پیدا شود.

وی افزود: در این طرح تحقیقاتی، فتوکاتالیست pHها، طیف‌های نوری مختلف و همچنین سختی‌های مختلف آب مورد برسی قرار گرفت. در حالت بهینه و تحت تابش نور مرئی تا ۸۵ درصد موفق به حذف آلاینده شده‌ایم.

حاتمی شهراب درباره مراحل مختلف انجام این طرح تحقیقاتی گفت: در این طرح تحقیقاتی ابتدا نانو ذرات اکسید روی را سنتز کرده و سپس این ذرات را طی ۲ مرحله رفلاکس گرافن اکساید دوپ شده با نیتروژن و با ماده اپوکسی به عنوان ذره واسطه به گرافن اکساید، وصل شد.

وی به مراحل سنتز نانو فتوکاتالیست اشاره کرد و افزود: پس از ساخت غلظت‌های مختلف از محلول آنتراسن در آب، با دستگاه اسپکترو فتومتر برای هر غلظتی عدد جذب را لحاظ و نمودار کالیبراسیون رسم شد. غلظتی که برای ادامه کار از آن استفاده شد، غلظت 20ppm آلاینده بود که در شرایط مختلف فتوکاتالیست به آن اضافه شد.

محقق واحد علوم و تحقیقات با بیان اینکه این کامپوزیت برای اولین بار ساخته شده است، گفت: شیوه ترکیب مواد در ساخت این کامپوزیت کاملاً جدید و نوآورانه بوده است.

وی این کامپوزیت را تحت عنوان «فتوکاتالیست کامپوزیت نانو ذرات اکسیدروی با گرافن اکساید آلاییده با نیتروژن به منظور تجزیه آنتراسن» نامید.

کد خبر 393693

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دانش

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha