به گزارش ايرنا، حسین علینژاد روز دوشنبه گفت: مهاجرت پرندگان از عرضهای شمالی کره زمین شامل مناطق سردسیر سیبری و اروپای شرقی و غربی، همزمان با سرد شدن هوا و محدودیت منابع غذایی در این مناطق به تالابهای گیلان از اواخر شهریور ماه آغاز میشود و این پرندگان تا نیمه یا اواخر اسفند ماه متناسب با درجه دمای هوا در تالابهای استان میمانند و از منابع غذایی آن تغذیه میکنند.
وی شرایط مساعد آب و هوایی، فراوانی مواد غذایی و امنیت را از دلایل فرود پرندگان مهاجر شامل انواع مرغابیسانان، قو، غاز، پرستوهای دریایی و چنگرها و سایر پرندگان از 81 گونه مختلف در تالابها و آبگیرهای گیلان اعلام کرد.
رئیس اداره نظارت بر حیات وحش حفاظت محیط زیست گیلان با اشاره به ممنوعیت شکار پرندگان مهاجر در سال جاری گفت: برای جلوگیری از شیوع احتمالی بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، امسال برای دومین سال پیاپی، شکار هرگونه پرنده در استان ممنوع است.
پرندگان مهاجر آبزی و کنارآبزی در سطح حدود 30 هزار هکتار از تالاب بینالمللی انزلی، امیر کلایه لاهیجان، استیل آستارا، پارک ملی بوجاق کیاشهر و دیگر آبگیرهای گیلان زمستانگذرانی میکنند.
استان گیلان در اقلیم تقریبا خشک حوزه جغرافیایی این بخش از کره زمین، با برخورداری از بارش سالانه بیش از یک هزار و 200 میلیمتر باران و فراوانی آببندانهای طبیعی و منابع غذایی، بخش مهمی از کریدورهای مهاجرت پرندگان را تشکیل میدهد.
تالابهای امیر کلایه، پارک ملی بوجاق و تالاب بینالمللی انزلی بهویژه پناهگاه حیات وحش سلکه، پناهگاه حیات وحش سرخانگل و منطقه حفاظت شده سیاه کشیم بیشترین میزان این مهاجرت را به خود اختصاص میدهند.
نظر شما