همشهری آنلاین: سخنگوی وزارت خارجه در خصوص سفر رئیس‌جمهور فرانسه به ایران با استقبال از این سفر و سازنده خواندن آن گفت، ما صحبت‌های زیادی با فرانسه داریم که صریح و شفاف آن را بیان خواهیم کرد.

قاسمی سخنگوی وزارت خارجه

سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری با خبرنگاران در پاسخ به سوالی در مورد زمان سفر امانوئل مکرون رییس جمهوری فرانسه اظهارداشت: سفر مکرون در دستور کار دو کشور است و تاریخی برای آن تعیین نشده است و حتما به تاخیر نیفتاده چون تاریخی تعیین نشده است.

وی اضافه کرد: هیچ شروطی در آمد و شدها و روابط هیات ها وجود ندارد و روابط دو کشور مثبت است و تعاملات بسیاری بین تهران - پاریس وجود دارد و ادامه خواهد یافت.

سخنگوی وزارت امورخارجه ادامه داد: صحبت از داشتن شرط و شروط برای آمدن بحثی انحرافی است و جاهایی که مطرح می‌کنند نیت و هدف خاصی را دنبال می کنند.

خبرنگاری از قاسمی پرسید در سه ماه اخیر شاهد موضع گیری‌های بسیار شدیدی از سوی برخی مقامات کشورها هستیم، شب گذشته مکرون با ملک سلمان صحبت و بیان کرد که مقابله با فعالیت‌های بی‌ثبات کننده ایران در منطقه ضروری است و موضع فرانسه در مورد نقش تخریبی ایران واضح است، ایران چه دورنمایی برای مذاکرات منطقه‌ای با کشورهای اروپایی به خصوص فرانسه دارد؟
سخنگوی وزارت امور خارجه پاسخ داد: منبع این خبر عربستان است، در پاریس و سایت وزارت خارجه فرانسه چیزی در این مورد وجود ندارد.

قاسمی خاطرنشان کرد: در هفته‌های اخیر برخی سخنان غلط از سوی برخی مقامات فرانسوی درباره بعضی موضوع‌های ایران و منطقه مطرح شده که به هنگام پاسخ آن را اعلام و مواضع خود را بیان کردیم.

وی همچنین گفت: به هر حال با توجه به اهمیت روابط ایران و فرانسه ما قطعا در خیلی از مواضع دارای نظرهای مشترکی هستیم ولی بدون شک در برخی حوزه‌ها نظرات یکسانی را نداریم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تاکید کرد: مذاکرات، رفت و آمدها و گفت و گو‌ها ضرورت دارد و از سفر آینده وزیر خارحه فرانسه استقبال می‌کنیم، یک دستور کار مشخص و مفصلی را برای این سفر خواهیم داشت. قاسمی افزود: در این سفر علاوه بر مسایل دو جانبه باید صحبت‌های زیادی درمورد مسایل مالی، بانکی و فناوری و منطقه انجام شود و فکر می‌کنم آنها گاه گاهی تحت تاثیر القائات معاندان ایران و کسانی که ایران هراسی را در جهان ترویج می‌کنند، قرار می‌گیرند و با اطلاعات نادرست در مورد برخی از موضوعات موضع گیری می‌کنند و این اقدام درستی نیست.

وی ادامه داد: در یک گفت و گوی سازنده می‌توانیم تا حد زیادی خوش بین باشیم که فرانسه را از هر آنچه که منطقه می‌گذرد، آگاه کنیم و آنها از القائات دیگران که می‌خواهند روابط ایران با اروپا تحت تاثیر قرار دهند عبور کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه اضافه کرد: فکر می‌کنم هوشیاری بسیار در شرایط کنونی لازم است به خصوص در شرایطی که ایالات متحده آمریکا به دلایل مختلف و اشتباهات فاحشی که داشته در انزوای جدی قرار می‌گیرد باید اروپا این هوشیاری را داشته باشند تا در دام سیاست‌های غلط این کشور و برخی متحدان نابخرد آنها در منطقه قرار نگیرند.

قاسمی یادآور شد: فکر می‌کنم ما فرصت داریم تا با فرانسوی‌ها صحبت کنیم و از گفت‌و‌گو با آنها نگران نیستیم و حتما در خصوص مسایل مختلف منطقه و دیگر موضوعات به صراحت و شفافیت تمام مواضع ایران را مطرح می‌کنیم.

وی همچنین اظهارداشت: به آنها یادآوری خواهیم کرد که ایران چه نقش مثبت و سازنده‌ای را در منطقه حساس در جهان ایفا کرده و چگونه با تروریست به طور جدی برخورد و در صف مقدم مقابله با آن ایستادگی کرده است و توانسته گروه‌های افراطی مثل داعش را تا حد زیادی از منطقه دور کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: همچنین به آنها یادآوری می‌کنیم که اگر نقش ایران در منطقه نبود سایر نقاط جهان حتی خود فرانسه که در معرض ترور قرار داشت آیا امروز می‌توانستند در چنین وضعیتی قرار بگیرند؛ امیدواریم سفر انجام شود و ما بتوانیم از این فرصت استفاده کنیم و آنجه لازم است و باید مقامات فرانسوی بدانند را به آنها یادآوری کنیم.

  • هشدار می‌دهم اروپا فریب شیطنت‌های آمریکا را نخورد

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره این که در هفته‌های اخیر شورای امنیت بحث نشست دوره‌ای بررسی قطعنامه 2231 را مطرح کرد، به نظر می‌رسد آمریکا تلاش می‌کند اجماعی را علیه ایران شکل دهد، گفت: آمریکا در بحث برجام و نارضایتی که از این توافق دارد سعی کرد با کارشکنی و بدعهدی‌ها مانع استفاده ایران از مزایای برجام شود.

وی افزود: با توجه به استحکام برجام و مواضعی که جهان، اتحادیه اروپا و سایر اعضای 1+5 در خصوص برجام داشته‌اند و همچنین اجرای دقیق آن از سوی ایران و نداشتن بهانه برای تخریب بیشتر این توافق فکر می‌کنم ایالات متحده آمریکا و شخص ترامپ سعی می‌کنند از روش‌های مختلفی برای ناکارآمدتر کردن برجام انجام دهند و این تلاش‌های مذبوحانه در این چهارچوب است. وی ادامه داد: آنها تلاش می‌کنند متوسل به موضوعات دیگر مثل بحث موشکی یا مسایل منطقه‌ای شوند.

سخنگوی وزارت خارجه به اروپا هشدار داد که با توجه به ایستادگی جدی که در در برابر برجام دارد هوشیار باشد و هوشمندانه عمل کنند تا با این موارد و سوژه‌ها فریب شیطنت‌های ایالات متحده آمریکا را نخورد.

قاسمی افزود: آمریکا هدفی جز این ندارد که با ایجاد معضلات جدید و طرح موضوعات بی‌ربط جدید در عرصه‌های دیگر، کشورهای اروپایی و دیگر کشورها را به سمت اجماع جلو ببرد اما از سوی دیگر می‌بینیم این تلاش‌ها در واشنگتن به خصوص آنچه در بحث قدس مشاهده شد از ناتوانی و ناکارآمدی سیاست آمریکا حکایت می‌کند.

  • ایران همیشه به موضوع مهمی مثل قدس حساس است

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که در بحث پایتختی بیت‌المقدس برخی منتقدان می‌گویند ایران در بیانیه پایانی سازمان همکاری اسلامی تاکید روشنی نداشته که کل قدس پایتخت فلسطین است، گفت: مواضع ما در مورد فلسطین روشن است.
قاسمی افزود: در اجلاس اخیر نیز در موادی که ملاحظات خود را داشتیم و با نظرات ما همسویی کامل نداشت نظرات خود را اعلام کردیم و در این مورد بهترین کار که می‌توانست انجام شود، اقدام شد.

وی تصریح کرد: سخن از این که سستی وجود داشته یا آنگونه که حق مطلب بوده ادا نشده است سخن به حق و درستی نیست و قطعا در این نوع کنفرانس‌ها و اجلاس‌ها با توجه به موضوع مهمی مثل قدس که ما بر روی آن همیشه حساس بودیم، اگر بندی در موازات افکار و ایده‌های ما نباشد ما قطعا آن اجلاس را ترک نمی‌کنیم و تنها کاری که می‌توانیم انجام دهیم آن است که مواضع خود را اعلام کنیم که در همان زمان اقدام شده و بعد در توضیحی آن را بیان کردم.

  • طلب ایران از انگلیس موضوع مهم در دستور کار دو کشور است

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوالی درباره وضعیت وصول بدهی انگلیس به ایران گفت: بحث طلب و مبلغی که باید توسط دولت انگلیس به ایران پرداخت شود از موضوعات اساسی و جدی مورد مذاکره در سفر جانسون به تهران بود.

قاسمی افزود: دو طرف توانستند گام‌های بیشتری را به سمت حل و فصل این موضوع بردارنداما طرف انگلیسی در این مذاکرات اعلام کرد برخی از مسایل و مشکلات فنی وجود دارد که باید به لندن برگردد و از طریق خزانه داری و دستگاه‌های دیگر این موضوع را دنبال کند.
وی ادامه داد: این موضوع مهم در دستور کار دو کشور است و مورد پیگری ایران با جدیت تمام است که امیدوارم با حسن نیت هر چه بیشتر لندن این مبلغ به ایران بازگردد و این داستان کهنه از میان برداشته شود.

  • برجام یک قاضی بیشتر ندارد

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به این سوال که اخیرا 24 نماینده آمریکا، ایران را به تخلف در برجام متهم کردند نظر شما در زمینه چیست، گفت: ما سنای آمریکایی‌ها را قاضی نمی‌دانیم بحث برجام یک قاضی بیشتر ندارد و آن قاضی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است.

عادل الجبیر هر صبح که بیدار می‌شود سخن نادرستی علیه ایران مطرح می‌کند
سخنگوی وزارت امور خارجه درمورد اتهام زنی‌های اخیر وزیر خارجه عربستان به جمهوری اسلامی ایران هم اظهار داشت: اظهارات عادل الجبیر لقلقه زبان است و پاسخ ندارد و او هر بامداد که بیدار می‌شود سخنان نادرستی در باره ایران مطرح می‌کند. قاسمی یادآور شد که جهان امروز جهان ارتباطات است و دوران دورغ های بزرگ سپری شده است.

وی خاطرنشان کرد: همگان به سیاست‌های ایران و اقدامات عملی آن در مبارزه با تروریسم واقف هستند و ایشان هم باید بیاموزد که خرید برخی کالا و اقدامات با دلارهای نفتی در مقاطع کوتاه ممکن است کارساز باشد ولی در طول زمان چیزی جز بدنامی و سرشکستگی برای وی و دولت ناآگاهش نخواهد داشت.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوال دیگری پیرامون استراتژی جدید دولت ترامپ و جایگاه ایران در این استراتژی گفت: همانطور که از شخصیت ترامپ می‌توان فهمید و مقایسه کرد، این راهبرد در مقایسه با راهبردهای قبلی میزان بیشتری را از خصومت نسبت به ایران دارد.

قاسمی با بیان این که خصومت آشکار از جانب ایالات متحده نسبت به ایران وجود دارد، تصریح کرد: این قابل فهم است که ترامپ باید عصبانی باشد چرا که شکست‌های تروریست‌ها در منطقه و ناکامی ‌ای این کشور در پیگیری اهداف نامقدس خود باعث این عصبانیت شده است.
وی خاطرنشان کرد: اگر خردمندانه به این راهبرد نگاه کنیم متنی خالی از محتوا و نامتعارف و مجموعه‌ای اتهامات است که همه آنها رد می‌شود. وی یادآور شد: مجموعه این ادعاها قابل اعتنا نیست و نمی‌تواند در سیاست‌های منطقی جمهوری اسلامی ایران در منطقه و جهان اثری داشته باشد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال دیگر درباره پیشنهاد وزیر امور خارجه روسیه برای اتحاد ایران، روسیه و ترکیه اظهار داشت: سه کشور در حوزهای مختلف بویژه در موضوع سوریه و آستانه همکاری‌های خوبی دارند و این همکاری‌ها و اقدامات مشترک در جهت صلح و ثبات و مبارزه با تروریسم ادامه خواهد داشت.

قاسمی یادآور شد: در مورد اینکه اتحاد یا هر تعریفی دیگری که بخواهد اتفاق بیافتد به صورت رسمی چیزی نشنیده‌ام اما وجود همکاری بین سه کشور کاملا مشخص است و امیدواریم تا آخر ژانویه بتوانیم گام‌های بیشتری برای حل مشکلات مردم سوریه برداریم.

وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص آخرین وضعیت نگار قدس کنی تبعه ایرانی که در زندان‌های استرالیا زندانی است، گفت: دادگاه خانم قدس کنی برگزار شده است، ایشان فرزندنشان را در زندان به دنیا آورده‌اند و با تلاش‌های سفارت جمهوری اسلامی ایران و وزارت امور خارجه توانستیم تا حدی تسهیلات پزشکی و بهداشتی لازم را برای ایشان فراهم کنیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: در مجموع از وضعیت ایشان بسیار نگران هستیم و هنوز وضعیت خوبی ندارند و امیدواریم دولت استرالیا و دیگر مقامات این کشور با توجه به مسائل بشردوستانه و حل مشکلات خانم کنی که به درازا کشیده، کمک کنند و ایشان آزاد شوند.

وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره اظهارات مقامات رژیم صهیونیستی بعد از قعطنامه مجمع عمومی سازمان ملل گفت: ریشه همه مشکلات منطقه به رژیم اشغالگر قدس بر می‌گردد و این موضوع جدیدی نیست. سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: اگر به هر آنچه که در دهه‌های گذشته اتفاق افتاده و مسائلی که منطقه با آن روبرو شده، نگاه کنیم، نهایتا ریشه این ناآرامی‌ها و مسائل به رژیم صهیونیستی بر می‌گردد.

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره اتفاقات شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل متحد در هفته‌های اخیر و اظهارات و اقدامات مقامات آمریکایی گفت: اتفاقاتی که در مجمع عمومی و شورای امنیت سازمان ملل متحد رخ داد نشانگر تنهایی آمریکاست و با توجه به موضع گیری مجمع عمومی سازمان ملل درباره قدس شریف آمریکایی‌ها باید زنگ خطر را احساس کنند و بدانند که با این شرایط نمی‌توانند - در جهان امروز که دوران دستور داردن و امر و نهی کردن به پایان رسیده است- منویات نامقدس خود را در مسائل جهانی پیگیری کنند و حرف خود را به کرسی بنشانند.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره آخرین وضعیت نازنین زاغری اظهار داشت: آنچه می‌توانم به آن استناد کنم سخنان روز گذشته سخنگوی قوه قضائیه در این زمینه است و به عنوان سخنگوی وزارت امور خارجه در بحث حقوقی و قضایی خانم زاغری اظهار نظر بیشتری نخواهم کرد.

  •  رییس جمهوری به آسیای میانه سفر می کند

قاسمی در پاسخ به سوال دیگر درباره سفر آتی رییس جمهوری به جمهوری آذربایجان نیز گفت: سفر رییس جمهوری به باکو و یکی دو کشور دیگر آسیای میانه مطرح است و برنامه ریزی برای انجام این سفر در دستور کار ایران و این کشورها قرار دارد. وی ادامه داد: امیدوارم ابتدای سال آتی شمسی و بعد از انجام مقدمات لازم و تبادل هیات های کارشناسی شرایط برگزاری این سفر فراهم شود.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوال دیگری درباره آخرین وضعیت مرزهای ایران با اقلیم کردستان عراق گفت: یکی دو مرز باز شده و فعال هستند، مصوبه درباره مجموعه مرزها این است که این مرزها باید باز باشند و با این حال جزئیات را وزارت کشور می‌داند.

قاسمی در پاسخ به سوال دیگری، انتشار اخبار لغو روادید بین ایران عمان را تکذیب کرد و یادآور شد:چنین بحثی وجود نداشته و اتفاقی هم در این زمینه نیفتاده است.

وی درمورد اقدام مقام حزبی هلندی که با هدیه سال نو مسیحی سفارت ایران در هلند انجام داد و گفت: این اقدام بی‌ادبانه و غیر متعارف و احتمالا هماهنگ شده و با سناریوی مشخص ایران ستیزی انجام شد و سفارت ایران هم پاسخ لازم در این خصوص مبنی بر دروغ بودن ادعای وی را داد. قاسمی اضافه کرد: مقامات هلندی هم در تماس‌هایی که با سفارت داشتند از این اقدام اظهار تاسف کردند و در دولت و حاکمیت هلند هیچ کس موافق این اقدام نبود.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری درباره حضور آمریکا به عنوان عضو ناظر در کنگره ملی سوریه که قرار است برگزار شود نیز گفت: کشورهای زیادی تقاضای عضویت ناظر داشته‌اند با توجه به این که این بحث توافقی بین سه کشور ایران روسیه و ترکیه است تاکنون توافقی در این زمینه حاصل نشده است. قاسمی ادامه داد: اگر نشست سوچی را ادامه نشست‌های آستانه بدانیم شاید عضویت ناظر آمریکا در این نشست چندان درست نباشد اما درباره اینکه آمریکا یا روسیه در پی این حضور هستند اظهار نظر نمی‌کنم.

  • درباره قدس در بین تمامی کشورها اجماع وجود دارد

سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین در پاسخ به سوال دیگری درخصوص رای قاطع مجمع عمومی درباره بیت‌المقدس گفت: مواضع جمهوری اسلامی ایران در مورد آرمان‌های فلسطین روشن است، ما با خیلی از کشورهایی که با اقدام آمریکا مخالفت کردند، اختلاف دیدگاه داریم اما این رای نشان داد که درباره قدس چه در جهان اسلام و چه در خارج از جهان اسلام اجماع وجود دارد.

وی با بیان این که مبارزه مردم فلسطین و شعله انقلاب در سرزمین‌های اشغالی خاموش نشده است، تصریح کرد: اگر آمریکا بخواهد به همین شیوه ادامه دهد، با انزوای بیشتری در جامعه جهانی مواجه خواهد شد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درمورد انتخاب تبریز به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2018 نیز تاکید کرد: این انتخاب که از اوایل فروردین آغاز می‌شود کار بسیار مهمی است و می‌تواند به شناسایی تبریز در عرصه‌های منطقه‌ای و جهانی کمک کند.

کد خبر 393700

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha