همشهی آنلاین: این روزها شاهد افزایش تبلیغات دروغین و کذب در فضای مجازی هستیم و تبلیغات رنگارنگ و جذاب از تورهای گردشگری تا فروش اجناس عتیقه، راهکاری برای انجام کلاهبرداری‌های سایبری است.

کلاهبرداری سایبری

به گزارش ایرنا ازپایگاه خبری پلیس فتا، سرهنگ دوم مهدی شکیب، رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا نیروی انتظامی با بيان اين هشدار، افزود: تبلیغاتی که با سوءاستفاده از احساسات هموطنان و بهره بردن ازمطالب و عناوین جذاب و اغواگرایانه به دنبال فریب کاربران و به دام انداختن آنها است و زمینه فعالیت مجرمان سایبری در این فضا بسیار گسترده و متفاوت است.

وی ادامه داد: از این ‌رو شما با انواع تبلیغات کالا و خدمات از سوی این مجرمان روبرو هستید، از تورهای گردشگری گرفته تا فروش اجناس عتیقه و آنتیک، دارو و حتی کالاهای مجرمانه و ممنوعه را در صفحات و سایت‌های مختلف تبلیغ می‌کنند آن هم تبلیغاتی جذاب و وسوسه‌انگیز که کاربران را به خرید مشتاق کنند.

سرهنگ شکیب گفت: یکی از روش‌هایی که افراد سودجو برای عملی کردن اهداف مجرمانه خود از آن استفاده می‌کنند این است که در مناسبت‌ها و ایامی خاص تبلیغاتی متناسب با موضوع و در سطح گسترده انجام داده و سعی دارند با جلب اعتماد کاربران اهداف مجرمانه خود را عملی کنند.

وی هدف اصلی این افراد را سرقت اطلاعات کاربران عنوان کرد وافزود: مجرمان سایبری با تبلیغ و ارائه محصولاتی که غیرمجاز بوده سعی دارند اطلاعات مهم کاربران را به سرقت ببرند، تا بتوانند اهداف مجرمانه خود را عملی کنند.

رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری گفت: افراد سودجو سعی می‌کنند با تبلیغ محصولات غیرمجاز، مطالب خلاف اخلاق و عفت عمومی که نیاز به دانلود کردن دارد، اقدام به ارسال بدافزار و ویروس‌های رایانه‌ای کرد و در ادامه اطلاعات مهم ذخیره‌ شده در حافظه دستگاه قربانی را به سرقت ببرند. با توجه به ممنوعیت فروش یا عرضه این‌گونه کالاها و حتی مجرمانه بودن خریدوفروش آن‌ها، کاربران به خاطر حفظ آبرو و یا ترس از تبعات قانونی از شکایت خودداری می‌کنند و این امر باعث می‌گردد تا این افراد راحت به فعالیت‌های مجرمانه خود ادامه دهند.

سرهنگ شکیب در توصیه به کاربران اظهارداشت: لذا هموطنان باید دقت داشته باشند تا در دام این‌گونه تبلیغات و افراد سودجو گرفتار نشوند و در صورت گرفتاری حتما از طریق مجاری قانونی نسبت به شکایت برعلیه این افراد اقدام کنند و حتی می‌توانند با مراجعه به سایت پلیس فتا موارد مجرمانه را اعلام کنند.

وی خرید و یا دانلود از سایت‌های معتبر و دارای اصالت را بسیار مهم برشمرد و گفت: خرید و یا دانلود موارد مورد نیاز از این‌گونه سایت‌ها که دارای نماد اعتماد الکترونیک هستند، قطعا مانعی برای به دام افتادن کاربران در دام مجرمان است.

رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا افزود: سایت‌های معتبربا توجه به سابقه فعالیتی که دارند و مجوزهایی که اخذ کرده‌اند معمولاً به دنبال کسب‌وکاری آبرومند خواهند بود.

وی ادامه داد: به‌ عنوان نمونه می‌توان به نماد اعتماد الکترونیک اشاره کرد. سایت‌های دارای نماد اعتماد الکترونیک به علت نظارتی که بر روی فعالیت خود می‌بینند سعی می‌کنند حقوق شهروندان و مشتریان خود را رعایت کرده و از انجام فعالیت‌های غیرمجاز و مجرمانه خودداری کنند.

سرهنگ شکیب سایت پلیس فتا را مرجعی مهم و کامل خواند وگفت: شهروندان با مراجعه به وب‌سایت پلیس فتا به آدرس cyberpolice.ir و مطالعه مطالب آموزشی، هشدارهای پلیسی و مشاهده ویدئوهای آموزشی و پیشگیرانه، اطلاعات خود را نسبت به فضای مجازی افزایش دهند.

کد خبر 396181

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha